1.066.801

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyakorlati reforméletmód 1-2.

A mazdaznan tudomány alapján

Szerző
Budapest
Kiadó: Szerzői magánkiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 236 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Kedves Olvasó!
Miután már - vagy igen, vagy nem - hallottál valamit a MAZDANAN fogalomról, vagy kaptál egy hibás megfogalmazást, többnyire elrémítőt, melyek közül talán az a legborzasztóbb, hogy sokan azonosítják - hibás alapokból kiindulva - a fajelmélettel, a fasiszta árja tanokkal a MAZDANAN-t, melynek az EMBERTAN-nal foglalkozó tanulmányát tévesen fajtannak fordították, holott nem az emberek egyes fajairól fejtik ki univerzális tanításait. Itt az ideje, hogy tiszta forrásból ismerkedj meg A MAZDANAN tanítások egy kis részével. Azzal, ami elméletileg fontos és azzal, ami az élet, az egyetemes, egészséges emberi lét fenntartásával kapcsolatban elsajátítandó és elsajátítható minden jó érzésű, szellemileg emelkedni vágyó, törekvő ember számára bármely földrészen, bármilyen kultúrában éljen is.

Tartalom

Előszó2
A MAZDAZNAN Elmélete és gyakorlata3
Bevezetés12
JANUÁRI tennivalók13
A hideg elleni védekezés módszerei13
Hogyan készíthetünk jó kenyeret13
Receptek vöröslisztből14
Néhány hasznos étel télidőben16
A megfázás megelőzése17
A téli konyha17
Bio élelmiszerek beszerzési helyei20
FEBRUÁRI tennivalóink21
Tisztulás, tisztítás21
A bőr működésének élénkítése22
A böjtidőszak kezdete23
A tavaszi láz24
Télvégi lehetőségek a konyhában24
MÁRCIUSI tennivalóink26
A márciusi böjtidőszak teendői26
A testápolás böjtidőben28
A konyha átvizsgálása29
HÚSVÉT után32
ÁPRILISI tennivalóink34
A tavaszi tisztítás fontosabb elemei35
A bélápolás fontosságáról37
Az áprilisi konyha37
MÁJUSI tennivalóink40
A test ápolása májusban41
A májusi konyha44
JÚNIUSI tennivalóink48
A táplálkozás átalakítása júniusban48
A testápolással kapcsolatos teendőink50
A konyha és az étkezés júniusban52
JÚLIUSI tennivalóink55
Táplálkozás a forró nyárban56
A test ápolása57
A naponsült kenyér készítése59
A nyárvégi kánikula konyhai teendői66
SZEPTEMBERI tennivalóink70
Az őszi átalakuláshoz való alkalmazkodás71
A testápolás őszeleji feladatai73
Konyhai teendőink az egészség érdekében75
OKTÓBERI tennivalóink78
Az ősz táplálkozási teendői78
A testápolás a hűvösre fordult időjárásban81
A tejesbúza-kenyér készítése83
Októberi konyhai tennivalók83
NOVEMBERI tennivalóink86
A nedves, hideg idő táplálkozási ellensúlyozása87
A testápolás és a hideg idő90
A konyha működése91
DECEMBERI tennivalóink94
A konyhában alkalmazandó vezérelvek94
A téli testápolás98
A téli konyha101
Post scriptum103
II. kötet
I. Rész
INTUS SUS CEPTIÓ elve4
Intő szózat4
Anyag, mint substancia8
A hústáplálkozás jellemzői10
A táplálkozás fokozatai13
A rothadás, erjedés15
A hibás életvitel követelményei20
II. Rész
Az emberi táplálékok23
Gabonafélék24
Zöldség és főzelékfélék28
Hüvelyesek31
Gyümölcsfélék32
Bogyók36
Diófélék37
Fűszerek38
Részletezés
Ánizs, Cayenne, Curry40
Chili41
Gyömbér, kömény42
Szerencsedió-virág, szegfűszeg43
Sáfrán, kurkuma44
Zellermag, mustárpor, rozmaring45
Sassafrass, paprika, vanília46
Fahéj47
Ibolyagyökér, tamari48
Tárkony, koriander, kardamom49
Bazsalikom, majoranna, lestyán50
Csombor, apor, édesgyökér51
Fokhagyma52
Olajok, zsírok54
Olívaolaj55
Napraforgó, kókusz, kukoricaolaj56
Mák, repce, szezám, levesolaj57
Csicsóka58
Gabonafélék
Búza59
Tönkölybúza61
Rozs, árpa, zab62
Hajdina63
Rizs, kukorica64
Köles65
Szezám66
A zöldségfélék jellemzői67
Káposzta69
Karfiol, tarlórépa70
Tökfélék, cukkíni, patiszon71
Uborka, retekfélék72
Répafélék73
Spárga, feketegyökér, torma74
Paprika, rebarbara75
Zöldborsó, zöldbab76
Padlizsán, sárgadinnye, articsóka77
Tejeskukorica78
Sóska, spenót79
Endívia, zeller81
Paszternák, hagymafélék82
Póréhagyma, fokhagyma84
Zsázsa85
Burgonya86
Gombák89
A gyümölcs- és zöldségkombinációkról92
Gyömölcsök94
Alma96
Körte99
Cseresznye100
Szőlő101
Mirebóna103
Szilva, barack104
Őszibarack, ringló, paradicsom105
Naspolya, avokádó107
Ananász, gránátalma108
Datolya, mangó, papaya109
Olíva, citrancs, narancs110
Citrom111
Füge113
Banán114
Bogyós gyümölcsök116
Szeder, földieper117
Feketebodza, áfonya, borókabogyó118
Málna, ribizli119
Csipkebogyó, kökény, galagonya120
Eper, egres121
A vízről122
A víz mérése123
A desztillált víz124

Ferencsik István

Ferencsik István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ferencsik István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem