kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Aranyhal Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 80 oldal |
Sorozatcím: | Mindennapok konyhája |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-9268-05-4 |
Kalóriatáblázat | 2 |
Előszó | 3 |
A "tudás fájának" gyümölcse: az alma | 16 |
A másik kedvencünk: a körte | 19 |
Az emberiség ősi táplálékai: a hüvelyesek | 20 |
A Biblia fő eledele: a lencse | 24 |
Az emberi faj létfenntartói: a gabonák | 26 |
A párját ritkító magyar búza | 28 |
A szláv népek eledele: a jadina | 32 |
A legkönnyebben emészthető gabona: a köles | 33 |
A rizs szintén ősi táplálék | 34 |
Áldás a fogyni vágyóknak: a csicsóka | 37 |
A természet ajándéka: a gomba | 39 |
Első számú ajánlatunk: a hazai zöldség | 42 |
Újonnan felfedezett régi kedvencünk: a cékla | 47 |
A tavasz első hírnökei közül való: a spárga | 49 |
A leginkább vitamindús zöldség: a karalábé | 51 |
A zöldségek királya: a sárgarépa | 53 |
A csípősszagú liliom: a hagyma | 55 |
A tavaszt hozza a konyhánkba: az újhagyma és a snidling | 58 |
A magyar konyha ősi fűszere: a fokhagyma | 60 |
A népi gyógyászat kincse, a "szegények doktora": a káposzta | 63 |
Újkori, előkelő növény: a kelbimbó | 67 |
Karfiol és brokkoli: a káposztafélék rokona | 68 |
A tápanyagokban gazdag spenót, sóska és csalán | 70 |
Ikertestvérek a konyhában: a tök, az uborka és a kapor | 73 |