Fülszöveg
Az étel nem puszta táplálék, jóval több, mint az összetevői, a fűszerek, húsok, zöldségek, szószok, amelyeket egy fazékban összerotyogtatunk. Étellel gondoskodhatunk egy másik emberről, de érzelmileg zsarolhatjuk is vele. Étellel udvarolhatunk, és étellel kapcsolódhatunk egymáshoz. Étellel jutalmazhatjuk magunkat, és étellel büntethetünk. Ételek révén emlékezhetünk régvolt szerelmekre, elmúlt nyarakra, nagymamákra, akik már nincsenek közöttünk, és családi karácsonyokra, amelyeket pedig megpróbáltunk örökre elfelejteni.
Minden ételnek, amely fontos szerepet tölt be az életünkben, van története. Az adja a különleges ízét, az extra zamatot, amelyet egyedül mi fogunk kiérezni belőle. Ezért hát ez a könyv is ételek sora, amelyeknek mind van egy-egy története. Hogy mi áll az első és mi a második helyen, a gasztroegyperces a fontosabb, vagy az örömfőzés? Azt döntse el mindenki maga. Ha elölről nézed: novelláskötet. Ha hátulról: recepteskönyv.
Én mégis azt javasolnám, ne válaszd szét...
Tovább
Fülszöveg
Az étel nem puszta táplálék, jóval több, mint az összetevői, a fűszerek, húsok, zöldségek, szószok, amelyeket egy fazékban összerotyogtatunk. Étellel gondoskodhatunk egy másik emberről, de érzelmileg zsarolhatjuk is vele. Étellel udvarolhatunk, és étellel kapcsolódhatunk egymáshoz. Étellel jutalmazhatjuk magunkat, és étellel büntethetünk. Ételek révén emlékezhetünk régvolt szerelmekre, elmúlt nyarakra, nagymamákra, akik már nincsenek közöttünk, és családi karácsonyokra, amelyeket pedig megpróbáltunk örökre elfelejteni.
Minden ételnek, amely fontos szerepet tölt be az életünkben, van története. Az adja a különleges ízét, az extra zamatot, amelyet egyedül mi fogunk kiérezni belőle. Ezért hát ez a könyv is ételek sora, amelyeknek mind van egy-egy története. Hogy mi áll az első és mi a második helyen, a gasztroegyperces a fontosabb, vagy az örömfőzés? Azt döntse el mindenki maga. Ha elölről nézed: novelláskötet. Ha hátulról: recepteskönyv.
Én mégis azt javasolnám, ne válaszd szét őket, fedjék csak hézagmentesen le egymást az ételek és a mögöttük felsejlő életek.
— ^ FIALA BORCSA a wmn.hu főszerkesz-
j tője, két gyerek édesanyja, író, újságíró.
^ 1 Kíváncsi emberként nagyon sok téma
I foglalkoztatja a gasztronómiától kezd-
^ ^ ^ ve a döntési fáradtságig. írt i^úsági re-
' 1 gényeket, éveken át vezette Az élet sava
> Borcsa című beszélgetős gasztroműsorát, sokoldalúsága miatt úgy érzi, leginkább
( az igen kreatívan felhasználható krump-
' lihoz hasonlít, következő életében pedig
I újra Fiala Borcsa szeretne lenni, csak ez-
! úttal nagyobb mértéktartással és több
fejí türelemmel. A legrövidebb út a nők szívé-¦ ^
»i^tr hez a negyedik felnőtteknek szóló könyve.
Vissza