kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 111 oldal |
Sorozatcím: | Betegeink házi diétája |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 13 cm |
ISBN: | |
Előszó | 5 |
Néhány szó a szervezet tápanyagszükségletéről | 9 |
A diétás étel elkészítésének módjai | 15 |
Háztartási tanácsok | 24 |
Fogyasztó diéta | 29 |
Nyersétrendek | 33 |
Szigorú nyersétrend | 33 |
Szigorú nyersgyümölcsnap | 33 |
Kombinált gyümölcsnap étrendje | 34 |
Bővített nyersétrend | 34 |
Burgonyanap | 34 |
Főzeléknap | 35 |
Az ételek elkészítése | 35 |
Szigorú nyersétrend | 35 |
Nyári minták | 35 |
Téli minták | 36 |
Nyerstálakhoz adható mártások | 37 |
Burgonyanap | 37 |
Főzeléknap | 37 |
Fogyasztó étrendminták | 38 |
Folyékony nyersétrend | 38 |
Szilárd nyersétrend | 39 |
Szigorúbb soványító étrend | 39 |
Enyhébb soványító étrend | 41 |
Tartós étrend | 43 |
Boller-féle diétás kezelés hízásnál | 45 |
Fehérje-zsír étrend | 45 |
Fehérje-szénhidrát étrend | 47 |
Harvey-féle soványító tojáskúra | 49 |
Antoine-féle soványító kúra | 50 |
Schrott-féle bor-kenyér soványító kúra | 51 |
Hizlaló diéta | 52 |
Hizlaló étrendminták | 55 |
Könnyú vegyes hizlaló étrend | 55 |
Vegyes hizlaló étrend | 56 |
Receptek (fogyasztók) | 59 |
Reggelik, uzsonnák | 59 |
Gyümölcsök, nyers főzelékfélék, kompótok | 59 |
Tejes ételek | 61 |
Tojásételek | 61 |
Levesek | 62 |
Húsok, húsos és húspótló ételek | 63 |
Főzelékek, köretek | 66 |
Mártás | 68 |
Saláták | 68 |
Tészták | 69 |
Ital | 70 |
Speciális kenyerek | 70 |
Receptek (hizlalók) | 72 |
Reggelik, uzsonnák | 72 |
Gyümölcsök, gyümölcslevek és befőttek | 73 |
Tejes ételek | 73 |
Tojásételek | 75 |
Levesek | 76 |
Húsok, húsos és húspótló ételek | 77 |
Főzelékek, kdöretek | 80 |
Mártások | 81 |
Saláták | 82 |
Tészták, krémek, sodók | 82 |
Italok | 87 |
Gyógytea | 88 |
Általános tudnivalók | 89 |
Fontosabb élelmiszereink vitamintartalma | 89 |
A-vitaminban gazdag élelmiszerek | 89 |
B-vitaminokban azdag élelmiszerek | 89 |
C-vitamin-források | 89 |
D-vitamin-tartalmú élelmiszereink | 90 |
Mésztartalmú élelmiszerek | 90 |
Fontosabb vastartalmú élelmiszerek | 91 |
Diétás készítmények | 91 |
Gyomornedv-megkötő élelmiszerek és ételek | 91 |
Dugító hatású élelmiszerek és ételek | 91 |
Cukrok, cukorpótlók | 92 |
Sópótló | 92 |
Lisztek, kenyerek, őrlemények | 92 |
Gyümölcskészítmények | 92 |
Tej, tejtermékek | 93 |
Egyéb diétás élelmiszerek | 93 |
Az egyes élelmiszerek és ételek hatásai | 93 |
Bélműködést serkentő élelmiszerek és ételek | 93 |
Kőképződést elősegítő élelmiszerek | 93 |
Néhány használati leírás gyógyteák készítéséhez | 94 |
Tévhitek és valóságok | 99 |
Hasznos tanácsok | 100 |
Pentzoldt-féle táblázat | 108 |