Higiénia a konyhában | 6 |
Táplálkozás | 8 |
Alapvető élelmiszerek | 10 |
Szénhidrátszegény étrend | 12 |
Szénhidrátszegény ételek | |
Halak és a tenger gyümölcsei | |
Sült tonhal olasz salsával | 16 |
Sült tőkehal sáfrányos aiolival | 18 |
Sült pancettás tőkehaltekercs | 20 |
Mediterrán halragu | 22 |
Ördöghal nyárson | 24 |
Ínycsiklandó thai kardhal paprikával | 26 |
Friss tonhalsaláta | 28 |
Chilis rákleves | 30 |
Teriyaki lazac | 32 |
Thai halpogácsa | 34 |
Szárnyasok | |
Karibi, csirkés kókuszkrémleves | 36 |
Csirke zsenge zöldséggel pirítva | 38 |
Pirított csirke | 40 |
Fokhagymás gomba ropogós baconszalonnával és pirított csirkemájjal | 42 |
Buggyantott (posírozott) csirkemell salsa verde mártással | 44 |
Pulykaszeletek marsalával és párolt vízitormával | 46 |
Húsok | |
Bárányhús gombócok kelkáposztával | 48 |
Vitello tonnato (főtt borjúszeletek tonhalmártással) | 50 |
Zöldségek | |
Gombaleves kínai kellel | 52 |
Padlizsáncannelloni (tekercs) vízitormamártással | 54 |
Pirított bab és kesudió | 56 |
Könnyű ratatouille (francia-mediterrán zöldségragu) | 58 |
Zsírszegény ételek | |
Halak és a tenger gyümölcsei | |
Gyömbéres tőkehalsteak | 62 |
Fekete kagyló metélt tésztával | 64 |
Halnyárs roston | 66 |
Makrélás ratatouille francia-mediterrán zöldségragu) | 68 |
Tőkehal édesköménnyel és kardamommal | 70 |
Foltos tőkehal olívás zsemlemorzsakéregben | 72 |
Szardínia ribizlivel | 74 |
Csípős salsával töltött nyelvhal | 76 |
Szent Jabak-kagyló- és ördöghalnyárs édesköménymártással | 78 |
Füstölt foltostőkehal-röszti | 80 |
Édes-savanyú garnélarák főtt tésztával | 82 |
Szardínia szőlőlevélben | 84 |
Alufóliában sült hal | 86 |
Kagyló arrabbiata | 88 |
Vörös márna narancsos sza4rdellamártással | 90 |
Lazacpogácsa | 92 |
Grillezett lepényhal | 94 |
Halas lasagne | 96 |
Pirított tenger gyümölcse | 98 |
Sült lazac citromhéjjal | 100 |
Pirított Szent Jakab-kagyló-saláta | 102 |
Haltekercs rizzsel és spenóttal | 104 |
Fokhagymás-citromos sült tintahal | 106 |
Füstölt lazacos sushi | 108 |
Mézes-gyömbéres garnélarák | 110 |
Szárnyasok | |
Csirke pirított édesköménnyel és citrusízesítésű rizzsel | 112 |
Sült csirke sós kéregben | 114 |
Fűszeres csirkenyárs mangótabbouleh-vel | 116 |
Serpenyőben főbb csirke thai fűszerekkel | 118 |
Sauvignoni csirkés-gombás rakottas | 120 |
Chilis süt csirke | 122 |
Fűszeres-currys csirke | 124 |
Csirkecacciatore (paradicsomos párolt csirke) | 126 |
Csirke nyári zöldséges rizottóval | 128 |
Mexikói csirke | 130 |
Sült csirke újburgonyával rozmaringnyárson | 132 |
Citromos csirke burgonyával, rozmaringgal és olívabogyóval | 134 |
Csirkebatyuk papírhüvelyben | 136 |
Sült zöldségsaláta pulykával | 138 |
Pulykagombóc paradicsomos szósszal | 140 |
Pulykasteak sárgabarackos chutneyval | 142 |
Füstölt pulyka tagliatellével (metélt tésztával) | 144 |
Pulykával és vegyes gombával készített lasagne | 146 |
Pulykateriyaki zöldségekkel | 148 |
Gyöngytyúk calvadosszal és almával | 150 |
Kacsa bogyósgyümölcs-mártással | 152 |
Grillezett jérce fényes mázzal | 154 |
Húsok | |
Bélszínsteak paradicsomos-fokhagymás mártással | 156 |
Sütőben párolt marhaszegy, olaszosan | 158 |
Főtt tészta marhahússal, kapribogyóval és olívával | 160 |
Zöldségek és saláták | |
Brokkolis tagliatelle (metélt tészta) szezámmaggal | 162 |
Főtt tészta cukkinival, rozmaringgal és citrommal | 164 |
Tavaszi zöldségek fűszernövényes rizottóval | 166 |
Apró hagymás rizottó | 168 |
Barna rizses fűszeres piláf | 170 |
Fűszeres kuszkusz zöldségekkel | 172 |
Fekete babos chili, avokádós salsával | 174 |
Sült bab bostoni módra | 176 |
Sütőtökös és csicseriborsós curry | 178 |
Sütőtök zöldséggel | 180 |
Zöldséges cassoulet (dél-franciaországi babbal készülő étel) | 182 |
Ízletes barna lencse | 184 |
Panzanella (toszkánai saláta) | 186 |
Zöldséges bab velencei módra | 188 |
Peperonata | 190 |
Gombaragu | 192 |
Bulghurbúza-saláta mentás-citromos dresszinggel | 194 |
Kínaikel-saláta szójás és gyömbéres dresszinggel | 196 |
Fodrosendívia- és tengergyümölcse-saláta | 198 |
Meleg, gyümölcsös-csirkés rizssaláta | 200 |
Forró, fűszeres lila káposzta almával | 202 |
Pároltzöldség-nyárs | 204 |
Spanyol sült paradicsom | 206 |
Töltött hagyma fenyőmaggal | 208 |
Meleg, póréhagymás-paradicsomos saláta | 210 |
Coleslaw (káposztasaláta) | 212 |
Mediterrántál | 214 |
Cékla és burgonya egyveleg | 216 |
Szicíliai sült padlizsán | 218 |
Sárgarépás-zellergumós saláta szezámmaggal | 220 |
Sárgarépás-gyömbéres leves | 222 |
Pudingok és desszertek | |
Fagyasztott narancs | 226 |
Rizspuding | 228 |
Narancsos-szilvás béles | 230 |
Párolt aszalt gyümölcsök | 232 |
Őszigyümölcs-kehely | 234 |
Zabpelyhes körtepuding | 236 |
Gyümölcssaláta | 238 |
Nyári pavlova | 240 |
Párolt (posírozott) körte | 242 |
Szőlős-mandulás kehely | 244 |
Nyári puding | 246 |
Karamellizált narancs jégtálban | 248 |
Málnás szorbet | 250 |
Málnafelfújt | 252 |
Gyümölcsös rolád | 254 |
Tárgymutató | 256 |