1.062.184

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Felszolgálási ismeretek

Kiegészítő tananyag/A vendéglátóipari szakmunkásképzés számára

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 155 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-222-694-1
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 21 002.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A feketekávé értékesítése3
A kávé főbb tulajdonságai3
A kávé élettani hatása3
A kávénövény és a nyerskávé4
A kávé pörkölése és a pörkölt kávé6
Kávékivonatok8
Kávéfőzési eljárások9
Egyszerű kávéfőzési eljárások9
Eszpresszókávé-főzés12
Krémkávékészítés13
Kávéfőző berendezések13
Szerelvények13
Eszpresszókávé-főző csaptelep15
Krémkávéfőző csaptelepek16
Néhány géptípus20
A kávéfőzés segédberendezései22
A kávéőrlő22
A kézi adagoló25
A nyomásfokozó berendezés25
A vízlágyító készülék26
A kávéfőző munkája27
Nyitástól zárásig27
A feketekávé kiszolgálása31
A feketekávé minőségének ellenőrzése32
Kérdések, feladatok34
A cukrászsütemények36
Uzsonnasütemények37
Torták41
Szeletek45
Tekercsek47
Minyonok49
Desszertek55
Csemegék56
Tojáshabos és sárgakrémes sütemények59
Tejszínes sütemények61
Marcipános sütemények64
Teasütemények65
Édes teasütemények66
Sós teasütemények72
A cukrászsüteményekre vonatkozó minőségi előírások76
Fagylaltok79
A fagylalt fogalma és jelentősége79
A fagylalt típusai100
Olvasmány: A fagylalt története103
A fagylalt gyártása104
Az előkészítéstől a fagyasztásig104
A fagylalt fagyasztása106
Befejező műveletek108
A fagylaltkészítésre vonatkozó higiéniai előírások110
A cukrászsütemények és a fagylaltok értékesítése113
A sütemények megrendelése, szállítása, átvétele és tárolása113
A pult, a kirakat és a vitrin elrendezése122
A sütemények ajánlása, kiszolgálása, csomagolása124
A fagylalt megrendelése, szállítása, átvétele és tárolása128
Fagylaltkészítés az üzletben129
Adagolás és kiszolgálás130
A fagylalt értékesítésére vonatkozó higiéniai előírások131
A mintavétel133
Hidegkonyhai készítmények135
Hideg szendvicsek136
A szendvicskészítéshez leggyakrabban használt anyagok137
Egyszerű szendvicsek138
Köülönleges szendvicsek141
Formázott alapú szendvicsek145
Kérdések, feladatok152

Székely György

Székely György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Székely György könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem