kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 376 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
I. kötet | |
Dr. Kenéz Győzőné: A fizetővendéglátás - hivatás | 7 |
Bevezetés | 8 |
A fejlődés lehetőségei | 11 |
A vendégfogadók felkészítése | 15 |
Dr. Reischl Gábor: A fizetővendéglátás építészeti kérdései; családiházas és falusi környezete | 17 |
Tartózkodási helyek a ház körül a szabadban | 18 |
Építmények az udvarban | 37 |
A vendéglátásra alkalmas lakóház | 45 |
Épületszerkezet | 53 |
Épületgépészet | 59 |
Dr. Kenéz Győzőné: A vendégszoba berendezése | 63 |
A tervezés | 64 |
A vendégszoba lakáson belüli helye | 65 |
A berendezés alapelvei | 66 |
A vendégszoba bútorai | 67 |
A vendégszoba textíliái | 75 |
A szobadíszek | 79 |
A szoba megvilágítása | 80 |
A vendégszoba fűtése | 83 |
A reggelizőhely és társalgó | 84 |
Berendezési hibák - példagyűjtemény egy vendégszobából | 87 |
A vendégfogadás induló leltára, elemi felszerelése | 90 |
Mosdófülke, zuhany, WC | 92 |
A szakszerűen berendezett háztartási munkaszoba | 96 |
Dr. Kenéz Győzőné: Szervezési feladatok | 97 |
A reklám | 98 |
A fizetővendéglátás adminisztratív eszközei | 109 |
A vendég fogadása | 112 |
A vendéggel való kapcsolattartás eszközei | 114 |
Dr. Csizmadia László: Az étel- és italfelszolgálás alapszabályai | 123 |
Étkezési idők | 124 |
Az asztalterítés | 126 |
A felszolgálás | 129 |
Dr. Kenéz Győzőné: Munkaszervezés - munkamegtakarítás | 149 |
A napi munkarend | 150 |
A reggelizőasztal megterítésének munkaszervezési modellje | 155 |
A mosogatási munka szervezése | 156 |
A vendégszoba takarításának munkaszervezési modellje | 158 |
Az akadálytalan munkavégzés előfeltételei | 161 |
A munkaeszközök | 168 |
Dr. Kádas Lajos: A szálláshely higiénéje | 175 |
A szálláshelyre vonatkozó higiénés követelmények | 176 |
Üzemeltetési munkafolyamatok szervezése és higiénéje | 177 |
Takarítás | 177 |
A szennyes ruha gyűjtése és mosása | 180 |
Konyhai higiéné - a mosogatás | 182 |
Állati kártevők irtása | 186 |
II. kötet | |
Antal Katalin: A fizetővendéglátás és falusi turizmus szabályozási kérdései | 9 |
Röviden a fizetővendéglátás és a falusi turizmus szabályozásáról | 10 |
A fizetővendéglátó engedélyről (fizetővendéglátó igazolvány) | 10 |
A fizetővendéglátás keretében kiadható ingatlanok köre és hasznosításuk szabályai | 12 |
Az üdülőszövetkezeti és a lakásszövetkezeti ingatlanok hasznosításának szabályai | 13 |
Az állami lakások hasznosításának szabályai | 14 |
A nem idegenforgalmi célú lakáshasznosítás | 14 |
A külföldi állampolgár jogosultságai alapján történő hasznosítás | 15 |
A fizetővendégszolgálatot igénybevevők szokásostól eltérő köre | 16 |
A fizetővendéglátás keretében hasznosítható szobák száma | 16 |
A magánszállás hasznosítás minőségi követelményeivel kapcsolatos szabályok | 16 |
Az alapterület számítása | 18 |
Önálló lakás, üdülő, lakrész, üdülőrész | 19 |
A fűtési kötelezettség értelmezése | 20 |
Ami az osztályba sorolási rendeletből kimaradt | 20 |
A szállásadó jogszabályi kötelezettségei a szálláshasznosítás során | 21 |
Vendégkönyv vezetése és bejelentkeztetés | 22 |
Számlaadási kötelezettség | 23 |
Szálláshelyi szolgáltatással összefüggő kötelezettségek | 23 |
A magánszállás hasznosítás módjai | 23 |
A szállásadó szerződéses jogviszonyai | 24 |
Egyéni hasznosítás esetén | 24 |
A szállásadó, mint bérbeadó kötelezettségei és jogai | 25 |
A vendég, mint bérlő kötelezettségei és jogai | 26 |
