kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | KJK-KERSZÖV Jogi és Üzleti Kiadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 278 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-224-515-6 |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: 21 429. Fekete-fehér ábrákkal. |
Az italok felszolgálása | 3 |
Az italfelszolgálás alapelvei | 3 |
Az italok csoportosítása, az itallap | 4 |
Az italajánlás szempontjai | 8 |
Az italrendelés felvétele | 9 |
Az italok megválasztása | 9 |
Az italok felszolgálása | 11 |
Az étvágygerjesztő italok felszolgálása | 12 |
A sörök felszolgálása | 12 |
A borok felszolgálása | 18 |
A pezsgő és a habzóbor felszolgálása | 22 |
Az égetett szeszes italok felszolgálása | 24 |
Az üdítő italok felszolgálása | 26 |
A feketekávé felszolgálása | 28 |
A tea felszolgálása | 30 |
A kakaó felszolgálása | 30 |
A tejes és tejitalok felszolgálása | 30 |
Ellenőrző kérdések | 33 |
A reggeli és az uzsonna felszolgálása | 34 |
Reggelifogyasztási szokások | 34 |
A reggeli fajtái, terítése, felszolgálása | 35 |
Ellenőrző kérdések | 47 |
Ételkészítés és ételfelszolgálás | 48 |
Ételkészítési alapfogalmak | 49 |
A termelési folyamat felosztása | 49 |
Befejező műveletek | 60 |
Ellenőrző kérdések | 64 |
Az ételek összetétele, tálalása és felszolgálása | 65 |
A levesek felszolgálása | 75 |
Ellenőrző kérdések | 79 |
Főzelékek és köretek | 79 |
Főzelékek és köretek felszolgálása | 92 |
Ellenőrző kérdések | 93 |
Saláták | 94 |
A saláták felszolgálása | 100 |
Ellenőrző kérdések | 101 |
Mártások | 102 |
Hideg mártások | 103 |
A meleg mártások csoportjai és alapmártásai | 104 |
Mártások felszolgálása | 106 |
Ellenőrző kérdések | 107 |
Hideg előételek | 107 |
A hideg előételek felszolgálása | 116 |
Ellenőrző kérdések | 124 |
Meleg előételek | 124 |
A meleg előételek tálalása és felszolgálása | 133 |
Ellenőrző kérdések | 138 |
Halakból és egyéb hideg vérű állatokból készíthető ételek | 138 |
Halak és egyéb hideg vérű állatokból készült ételek tálalása és felszolgálása | 144 |
Ellenőrző kérdések | 151 |
Húsételek | 151 |
A húsételek tálalása és felszolgálása | 178 |
Ellenőrző kérdések | 191 |
Az étkezés befejező fogásai | 191 |
A konyhai meleg tészták és cukrászsütemények | 191 |
Meleg tészták és cukrászsütemények tálalása és felszolgálása | 199 |
Édességek elkészítése az asztalnál | 201 |
Gyümölcsök, befőttek | 202 |
A gyümölcsök, befőttek tálalása és felszolgálása | 202 |
Sajtok | 204 |
Sajtok szeletelése az asztalnál | 204 |
Ellenőrző kérdések | 205 |
Étlap-, étrend- és árlapismeret | 206 |
Alapfogalmak | 206 |
Az étlap története | 207 |
Az étlap szerkesztése | 207 |
Étlapírás | 213 |
Az étlap fajtái | 214 |
A menű és étrend összeállítása | 214 |
Az étrendhez illő italsor összeállítása | 216 |
Ellenőrző kérdések | 217 |
Társas étkezések, rendezvények és üzleten kívüli értékesítés | 218 |
A rendezvények fajtái | 218 |
A rendelés felvétele | 219 |
A rendezvények általános előkészítése | 221 |
A vendég fogadása | 249 |
A díszétkezés lebonyolítása | 250 |
A fogadások előkészítése és lebonyolítása | 253 |
Koktélpartik előkészítése és lebonyolítása | 263 |
Házon kívüli rendezvények előkészítése és lebonyolítása | 265 |
Ellenőrző kérdések | 270 |
Felhasznált irodalom | 273 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.