1.066.414

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A borkezelés mestersége

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Novorg Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 528 oldal
Sorozatcím: Borászat és gasztronómia
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-616-203-4
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Fornády Elemér: A borkezelés mestersége című szakkönyv 1948 évi kiadása alapján készült hasonmás kiadás. A nyomást az ALFAPRINT Nyomdaipari Kisszövetkezetben végezték. Kiadványjegyzék melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A vendéglátás nemes hivatás, művészi gyakorlása megalapozott, széles körű ismereteket is feltételez. A Tisztelt Olvasó ezen ismeretek egyik fontos alapművét tartja kezében. Miért fontos e mű alapos... Tovább

Előszó

A vendéglátás nemes hivatás, művészi gyakorlása megalapozott, széles körű ismereteket is feltételez. A Tisztelt Olvasó ezen ismeretek egyik fontos alapművét tartja kezében. Miért fontos e mű alapos ismerete?
A magyar gasztronómia egyik nagy egyénisége, egy legendás név viselője, Gundel Imre írja: "... óvatosan tölts egy pohár szőlőízű Kéknyelüt a halhoz, egy-vagy két? - pohárka múltba révedező Egri bikavért a libamájhoz, egy-két kortynyi, szerelmes tanácsokat sugaló szürkebarátot a szárnyasokhoz, a tésztához pedig egy icike-picike pohárka sokoldalú Akalai muskotályt, amelynek élvezete közben e sorok írójában mindíg Bach zenéje csendül fel, még ha játszik is a cigány. Végül a gyümölcsöt locsold meg Tokaji aszuval, a királyok borával, a borok királyával.
A finom ízek, így a remek ételek és szép borok harmóniájáról (és itt megint Gundel Imre sorai jutnak eszembe: ("Szárnyaló íz-hegedűversenyek és illat-gobelinek") a lényeget fejezi ki neves erdélyi borász kortársunk, Csávosy György gondolata: "Ahogy nem húzunk fel fekete ruhához sárga bakancsot, úgy nem szabad tévednünk az ételek és italok párosításánál sem... Izgalmas kaland, amelynek során szinte minden lehetséges, de NEM MINDEN MEGENGEDETT!" Vissza

Tartalom

Előszó3
Bevezetés5
Szőlőművelés9
Magyarország bortemelése és borvidékei121
A borok iskolázása189
Korszerű palackozás288
A jó pincemester394

Fornády Elemér

Fornády Elemér műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Fornády Elemér könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A borkezelés mestersége A borkezelés mestersége A borkezelés mestersége A borkezelés mestersége A borkezelés mestersége A borkezelés mestersége

A borító, néhány lap és lapélek foltosak. A kötés megtört.

Állapot:
9.800 ,-Ft
49 pont kapható
Kosárba