A szállásadó (bérbeadó) és a vendég (bérlő) közötti szerződés megszűnésének általános és különleges esetei | 26 |
A lemondási díj (kötbér) meghatározásának általános szabályai | 27 |
A jogi rendezés lehetőségei, ha a vendég nem hagyja el a szálláshelyet | 28 |
Közvetítőn keresztül történő magánszállás hasznosítás: szervezett fizetővendéglátás | 28 |
A közvetítő jogai és kötelezettségei | 29 |
A szállásadó és a közvetítő között szerződések | 29 |
A megbízási szerződés | 30 |
A bérleti vagy (bizományosi) szerződés | 30 |
A szállásadó és a közvetítő közötti együttműködés adminisztrációja | 31 |
A fizetővendéglátó tevékenység során felmerülő kártérítési felelősség és a biztosítási lehetőségek | 32 |
Az adószabályok alkalmazása a fizetővendéglátás és a falusi turizmus területén | 35 |
Az általános forgalmi adó: ÁFA | 35 |
A helyi idegenforgalmi adó: HIFA | 37 |
A személyi jövedelemadó: SZJA | 39 |
Mellékletek | 42 |
Jogszabályok jegyzéke | 43 |
Adatlap a fizetővendéglátó engedély kiváltásához | 44 |
Fizetővendéglátó engedély | 46 |
Fizetővendéglátó vendégkönyv | 52 |
Fizetővendég-szolgálati biztosítással kapcsolatos nyomtatványok (ajánlat, kötvény, záradék, igazolás) | 55 |
Adóbejelentkezési lap | 61 |
Jelentkezési lap | 63 |
Kérdőív a szállás felméréséhez | 64 |
Megbízási szerződés | 68 |
Szerződésmódosítás | 73 |
Bérleti szerződés | 74 |
Fizetővendéglátó tábla | 76 |
Házirend | 77 |
Tájékoztató az igénybe vehető szolgáltatásokról | 79 |
Szobautalvány - bérbevételi feltételek: kézi | 80 |
Szobautalvány - gépi | 82 |
Foglalási tabló | 83 |
Ellenőrzési lap | 84 |
Igazolás a jövedelemadó bevallás elkészítéséhez | 85 |
Bizonylat a beszedett idegenforgalmi adóról | 86 |
Nyilvántartás az idegenforgalmi adó beszedéséről | 87 |
Dr. Horváth Ákos: A fizetővendéglátás és falusi turizmus pénzügyi tervezése | 89 |
Tőkeszükséglet és finanszírozás | 90 |
A beruházás tervezése általában | 90 |
A vendégfogadásra való berendezkedés tőkeszükségletének kiszámítása | 91 |
Finanszírozási lehetőségek | 95 |
A finanszírozási terv | 97 |
Gazdaságossági, költség- és eredményszámítás | 100 |
Tőkeszükséglet (beruházási szükséglet) | 101 |
Az elérhető ár | 101 |
Az elérhető vendégszám, vendégéjszaka | 102 |
A költségek | 103 |
Az állandó költségek | 104 |
A viszonylag állandó költségek | 106 |
Változó költségek | 107 |
A költségek összefoglalása | 110 |
Gazdaságossági számítások | 111 |
Gazdaságosság hitel igénybevétele esetén | 112 |
Gazdaságosság hitel igénybevétele nélkül | 113 |
A munkajövedelem kiszámítása | 114 |
Mellékletek | 116 |
Dr. Kenéz Győzőné: Ételkalkulációk | 131 |
A különböző reggelik kalkulációs példái | 132 |
Egyéb reggelifajták | 133 |
A teljes ellátás | 135 |
Ételkalkulációs minták | 137 |
Dr. Kenéz Győzőné: Önellenőrzés | 144 |
A pénzgazdálkodás és üzemvezetés | 145 |
A szobakiadás | 145 |
Az étel-, italkínálat | 146 |
A háztartási felszerelések, gépek és karbantartásuk | 147 |
A reklám és a vendégforgalom | 147 |
A személyzet irányítása | 148 |
Dr. Csizmadia László: Nemzetközi étkezési szokások, nemzetek konyhái | 149 |
A magyar konyha | 150 |
A szomszédos országok konyhái | 152 |
Étrendminták | 159 |
Dr. Csizmadia László: Vendégétkeztetés a szabadban | 166 |
A sütés-főzés fajtái és eszközei | 167 |
A tűz | 176 |
Épített-állandó tűzrakóhelyek | 177 |
Hordozható szabadtéri tűzhelyek | 179 |
Dr. Kenéz Győzőné: Vendégétkeztetés és saját termelésű termékek értékesítési lehetőségei | 182 |
Utószó | 187 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.