Éttermi terítés | 3 |
Általános előkészületi munkák | 3 |
Az előkészületi munkák helyes megszervezése | 3 |
Az előkészítési munkafolyamatok felosztása | 4 |
Éttermi terítékek előkészítése | 4 |
A felszolgálással kapcsolatos előkészületek | 8 |
Tálalóedényzet előkészítése | 13 |
Reggeli terítés reggelizőhelyen, étteremben | 15 |
Terítés egyszerű reggelihez | 16 |
Terítés komplett reggelihez | 17 |
Terítés húsos vagy angol reggelihez | 18 |
Napi ebéd, vacsora terítés | 20 |
Terítés egyszerű étrendhez, az asztal díszítése | 35 |
Teríték elhelyezése a megadott étrendhez | 38 |
Asztali leltár - asztalkendő elhelyezése | 41 |
Az asztal díszítése | 41 |
Egyéni előkészületek a vendég fogadására | 43 |
Étlapírás, sokszorosítás, elhelyezés | 43 |
A felszolgálók egyéni felszerelés | 44 |
A felszolgálás általános szabályai | 45 |
A vendég fogadása, a rendelés felvétele | 45 |
A vendégek fogadása | 45 |
A vendégek elhelyezése | 46 |
A vendégek elhelyezkedése utáni teendők | 47 |
Étkezési formák | 48 |
Étlap szerinti - á la carte - étkezés | 48 |
Kötött étkezési formák (menü szerinti étkezés) | 51 |
Alkalmi étkezési formák | 52 |
Munkabeosztási rendszerek, felszolgálási módok | 53 |
Felszolgálási módok | 55 |
Italok felszolgálása | 63 |
Kimért és palackozott sörök felszolgálása | 63 |
A sörök osztályozása | 63 |
Csapolt sörök felszolgálása | 64 |
Palackozott sörök felszolgálása | 67 |
Fehér és vörös borok felszolgálása | 67 |
Hordós borok felszolgálása | 69 |
Palackozott fehér borok felszolgálása | 69 |
Palackozott vörös borok felszolgálása | 72 |
Bordói borok felszolgálása | 72 |
Csemegeborok felszolgálása | 72 |
Pezsgő és habzóbor felszolgálása | 73 |
A pezsgősüveg kinyitása | 74 |
Habzóbor | 75 |
Az üdítő és rövid italok felszolgálása | 75 |
Rövid italok felszolgálása | 78 |
Ételek felszolgálása | 81 |
Levesek felszolgálása | 81 |
Előételek felszolgálása -, különleges előételek | 85 |
Húsételek felszolgálása | 90 |
Egybesült húsok szeletelése, tálalása és felszolgálása a vendég asztalánál | 96 |
Angolos húsok felszeletése | 98 |
Szárnyasok (egybesültek) darabolása | 98 |
A húsok kicsontozása | 103 |
Étel elkészítésének befejezése a vendég asztalánál | 104 |
Főzés, ételkészítés a vendég asztalánál | 104 |
Tészták és fagylaltok felszolgálása | 107 |
Gyümölcsök tálalása és felszolgálása | 113 |
Sajtok felszolgálása | 118 |
Feketekávé felszolgálása | 121 |
A felszolgáló adminisztrációs feladatai | 125 |
Bizonylatok, számlázás | 125 |
Áruvételezés | 125 |
Az értékesítés bizonylatai | 127 |
Számlázás a vendég részére | 133 |
Szobaszámla | 138 |
Blokkok érvénytelenítése | 138 |
Szállodai felszolgálás | 139 |
Reggeli, ebéd, vacsora felszolgálása a szállodai szobában | 139 |
A rendelés felvétele | 140 |
Felszolgálás a konyha mellett létesített tálalóból | 145 |
Csoportos és díszétkezések terítése, felszolgálása | 147 |
A rendelés felvétele, az ételsorok összeállítása | 147 |
A megállapodás megkötése | 150 |
Étrendek összeállítása | 150 |
A díszétkezés előkészületei és szervezési munkálatai | 158 |
A díszétkezés időpontja | 158 |
A díszétkezés terítése, az asztal díszítése | 160 |
Az asztalok díszítése | 169 |
Díszétkezések felszolgálása | 169 |
Fogadások előkészítése és lebonyolítása | 173 |
A fogadások étel-, italválasztékának összeállítása, előkészületi és szervezési munkák | 173 |
A fogadások büféasztalának elhelyezése és elkészítése | 174 |
A felszolgálók munkája a fogadáson | 183 |
Felhasznált irodalom | 189 |