1.067.327

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Főzelékek és köretek

Szerző
Kisújszállás
Kiadó: Szalay Könyvkiadó és Kereskedőház Kft.
Kiadás helye: Kisújszállás
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-237-054-6
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A zöldségféléket főzés helyett inkább pároljuk gőzben, a kukta például kiválóan alkalmas erre. Az edény aljára öntsünk egy kevés vizet, tegyük bele a párolóbetétet, és erre halmozzuk a főznivalót.... Tovább

Előszó

A zöldségféléket főzés helyett inkább pároljuk gőzben, a kukta például kiválóan alkalmas erre. Az edény aljára öntsünk egy kevés vizet, tegyük bele a párolóbetétet, és erre halmozzuk a főznivalót. Közönséges edényben is lehet hasonló módon párolni - a főzelékfélét egy beleillő szűrőre vagy szitára téve csak a vizet kell figyelni, és ha szükséges, pótolni. Egy másik módszer: egy kevés zsírban átfuttatva és egyujjnyi vízzel föleresztve, fedő alatt pároljuk puhára a főzeléknek valót. Mindkét módszer célja az, hogy a főzés közben kioldódó értékes anyagokat ne kelljen a bőséges főzővízzel kiönteni, hanem az ételben maradjanak. Tehát a főzelékfélék levét főzés után ne öntsük ki, a rántás feleresztésére vagy leves készítésére használjuk fel. Az ételeket mindig lefedve főzzük, és ügyeljünk arra, hogy ki ne fusson a leve, mert ezzel a java kárba vész. A főzelékféléket - ha nem gőzben főzzük őket - mindig forró vízben tegyük fel főni, a szárazfőzelékeket pedig hideg vízben. Vissza

Tartalom

babéros burgonyafőzelék . .5
majorannás burgonyafőzelék 5
paradicsomos
burgonyafőzelék .........6
tárkonyos burgonyafőzelék .6
finomfőzelék ............7
káposztafőzelék ......... .7
lucskos káposzta .........8
kapros káposztafőzelék____8
paradicsomos káposzta ____9
tejfölös káposzta.........10
karalábéfőzelék ......... .10
karalábé párolva .........11
podlupka ...............11
karalábé tejfölös mártással 12
kelkáposztafőzelék .......12
lencsefőzelék............13
parajfőzelék.............14
salátafőzelék ............14
sárgaborsópüré . ........15
sóskafőzelék ............15
sárgarépa-főzelék ........16
szárazbabfőzelék .........16
kapros tökfőzelék ........17
paradicsomos tökfőzelék . . .17
paprikás tökfőzelék .......18
magyaros tökfőzelék.......19
zöldbabfőzelék ...........19
kapros zöldbab ..........20
paprikás zöldbab .........20
zöldborsófőzelék ........21
zeller paradicsommal......21
burgonyapüré ...........23
tejes burgonya (gyenge gyomrúaknak, epéseknek)
sült burgonya ...........23
pirított burgonya ........24
szalmaburgonya .........24
vajas újburgonya .........24
petrezselymes burgonya . . .26
hagymás tört burgonya ____26
sajtos burgonya .........26
Rántott burgonya ........26
burgonyapecsenye ...... . .26
sonkás gombóc...........26
zöldborsó sárgarépával . . . .27
zöldborsó rizzsel ........27
zöldbab angolosan ........27
sajtos zöldbab ...........28
rakott zöldbab ..........28
zöldbab krémmártással ____28
sajtos karfiol ...........29
karfiol vajas morzsával____29
karfiol rántva .......... .30
tejfölös sült kel .........30
kelkáposzta szalonnásan . . .31
párolt káposzta ..........31
párolt sárgarépa .........31
káposzta gyümölccsel ......32
káposztás rizs ...........32
sült paradicsom .........33
párolt paprika ...........33
zellerpüré vajjal .........33
rizs ...................34
rizsgombóc .............35
galuska készítése .........35
sajtos galuska ...........36
pirított tarhonya .........36
sajtos gombóc ...........37
zsemlegombóc............37
puliszka ................38
vadász káposzta ..........39
tarhonyás káposzta........39
káposztás rizs ...........40
tojásos tök..............40
burgonyamorzsóka........41
kapros zöldbab...........41
paprikás zöldbab..........42
karfiol lecsóval..........42
sült burgonyagaluska......43
tejfölös sült kel..........43
kelbimbó vajban párolva____44
zellerpüré vajjal..........44
sült sárgarépa ...........45
tejszínes kukorica.........45
zöldbab vajjal............46

Pelle Józsefné

Pelle Józsefné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pelle Józsefné könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Főzelékek és köretek Főzelékek és köretek Főzelékek és köretek Főzelékek és köretek

A borító belső oldala és néhány lap foltos.

Állapot:
1.080 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba