1.059.326

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Főzelékek és köretek

Szerző
Budapest
Kiadó: Anno Kiadó-Szalay Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 100 oldal
Sorozatcím: Pelle Józsefné válogatott receptjei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9066-91-5
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Erdélyben születtem. Ott már kicsi korukban úgy nevelték a lányokat, hogy minden munkához értsenek. Nekem is állandóan a konyhában kellett sündörögni, hogy a krumplihámozástól az ünnepi vacsor elkészítéséig mindent megtanuljak. Kenyeret sütöttem, kecskét fejtem, szőttem és fontam, nyulaink is voltak, magam neveltem és vágtam le azokat.
Korán megtanultam, hogy ételt nem szabad kidobni, mindent fel kell használni, még a kenyér héját is, nagyon jó prézlit lehet készíteni belőle. Kis kockákra kell vágni és megszárítani, jó lesz gombócba, vagy levesbe betétnek. A praktikusság, a célszerűség vezetett egész életemben, így persze a háztartás vezetésében, a főzésben is.
A nagyanyámtól és az édesanyámtól örökölt tudást, tapasztalatokat és recepteket összegyűjtöttem, hozzá tettem saját tapasztalataimat, így állt össze az első szakácskönyvem, amit aztán követett a többi. A hivatásos szakácsok ritkán forgatják ezeket a könyveket, ők soha nem ismertek el engem. Igaz, hogy én soha nem is akartam... Tovább

Fülszöveg

Erdélyben születtem. Ott már kicsi korukban úgy nevelték a lányokat, hogy minden munkához értsenek. Nekem is állandóan a konyhában kellett sündörögni, hogy a krumplihámozástól az ünnepi vacsor elkészítéséig mindent megtanuljak. Kenyeret sütöttem, kecskét fejtem, szőttem és fontam, nyulaink is voltak, magam neveltem és vágtam le azokat.
Korán megtanultam, hogy ételt nem szabad kidobni, mindent fel kell használni, még a kenyér héját is, nagyon jó prézlit lehet készíteni belőle. Kis kockákra kell vágni és megszárítani, jó lesz gombócba, vagy levesbe betétnek. A praktikusság, a célszerűség vezetett egész életemben, így persze a háztartás vezetésében, a főzésben is.
A nagyanyámtól és az édesanyámtól örökölt tudást, tapasztalatokat és recepteket összegyűjtöttem, hozzá tettem saját tapasztalataimat, így állt össze az első szakácskönyvem, amit aztán követett a többi. A hivatásos szakácsok ritkán forgatják ezeket a könyveket, ők soha nem ismertek el engem. Igaz, hogy én soha nem is akartam velük versenyezni. Egész életemben megmaradtam egyszerű háziasszonynak, könyveimen keresztül a háziasszonyok tanácsadójának. Vissza

Tartalom

Babéros burgonyafőzelék8
Majoránnás burgonyafőzelék9
Paradicsomos burgonyafőzelék10
Tárkonyos burgonyafőzelék11
Finomfőzelék13
Káposztafőzelék14
Lucskos káposzta15
Kapros káposzta főzelék16
Paradicsomos káposzta17
Tejfölös káposzta18
Karalábé főzelék19
Karalábé párolva20
Pudlupka21
Karalábé tejfölös mártással22
Kelkáposztafőzelék23
Karfiolfőzelék24
Lencsefőzelék25
Parajfőzelék26
Salátafőzelék27
Sárgaborsópüré28
Sóskafőzelék29
Sárgarépafőzelék30
Szárazbabfőzelék31
Kapros tökfőzelék33
Paradicsomos tökfőzelék34
Paprikás tökfőzelék35
Magyaros tökfőzelék36
Zöldbabfőzelék37
Kapros zöldbab38
Paprikás zöldbab39
Zöldborsófőzelék40
Zeller paradicsommal42
Burgonyapüré45
Tejes burgonya46
Sült burgonya47
Pirított burgonya47
Szalmaburgonya48
Vajas újburgonya48
Petrezselymes burgonya48
Hagymás tört burgonya48
Sajtos burgonya50
Rántott burgonya50
Burgonyapecsenye51
Sonkás gombóc52
Zöldborsó sárgarépával53
Zöldborsó rizzsel54
Zöldbab angolosan55
Sajtos zöldbab56
Rakott zöldbab57
Zöldbab krémmártással58
Sajtos karfiol59
Karfiol vajas morzsával60
Karfiol rántva61
Tejfölös sült kel62
Kelkáposzta szalonnásan63
Párolt káposzta64
Párolt sárgarépa65
Káposzta gyümölccsel66
Káposztás rizs67
Tejszínes kukorica68
Sült paradicsom69
Párolt paprika69
Zellerpüré vajjal70
Rizs71
Rizsgombóc73
Galuska készítése74
Sajtos galuska76
Pirított tarhonya77
Sajtos gombóc78
Zsemlegombóc79
Puliszka80
Angolos köretek81
Vadászkáposzta84
Tarhonyás káposzta85
Káposztás rizs86
Tojásos tök87
Burgonyamorzsóka88
Kapros zöldbab89
Karfiol lecsóval90
Sült burgonyagaluska91
Tejfölös sült kel93
Kelbimbó vajban párolva94
Zellerpüré vajjal95
Sült sárgarépa96
Tejszínes kukorica97
Zöldbab vajjal98

Pelle Józsefné

Pelle Józsefné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pelle Józsefné könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Főzelékek és köretek
Állapot:
1.240 ,-Ft
6 pont kapható
Kosárba