1.062.463

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fogyasztó és hízlaló diétás étrendek és az ételek elkészítési módjai

Szerző
Budapest
Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím: Betegeink házi diétája
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó5
Néhány szó a szervezet tápanyag-szükségletéről9
A diétás étel elkészítésének módjai15
Háztartási tanácsok24
Fogyasztó diéta29
Nyersétrendek33
Szigorú nyersétrend33
Szigorú nyersgyümölcsnap34
Kombinált gyümölcsnap étrendje34
Bővített nyersétrend34
Burgonyanap35
Főzeléknap35
Az ételek elkészítése35
Szigorú nyersétrend35
Nyári minták36
Téli minták37
Nyerstálakhoz adható mártások37
Burgonyanap37
Fogyasztó étrendminták38
Folyékony nyersétrend38
Szilárd nyersétrend39
Szigorúbb soványító étrend39
Enyhébb soványító étrend41
Tartós étrend43
Boller-féle diétás kezelés hízásnál45
Fehérje-zsír étrend45
Fehérje-szénhidrát étrend47
Harvey-féle soványító tojáskúra49
Antoine-féle soványító kúra50
Schrott-féle bor-kenyér soványító kúra51
Hízlaló diéta52
Hízlaló étrendminták55
Könnyű vegyes hizlaló étrend55
Vegyes hizlaló étrend56
Receptek (fogyasztók)59
Reggelik, uzsonnák59
Gyümölcsök, nyers főzelékek, kompótok59
Tejes ételek61
Tojásételek62
Levesek62
Húsok, húsos és húspótló ételek63
Főzelékek, köretek66
Mártás68
Saláták68
Tészták69
Ital70
Speciális kenyerek70
Receptek (hizlalók)72
Reggelik, uzsonnák72
Gyümölcsök, gyümölcslevek és befőttek73
Tejes ételek73
Tojásételek75
Levesek76
Húsok, húsos és húspótló ételek77
Főzelékek, köretek80
Mártások81
Saláták82
Tészták, krémek, sodók82
Italok87
Gyógytea88
Általános tudnivalók89
Fontosabb élelmiszereink vitamintartalma89
A-vitaminban gazdag élelmiszerek89
B-vitaminokban gazdag élelmiszerek89
C-vitamin-források89
D-vitamin-tartalmú élelmiszerek90
Mésztartalmú élelmiszerek90
Fontosabb vastartalmú élelmiszerek91
Diétás készítmények91
Gyomornedv-megkötő élelmiszerek és ételek91
Dugító hatású élelmiszerek és ételek91
Cukrok, cukorpótlók92
Sópótló92
Lisztek, kenyerek, őrlemények92
Gyümölcskészítmények92
Tej, tejtermékek93
Egyéb diétás élelmiszerek93
Az egyes élelmiszerek és ételek hatásai93
Bélműködést serkentő élelmiszerek és ételek93
Kőképződést elősegítő élelmiszerek93
Néhány használati leírás gyógyteák készítéséhez94
Tévhitek és valóságok99
Hasznos tanácsok100
Pentzoldt-féle táblázat108
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem