1.067.339

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Forum Gastronomique

Kalla Kálmán és a Forum Hotel Budapest mesterszakácsainak receptjei/Forum Hotel Budapest 1981-1991

Szerző
Szerkesztő
Fotózta
Budapest
Kiadó: Paramédia Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 127 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 18 cm
ISBN: 963-7595-04-X
Megjegyzés: Színes ételfotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Megtiszteltetésnek tekintem, hogy megnyitása óta folyamatosan figyelemmel kísérhettem a Forum Hotel konyha- és cukrászművészetét és annak nagyszerű fejlődését. Igaz örömömre szolgál, hogy... Tovább

Előszó

Megtiszteltetésnek tekintem, hogy megnyitása óta folyamatosan figyelemmel kísérhettem a Forum Hotel konyha- és cukrászművészetét és annak nagyszerű fejlődését. Igaz örömömre szolgál, hogy látogatásaim a Forum éttermeiben mindannyiszor gasztronómiai élményt is nyújtottak és jelentettek.
Az elmúlt 10 év alatt arra is lehetőségem nyílt, hogy Kalla Kálmánnal, a Forum Hotel konyhafőnökével közösen is szinte művészi magaslatra lépő vacsoraesteket tervezzek. így 1985-ben magyar barátaimmal a világ minden tájáról Angliába meghívott 40 ínyenc részére mesebeli magyar vacsorál kreáltunk. Erre az alkalomra Londonba szállítottuk a Forum „kulináris titkait' is. A rendezvény előkészítésekor a következő célt tűztük magunk elé: megmutatni a világnak, hogy az ételfogásainkat páratlanná tevő hagyományos ízeink megőrzésével a magyar konyhát könnyűvé és elegánssá is lehet varázsolni.
A felszolgált ételsor kitűnően sikerült és sok jelenlevő véleménye szerint ez volt az évszázad talán legkiválóbb vacsorája. Ezen az estén a nemzetközi és a magyar konyha közötti fejlődési különbséget mesterszakácsainknak sikerült áthidalniuk Ennek alkotó részese volt Kalla Kálmán, a többi öt meghívott mesterrel együtt. Vissza

Tartalom

Dinnyegyöngyök rákkal 9
Harcsaszelet trombitagombával, zsályamártással 11
Füstölt pisztráng tejszínes tormával 13
Kaviáros padlizsánkrém 15
Finom kis falatok a séftől 17
Hideg libamáj 19
Libamáj tokaji zselében 21
Marinírozott bárányvelő 23
Pirított libamáj salátán 25
Vegyes saláta laskagombás öntettel 27
"Roggyantott" sajtfalatkák (brie) 29
Pezsgő-sorbet kaviárral 31
Zsályás báránymirigy ínyenc módra 33
Fokhagymás, petrezselymes békacomb 35
„Mini-blini" 37
Libamájjal töltött fürj paraj levélen 39
Fűszeres csiga friss tormával 41
Joghurtos kaporleves kaviárral, lazaccal (hideg) 43
Gomba-erőleves töltött kucsmagombával 45
Zöld krémleves camembert sajttal 47
Ferenc József kedvenc levese 49
Egyszerű rákkrémleves 51
Paprikás süllőszelet gombával, spárgával 53
Harcsaszelet citromfű mártással 55
Magyaros kecsege túrós csuszával 57
Csirkemell feketegomba mártással 59
Vasalt csirke 61
Paprikás töltött jércemell 63
Rokfortos pulykáméit zöld metélttel 65
Roston sült galambmell őszibarackkal 67
Kacsamell sherry mártással 69
Káposztás tésztával töltött kacsa 71
Borjúborda karfiolpaprikással 73
Borjúkaraj sült birsalmával 75
Borjúpörköli tojásos galuskával, zöld spárgával 77
Borjú- és bélszínérmék tejfölös vargánya mártással 79
Bélszín gazdag zöldségkörettel 81
Paradicsom-sorbet 83
Ürüborda zucchinival 85
Báránypecsenye vargányás palacsintametélttel 87
Báránycsülök kapros káposztával 89
Bőrös malackaraj káposztás palacsintával 91
Aszalt szilvás szűzpecsenye mogyoróval, körtével 93
Sertéscopf gombapörkölttel, kapros-túrós galuskával 95
Bikavér-kristály 97
Tejföllel sült fácánmell 99
Vörösboros vadkacsamell gombás mártással 101
Vadnyúlgerinc borókával 103
Szarvasérmék forró áfonyával 105
Vaddisznóérmék földimogyoróval 107
Fokhagymás vaddisznócomb 109
Körte borsodóval 111
Epres gombóc 113
Gesztenyés fánk 115
Túrópuding áfonyával 117
Palacsintafelfújt (soufflé) 119
„Herőce" fahéjmártással 121
Meggyhab sárga mártással 123
őszi flambirozott gyümölcs mogyorófagylalttal 125
Barackfelfújt (soufflé) diófagylalttal 127
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem