1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Food

Az élelmiszerek színes világa

Szerző
Fordító
Fotózta
München
Kiadó: Teubner Edition
Kiadás helye: München
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 335 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 38 cm x 29 cm
ISBN: 3-8338-0712-1
Megjegyzés: Első kiadás. Színes fotókkal illusztrálva. Karton védődobozban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Fedezze fel az élelmiszerek színes világát: ámuljon el a könyvet lapozgatva azon, hogy a különböző földrészek szakácsai mennyi mindenből és milyen sokféleképpen tudnak konyhai remekműveket varázsolni!
A termékcsoportok szerint elrendezett, művészi fotókkal illusztrált szöveg bemutatja az élelmiszerek összes változatát A-tól Z-ig, növény- és állattani magyarázatokkal is szolgál, valamint tippeket ad az egyes termékek felhasználásához is. A kötet lexikon, vásárlási tanácsadó és lenyűgöző képeskönyv is egyben - nagyszerű olvasmány az ámulni és okulni vágyók számára.

Tartalom

Alapanyagok6
Nélkülük semmire sem megyünk: olajok, zsírok és tejtermékek. Az ecet, a mustár, az olajbogyó és társaik pedig megadják az ételek sava-borsát
Fűszernövények20
Séta az illatos kiskertben: a kakukkfű, a rozmaring, a zsálya és a többiek elcsábítanak ízeikkel, de szót ejtünk az egzotikus távol-keleti aromákról is
Fűszerek36
Velük koronázzuk meg ételeinket: áttekintés a világ legfontosabb fűszereiről, a borstól a szegfűszegen át a vaníliáig
Gabona60
Alapvető élelmiszerek az egész világon, legyen az rozs, rizs, köles vagy búza; valamint »felvonultatjuk« a belőlük készült lisztfajtákat és tésztákat is
Halak82
Minden, ami a tengerekben és tavakban él: áttekintjük a legfontosabb és legkedveltebb édesvízi és tengeri halakat
A tenger gyümölcsei114
Lehetséges, hogy valaki nem szereti őket? Garnélák, rákok, homár, languszta, kagylók, osztrigák és tintalahalal között »csemegéztünk«
Zöldségfélék140
Frissen szedve a tengerből, zöldségkertekből és a földekről: algák, padlizsán, articsóka és társaik. Egészségesek és vitamindúsak
Hús198
Első a minőség, legyen szó marha-, borjú-, birka- vagy sertéshúsról. Továbbá néhány fontos tanáccsal szolgálunk feldolgozásukhoz
Vad és szárnyas218
Ebben a fejezetben a szőrmés és tollas vadak kerülnek »terítékre«. A házi szárnyasok, a tyúk, kacsa és liba persze szintén nem hiányozhatnak. Sőt, sort kerítünk a különlegességekre is, például a struccra és az emura
Húskészítmények234
Szárított, füstölt és főtt húsárukat mutatunk be: elénk tárul a leghíresebb sonka- és kolbászfélék étvágygerjesztő palettája
Sajt258
Határtalan sokféleség a világ sajtpultjain - a nemzetközi piacok legismertebb lágy-, kemény-, és forrázott sajtjai. A kenhetőektől a reszelhetőkig
Gyümölcsök290
Körbeszüreteljük a földet, a trópusoktól kezdve a hazai kertekig. Áttekintés a legfontosabb gyümölcsfajtákról: a-tól z-ig
Tárgymutató330
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem