1.062.515

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Konyhakerti mindentudó

Gyakorlati útmutató a konyhakertekhez - tervezéstől a betakarításig

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: Jószöveg Műhely Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 288 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-7052-47-7
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Hogyan termesszünk friss kerti zöldségeket - vegyszerekkel vagy anélkül?

A konyhakerti növények termesztése nem nehéz, és nincs szükségünk különösebben nagy területre, hogy bőséges terméshez jussunk. A legfontosabb, hogy eredményes legyen a munkánk, amelynek gyümölcsét biztonsággal fogyaszthatjuk függetlenül attól, hogy a kártevőkkel és betegségekkel szemben a szigorúan vett biológiai módszerekkel védekezünk, vagy alkalmanként használunk gondosan megválogatott vegyszereket is.
A könyv mindkét írója nagy tudású kertész, akik másféle szempontból közelítik meg a problémát. Fern Marchall Bradley kizárólag organikus módszereket használ, míg Jane Courtier sokkal rugalmasabb, bár ő is egészségcentrikus környezetvédő. A Konyhakerti mindentudó megmutatja, hogyan létesítsünk bőven termő házi konyhakertet, figyelembe véve az ízlésünket, szükségleteinket és céljainkat.

Tartalom

Bevezetés10
Kertünk megtervezése14
A tervezés előnyei16
A vetemények kiválasztása18
A konyhakert20
Kiemelt ágyások22
A zöldségek mint kerti dísznövények24
Zöldségek kis helyen26
Problémás kertek28
A talaj előkészítése30
Amit a talajról tudni kell32
A talajszerkezet javítása34
A termőföld gazdagítása36
Hogyan készítsünk komposztot?38
Mikor és hogyan ássunk?40
Kertészkedés ásás nélkül42
Zöldségek növénytartókban44
Vetés és ültetés46
Az ültetés stratégiája48
Amit a magokról tudni kell50
Talajelőkészítés ültetéshez52
Szabadföldi vetés54
Különleges ültetési technikák56
Ültetés utáni gondozás58
Útmutató a magok vetéséhez60
Palántanevelés szabadföldön66
A palánták kiültetése68
Útmutató az átültetéshez70
A termésidő meghosszabbítása74
Alagutak és palántavéd hidegágyak776
Ültetés üvegházban78
Nevelés üvegházban80
A növények gondozása82
Öntözés84
Öntözőrendszerek86
A növények táplálása88
A növények megtámasztása90
Amit a gyomokról tudnunk kell92
Gyomírtás94
A kártékony rovarok elleni védekezés96
Hogyan irtsuk a rovarkártevőket?98
A betegségek felismerése100
A betegségek gyógyítása102
A kártékony rovarok felismerése104
Gyakori betegségek106
Betakarítás és tárolás108
Mikor gyűjtsük be a zöldségeket?110
Hogyan gyűjtsük be a zöldségeket?112
Hogyan tartsuk frissen a zöldségeket?114
Hosszútávú tárolás116
Fagyasztás118
A zöldségek és a fűszernövények szárítása120
Savanyítás, befőzés és fűszerezés122
Fejes saláta és salátazöldek126
Fejes saláta128
A fejes saláta fajtái130
Borsmustár132
Endívia133
Cikória134
Vörös cikória135
Salátakeverékek136
Paraj138
Leveles fehérrépa140
Borsó- és babfajták142
Borsó144
Borsófajták146
Vetemény- és disznóbabok148
Futóbabok150
Babfajták152
Hagymafélék családja156
Hagymák158
Hagymafajták160
Metélőhagyma162
Salátahagyma163
Póréhagyma164
Fokhagyma166
Káposztafélék családja168
Káposzta170
Bimbóskel172
Brokkoli174
Brokkoli rapini175
Karfiol176
Takarmánykáposzta178
Karalábé179
Keleti zöldfélék180
Keleti zöldfélék fajtái182
Gyökér és szárzöldségek184
Burgonya186
Burgonyafajták188
Édesburgonya190
Sárgarépa vagy karotta192
Cékla194
Retek196
Paszternák197
Tarló- és karórépa198
Zeller200
Gumós zeller201
Bakszakáll, spanyol pozdor202
Firenzei ánizskömény203
Paradicsom és más melegkedvelők204
Paradicsom206
Paradicsomfajták210
Tomatillo212
Paprika214
Paprikafajták216
Padlizsán218
Gombó220
Indás vetemények222
Uborka224
Cukkíni226
Sütő- és téli tökfajták228
Téli tökfajták230
Sütőtök-fajták232
Dinnyék234
Dinnyefajták236
Kukorica238
Csemegekukorica240
Évelő és egynyári fűszernövények244
Menta246
Oregánó247
Kakukkfű248
Kerti zsálya249
Rozmaring250
Tárkony251
Majoránna252
Kamilla253
Petrezselyem254
Koriander255
Kapor256
Édeskömény257
Nyári csombord258
Bazsalikom259
Bazsalikomfajták260
Állandó vetemények262
Spárga264
Articsóka266
Torma268
Csicsóka (jeruzsálemi articsóka)269
Rebarbara270
Szójegyzék272
Név- és tárgymutató280
A Jószöveg Műhely ajánlja286
Képek jegyzéke és köszönetnyilvánítás288
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem