1.066.806

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Földművesszövetkezeti vendéglátóipari egységek nyilvántartási és elszámolási rendje

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Szövkönyv
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 83 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
I. Fejezet
Általános rész
1. A vendéglátóipari egységek elszámolási kötelezettsége
A szövetkezeti vagyon védelme megköveteli, hogy a földművesszövetkezetek (továbbiakban: fmsz)... Tovább

Előszó

Részlet:
I. Fejezet
Általános rész
1. A vendéglátóipari egységek elszámolási kötelezettsége
A szövetkezeti vagyon védelme megköveteli, hogy a földművesszövetkezetek (továbbiakban: fmsz) vendéglátóipari egységeinek (italboltok, vendéglő-éttermek, üzemi konyhák, cukrászdák, eszpresszók stb.) felelős vezetői számot adjanak a rájuk bízott fmsz-i vagyonról. Vissza

Tartalom

I. Fejezet. Általános rész
1. Vendéglátóipari egységek elszámolási kötelezettsége 3
2. Állóeszközök elszámolása 3
3, Áruk, göngyölegek és fogyóeszközök elszámolása 4
4. Nyersanyagok elszámolása 5
5. Elkészített ételek elszámolása 5
6.Pénzelszámolás 5
7. Az elszámolások adatainak egyeztetése és ellenőrzése 6
II. Fejezet. Italboltok nyilvántartásai és elszámolásai
1. Az italboltok elszámolási kötelezettsége 7
2. Az elszámolási jelentés elkészítése 7
a) Terhelési rész kitöltése 8
b) Jóváírási rész kitöltése 9
c) Pénztárelszámolási rész kitöltése 10
d) A leltári elszámolás rögzítése az elszámolási jelentésen 11
3. Boltoskönyv kitöltése 12
4. Italboltok melegételforgalmának elszámolása 14
5. Példa az italboltok elszámolási jelentésének kitöltéséhez 15
III. Fejezet. Vendéglők nyilvántartásai és elszámolásai
1. A vendéglők elszámolási kötelezettsége 22
2. Blokkelszámolás 25
3. Csaposelszámolás 29
4. Kalkulációs lap 30
5. Vendéglátóipari üzemek napi elszámolása 32
6. Az összesített elszámolási jelentés elkészítése 34
a) Terhelési rész kitöltése 35
b) Jóváírási rész kitöltése 36
c) Pénztárelszámolás 37
7. Kisvendéglők elszámolása 39
8. Példa a vendéglők gazdasági műveleteinek elszámolására 40
IV. Fejezet. Cukrászdák nyilvántartásai és elszámolásai
1. Blokkelszámolás 57
2. Kalkulációs lap kitöltése a cukrászdánál 58
3. A vendéglátóipari üzemek napi elszámolása a cukrászdánál 59
4.Cukrászda összesített elszámolási jelentésének elkészítése 60
a) Terhelés 60
b) Jóváírás 61
c) Pénztárelszámolás 61
d) A leltári elszámolás rögzítése az elszámolási jelentésen 63
5. Példa a cukrászda gazdasági eseményeinek elszámolására 63
V. Fejezet. Szállodák nyilvántartásai és elszámolásai
1. Bejelentő 69
2. Szobanyilvántartás 69
3. Számla 70
4. Pénztárjelentés 70
VI. Fejezet. Vendéglátóipari üzemek bizonylatai
1. Beérkezett áruk, anyagok számlái 72
2. Szállítójegy 74
3. Kézivásárlások jegyzékei 75
4. Árueladás bizonylatai 76
5. Leltári eltérések bizonylata 76
6. Árváltozás és leírás bizonylata 76
7. Sz elkészített termékek bizonylatai 78
8. Visszárujegyzék 78
9. Bevételek befizetését igazoló csekkszelvény 80
10. Káreseti jegyzőkönyv 80
11. Jelentéshelyesbítő lap 80
12. Nyersanyagfelhasználás bizonylatai 82
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem