1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Felszolgálási gyakorlatok

Vendéglátóipari szakközépiskolai tankönyv

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 194 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Éttermi terítés3
Általános előkészületi munkák3
Az előkészületi munkák helyes megszervezése3
Az előkészítési munkafolyamatok felosztása4
Éttermi terítékek előkészítése4
A felszolgálással kapcsolatos előkészületek8
Tálalóedényzet előkészítése13
Reggeli terítés reggelizőhelyen, étteremben15
Terítés egyszerű reggelihez16
Terítés komplett reggelihez17
Terítés húsos vagy angol reggelihez18
Napi ebéd, vacsora terítés20
Terítés egyszerű étrendhez, az asztal díszítése35
Teríték elhelyezése a megadott étrendhez38
Asztali leltár - asztalkendő elhelyezése41
Az asztal díszítése41
Egyéni előkészületek a vendég fogadására43
Étlapírás, sokszorosítás, elhelyezés43
A felszolgálók egyéni felszerelés44
A felszolgálás általános szabályai45
A vendég fogadása, a rendelés felvétele45
A vendégek fogadása45
A vendégek elhelyezése46
A vendégek elhelyezkedése utáni teendők47
Étkezési formák48
Étlap szerinti - á la carte - étkezés48
Kötött étkezési formák (menü szerinti étkezés)51
Alkalmi étkezési formák52
Munkabeosztási rendszerek, felszolgálási módok53
Felszolgálási módok55
Italok felszolgálása63
Kimért és palackozott sörök felszolgálása63
A sörök osztályozása63
Csapolt sörök felszolgálása64
Palackozott sörök felszolgálása67
Fehér és vörös borok felszolgálása67
Hordós borok felszolgálása69
Palackozott fehér borok felszolgálása69
Palackozott vörös borok felszolgálása72
Bordói borok felszolgálása72
Csemegeborok felszolgálása72
Pezsgő és habzóbor felszolgálása73
A pezsgősüveg kinyitása74
Habzóbor75
Az üdítő és rövid italok felszolgálása75
Rövid italok felszolgálása78
Ételek felszolgálása81
Levesek felszolgálása81
Előételek felszolgálása -, különleges előételek85
Húsételek felszolgálása90
Egybesült húsok szeletelése, tálalása és felszolgálása a vendég asztalánál96
Angolos húsok felszeletése98
Szárnyasok (egybesültek) darabolása98
A húsok kicsontozása103
Étel elkészítésének befejezése a vendég asztalánál104
Főzés, ételkészítés a vendég asztalánál104
Tészták és fagylaltok felszolgálása107
Gyümölcsök tálalása és felszolgálása113
Sajtok felszolgálása118
Feketekávé felszolgálása121
A felszolgáló adminisztrációs feladatai125
Bizonylatok, számlázás125
Áruvételezés125
Az értékesítés bizonylatai127
Számlázás a vendég részére133
Szobaszámla138
Blokkok érvénytelenítése138
Szállodai felszolgálás139
Reggeli, ebéd, vacsora felszolgálása a szállodai szobában139
A rendelés felvétele140
Felszolgálás a konyha mellett létesített tálalóból145
Csoportos és díszétkezések terítése, felszolgálása147
A rendelés felvétele, az ételsorok összeállítása147
A megállapodás megkötése150
Étrendek összeállítása150
A díszétkezés előkészületei és szervezési munkálatai158
A díszétkezés időpontja158
A díszétkezés terítése, az asztal díszítése160
Az asztalok díszítése169
Díszétkezések felszolgálása169
Fogadások előkészítése és lebonyolítása173
A fogadások étel-, italválasztékának összeállítása, előkészületi és szervezési munkák173
A fogadások büféasztalának elhelyezése és elkészítése174
A felszolgálók munkája a fogadáson183
Felhasznált irodalom189

Dr. Sándor László

Dr. Sándor László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Sándor László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem