kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szerzői magánkiadás |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 236 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Előszó | 2 |
A MAZDAZNAN Elmélete és gyakorlata | 3 |
Bevezetés | 12 |
JANUÁRI tennivalók | 13 |
A hideg elleni védekezés módszerei | 13 |
Hogyan készíthetünk jó kenyeret | 13 |
Receptek vöröslisztből | 14 |
Néhány hasznos étel télidőben | 16 |
A megfázás megelőzése | 17 |
A téli konyha | 17 |
Bio élelmiszerek beszerzési helyei | 20 |
FEBRUÁRI tennivalóink | 21 |
Tisztulás, tisztítás | 21 |
A bőr működésének élénkítése | 22 |
A böjtidőszak kezdete | 23 |
A tavaszi láz | 24 |
Télvégi lehetőségek a konyhában | 24 |
MÁRCIUSI tennivalóink | 26 |
A márciusi böjtidőszak teendői | 26 |
A testápolás böjtidőben | 28 |
A konyha átvizsgálása | 29 |
HÚSVÉT után | 32 |
ÁPRILISI tennivalóink | 34 |
A tavaszi tisztítás fontosabb elemei | 35 |
A bélápolás fontosságáról | 37 |
Az áprilisi konyha | 37 |
MÁJUSI tennivalóink | 40 |
A test ápolása májusban | 41 |
A májusi konyha | 44 |
JÚNIUSI tennivalóink | 48 |
A táplálkozás átalakítása júniusban | 48 |
A testápolással kapcsolatos teendőink | 50 |
A konyha és az étkezés júniusban | 52 |
JÚLIUSI tennivalóink | 55 |
Táplálkozás a forró nyárban | 56 |
A test ápolása | 57 |
A naponsült kenyér készítése | 59 |
A nyárvégi kánikula konyhai teendői | 66 |
SZEPTEMBERI tennivalóink | 70 |
Az őszi átalakuláshoz való alkalmazkodás | 71 |
A testápolás őszeleji feladatai | 73 |
Konyhai teendőink az egészség érdekében | 75 |
OKTÓBERI tennivalóink | 78 |
Az ősz táplálkozási teendői | 78 |
A testápolás a hűvösre fordult időjárásban | 81 |
A tejesbúza-kenyér készítése | 83 |
Októberi konyhai tennivalók | 83 |
NOVEMBERI tennivalóink | 86 |
A nedves, hideg idő táplálkozási ellensúlyozása | 87 |
A testápolás és a hideg idő | 90 |
A konyha működése | 91 |
DECEMBERI tennivalóink | 94 |
A konyhában alkalmazandó vezérelvek | 94 |
A téli testápolás | 98 |
A téli konyha | 101 |
Post scriptum | 103 |
II. kötet | |
I. Rész | |
INTUS SUS CEPTIÓ elve | 4 |
Intő szózat | 4 |
Anyag, mint substancia | 8 |
A hústáplálkozás jellemzői | 10 |
A táplálkozás fokozatai | 13 |
A rothadás, erjedés | 15 |
A hibás életvitel követelményei | 20 |
II. Rész | |
Az emberi táplálékok | 23 |
Gabonafélék | 24 |
Zöldség és főzelékfélék | 28 |
Hüvelyesek | 31 |
Gyümölcsfélék | 32 |
Bogyók | 36 |
Diófélék | 37 |
Fűszerek | 38 |
Részletezés | |
Ánizs, Cayenne, Curry | 40 |
Chili | 41 |
Gyömbér, kömény | 42 |
Szerencsedió-virág, szegfűszeg | 43 |
Sáfrán, kurkuma | 44 |
Zellermag, mustárpor, rozmaring | 45 |
Sassafrass, paprika, vanília | 46 |
Fahéj | 47 |
Ibolyagyökér, tamari | 48 |
Tárkony, koriander, kardamom | 49 |
Bazsalikom, majoranna, lestyán | 50 |
Csombor, apor, édesgyökér | 51 |
Fokhagyma | 52 |
Olajok, zsírok | 54 |
Olívaolaj | 55 |
Napraforgó, kókusz, kukoricaolaj | 56 |
Mák, repce, szezám, levesolaj | 57 |
Csicsóka | 58 |
Gabonafélék | |
Búza | 59 |
Tönkölybúza | 61 |
Rozs, árpa, zab | 62 |
Hajdina | 63 |
Rizs, kukorica | 64 |
Köles | 65 |
Szezám | 66 |
A zöldségfélék jellemzői | 67 |
Káposzta | 69 |
Karfiol, tarlórépa | 70 |
Tökfélék, cukkíni, patiszon | 71 |
Uborka, retekfélék | 72 |
Répafélék | 73 |
Spárga, feketegyökér, torma | 74 |
Paprika, rebarbara | 75 |
Zöldborsó, zöldbab | 76 |
Padlizsán, sárgadinnye, articsóka | 77 |
Tejeskukorica | 78 |
Sóska, spenót | 79 |
Endívia, zeller | 81 |
Paszternák, hagymafélék | 82 |
Póréhagyma, fokhagyma | 84 |
Zsázsa | 85 |
Burgonya | 86 |
Gombák | 89 |
A gyümölcs- és zöldségkombinációkról | 92 |
Gyömölcsök | 94 |
Alma | 96 |
Körte | 99 |
Cseresznye | 100 |
Szőlő | 101 |
Mirebóna | 103 |
Szilva, barack | 104 |
Őszibarack, ringló, paradicsom | 105 |
Naspolya, avokádó | 107 |
Ananász, gránátalma | 108 |
Datolya, mangó, papaya | 109 |
Olíva, citrancs, narancs | 110 |
Citrom | 111 |
Füge | 113 |
Banán | 114 |
Bogyós gyümölcsök | 116 |
Szeder, földieper | 117 |
Feketebodza, áfonya, borókabogyó | 118 |
Málna, ribizli | 119 |
Csipkebogyó, kökény, galagonya | 120 |
Eper, egres | 121 |
A vízről | 122 |
A víz mérése | 123 |
A desztillált víz | 124 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.