kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 117 oldal |
Sorozatcím: | Természetes életmód |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
Bevezető | 2 |
Lehetőségeink és feladataink az utódok létrehozásában | 4 |
A táplálkozás és a fejlődés összefüggései | 6 |
A születés előtti nevelésről | 9 |
A nő teendői a fogamzásra való felkészülésben | 9 |
Legfontosabb teendő az ifjúság helyes nevelése | 12 |
Az elhatározástó a valóraváltásig | 14 |
A növényvilág hibás kódolásának hatása az emberre | 17 |
Az állatvilágból eredő táplálékok hibái | 18 |
A táplálkozás szellemi folyamat | 19 |
Az anya teendői a fogamzás után | 20 |
Az anyag helyes táplálkozásának fontossága | 22 |
Hogyan kell a leendő anyának táplálkoznia | 22 |
A terhesség első harmadában | 23 |
A terhesség második harmadában | 23 |
A terhesség har5madik harmadában | 24 |
A légzés fontossága | 25 |
A fogamzás időpontjának ismerete által nyert lehetőségek | 25 |
Ismét a légzés fontosságáról | 26 |
A tudatos légzésgyakorlatok hatásai a terhesség alatt | 26 |
A rendszeres széklet fogalma és fontossága | 29 |
A hüvelyölítésről | 29 |
Fontos tanácsoka leendő anya számára | 30 |
A születés ténye és traumája | 31 |
A csecsemő tápláléka az anyatej | 33 |
A bélbaktériumokról | 34 |
A kórokozó baktériumokról | 35 |
Az anyatej képződésének feltételei | 35 |
A terhes és szoptatós anyák oktatásáról | 41 |
Hogyan szoptassuk a gyermeket | 42 |
A szoptatás legfontosabb szabályai | 43 |
Néhány szó a mesterséges táplálásról | 45 |
A kisgyermmek fejlődésének három szakasza | 47 |
Az első szakasz (2,5. évig) | 47 |
Az első életszakasz táplálkozási rendje | 48 |
A táplálkozásváltásról | 48 |
A második életszakasz (2,5. - 5. évig) | 51 |
A harmadik életszakasz (5. - 7. évig) | 52 |
A rágás tanításának fontossága | 55 |
Az étkezések előkészítése | 55 |
A gyermek napi táplálkozásának beosztása | 56 |
A három főtáplálkozás | 56 |
A reggeli | 56 |
A reggelire adott kásafélékről | 57 |
Az ebéd | 58 |
A táplálkozás hatásainak ismertetése | 60 |
Tudnivalók a gabonáról | 61 |
Mi a hatása a burgonyának | 62 |
A harmadik főtáplálkozás: a vacsora | 62 |
Tudnivalók a gabonatáplálkozásról | 63 |
A gabonaételek elkészítésének néhány alapszabálya | 65 |
A gabonalisztek kelesztéséről | 67 |
A gabonaételek ízesítése | 68 |
A gabonafélék jellegzetességei, tulajdonságai és hatásai | 70 |
Az árpa | 70 |
A zab | 71 |
A rozs | 72 |
A búza | 73 |
A köles | 75 |
A rizs | 76 |
A kukorica | 77 |
A hajdina | 78 |
A nyers gabonasütemények | 79 |
Az aszalásról | 79 |
Néhány szó a jó kenyérről | 80 |
Étrendi összeállítások, évszakok szerint | 82 |
Egészségvédő, segítő táplálékok | 86 |
Excelsior, kruska, molinó | 87 |
A vízről | 88 |
A teákról | 89 |
Néhány szó a homöopátiráról | 92 |
Gyógyító növények a konyhában | 94 |
Milyen gyógymódokat alkalmazzunk, ha gyermekünk beteg | 98 |
A házipatika | 99 |
Mellékletek | 100 |
A női szervezet működése és ápolása | 101 |
A férfi nemi apparátusának működése és ápolása | 108 |
Táplálékösszeállítási táblázat | 115 |
A bioszék vázlata | 116 |
A házi köves gabonamalom | 117 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.