kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Biográf Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 181 oldal |
Sorozatcím: | Természetes életmód |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrált. |
Bevezető | 2 |
Lehetőségeink és feladataink az utódok létrehozásában | 6 |
A táplálkozás és a fejlődés összefüggései | 8 |
A születés előtti nevelésről | 11 |
A nő teendői a fogamzásra való felkészülésben | 12 |
Legfontosabb teendő az ifjúság helyes nevelésére | 16 |
Az elhatározástól a valóraváltásig | 19 |
A növényvilág hibás kódolásának hatása az emberre | 23 |
Az állatvilágból eredő táplálékok hibái | 24 |
A táplálkozás szellemi folyamat | 25 |
Az anya teendői a fogamzás után | 27 |
Az anya helyes táplálkozásának fontossága | 29 |
Hogyan kell a leendő anyának táplálkoznia | 30 |
A terhesség első harmadában | 30 |
A terhesség második harmadában | 31 |
A terhesség harmadik harmadában | 32 |
A légzés fontossága | 33 |
A fogamzás időpontjának ismerete által nyert lehetőségek | 34 |
Ismét a légzés fontosságáról | 35 |
A tudatos légzőgyakorlatok hatásai a terhesség alatt | 35 |
A rendszeres széklet fogalma és fontossága | 39 |
A hüvelyöblítésről | 39 |
Fontos tanácsok a leendő anya számára | 40 |
A születés ténye és traumája | 41 |
A csecsemő tápláléka az anyatej | 44 |
A bélbaktériumokról | 46 |
A kórokozó baktériumokról | 46 |
Az anyatej képződésének feltételei | 47 |
A terhes és szoptatós anyák oktatásáról | 56 |
Hogyan szoptassuk a gyermeket | 56 |
A szoptatás legfontosabb szabályai | 58 |
Néhány szó a mesterséges táplálkozásról | 60 |
A kisgyermek fejlődésének három szakasza | 64 |
Az első szakasz (2,5 évig) | 65 |
Az első életszakasz táplálkozási rendje | 66 |
A táplálékváltásról | 67 |
A második életszakasz (2,5-5. évig) | 70 |
A harmadik életszakasz (5-7. évig) | 72 |
A rágás tanításának fontossága | 75 |
Az étkezések előkészítése | 76 |
A gyermek napi táplálkozásának beosztása | 76 |
A három főtáplálkozás | 77 |
A reggeli | 77 |
A reggelire adott kásafélékről | 78 |
Az ebéd | 80 |
A táplálkozás hatásainak ismertetése | 82 |
Tudnivalók a gabonáról | 84 |
Mi a hatása a burgonyának | 84 |
A harmadik főtáplálkozás a vacsora | 85 |
Tudnivalók a gabonatáplálkozásról | 86 |
A gabonaételek elkészítésének néhány alapszabálya | 89 |
A gabonalisztek kelesztéséről | 91 |
A gabonaételek ízesítése | 93 |
A gabonafélék jellegzetességei, tulajdonságai és hatásai | 97 |
Az árpa | 97 |
A zab | 97 |
A rozs | 99 |
A búza | 101 |
A köles | 102 |
A rizs | 104 |
A kukorica | 105 |
A hajdina | 106 |
A nyers gabonasütemények | 108 |
Az aszalásról | 108 |
Néhány szó a jó kenyérről | 109 |
Étrendi összeállítások évszakok szerint | 112 |
Egészségvédő, segítő táplálékok | 118 |
Excelsior, kruska, molinó | 118 |
A vízről | 121 |
A teákról | 122 |
Néhány szó a homeopátiáról | 126 |
Gyógyító növények a konyhában | 129 |
Milyen gyógymódokat alk. ha gyermekünk beteg | 135 |
A házipatika | 136 |
Mellékletek | 139 |
A női szervezet működése és ápolása | 139 |
A férfi nemi apparátusának működése és ápolása | 158 |
Táplálékösszeállítási táblázat | 176 |
A bioszék vázlata | 177 |
A házi köves gabonamalom | 178 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.