kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Dinasztia Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 69 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-657-108-2 |
Megjegyzés: | Tizedik kiadás. |
A vendéglátóipari értékesítés néhány irányelve hazánkban és külföldön | 3 |
Nemzetközi étkezési szokások, nemzetek konyhái | 4 |
A magyar konyha | 5 |
A magyar konyha kialakulása (Olvasmány) | 5 |
A magyar konyha jellemzői | 6 |
A hazánkkal szomszédos népek konyhái és fogyasztási szokásai | 7 |
A csehszlovák vendég és konyha | 7 |
A szovjet vendég és konyha | 7 |
A román vendég és konyha | 8 |
A jugoszláv vendég és konyha | 8 |
Az osztrák vendég és konyha | 9 |
Az országunkat gyakrabban felkereső más külföldi vendégek nemzeti konyhái | 10 |
A lengyel vendég és konyha | 10 |
A német vendég és konyha | 10 |
A francia vendég és konyha | 11 |
Az olasz vendég és konyha | 12 |
Az angol vendég és konyha | 13 |
Az észak-amerikai vendég és konyha | 14 |
A hagyományos éttermi munkától eltérő értékesítés és felszolgálás | |
Vendéglői felszolgálás | 16 |
Sörözői és borozói értékesítés | 17 |
Értékesítés bisztrókban és ételbárokban | 18 |
Felszolgálás kávéházban | 20 |
Kiszolgálás és felszolgálás eszpresszókban és cukrászdákban | 21 |
Az elvinni kívánt termékek csomagolása (Olvasmány) | 24 |
Bárok értékesítő tevékenysége | 74 |
A bárok, mulatók berendezése és felszerelése | 25 |
A bárok, mulatók áruválasztéka | 26 |
A kevert italok készítése és összetétele (Kiegészítő anyag) | 28 |
A kevert italok készítésének munkamódszere | 28 |
Az italkeverés munkafolyamata | 30 |
A kevert italok készítése és felszolgálása | 32 |
A rövid báritalok készítése és felszolgálása | 32 |
A hosszú báritalok készítése és felszolgálása | 35 |
Meleg kevert italok készítése és felszolgálása | 38 |
Üdítő jellegű egyéb alkoholos kevert italok | 40 |
Üdítő jellegű alkoholmentes kevert italok | 41 |
Felszolgálás bárokban, mulatókban | 41 |
Felszolgálás a szállodai szobákban | 43 |
A vendéglátás utasellátó tevékenysége | 45 |
Büfék | 46 |
Bisztrók | 46 |
Éttermek - étkezőkocsik | 46 |
Légi utasellátás | 47 |
Felszolgálás járműveken | 48 |
Függelék | 51 |
Forrásmunkák | 67 |