1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Félkész falatok dicsérete, avagy hogyan főzzünk finomat konyhakész alapokból

Szerző
Fordító
Fotózta
Pécs
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 160 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-370-303-8
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Öt jó érv, amiért érdemes megvenni ezt a könyvet:
1. Egy szavunk nincs a félkész leveles tészta, a kész mártások és a mélyhűtött, előfőzött zöldségek ellen. De mit tehetünk velük azon kívül, ami a csomagolásukra van írva?
2. Mindig előnyben részesítettük a díszítést a nagy terítékkel szemben, ahogy a cseresznyét is a süteményen... vagyis azt a kis pluszt, azt a mutatós apróságot, amitől egyénivé válik az étel.
3. Szeretnénk kipróbálni mindenféle leleményes receptet, merész társításokat; szeretnénk, ha lenne bátorságunk játszani az ételekkel.
4. Rémes, hogy mire hazaérünk, a hűtő ajtaját is alig van erőnk kinyitni, s nincs dermesztőbb gondolat, mint hogy még legalább fél órát a konyhában kell töltenünk.
5. Pedig a család farkaséhes, szerelmünk imádja a rafinált kis fogásokat, mi pedig, bár nem vagyunk mesterszakácsok, szeretnénk elképeszteni a barátainkat.
Több mint 50 ötletes, könnyű, konyhakész alapokból készíthető receptet kínálunk, s mellé azt a gyönyörűséget, hogy mi... Tovább

Fülszöveg

Öt jó érv, amiért érdemes megvenni ezt a könyvet:
1. Egy szavunk nincs a félkész leveles tészta, a kész mártások és a mélyhűtött, előfőzött zöldségek ellen. De mit tehetünk velük azon kívül, ami a csomagolásukra van írva?
2. Mindig előnyben részesítettük a díszítést a nagy terítékkel szemben, ahogy a cseresznyét is a süteményen... vagyis azt a kis pluszt, azt a mutatós apróságot, amitől egyénivé válik az étel.
3. Szeretnénk kipróbálni mindenféle leleményes receptet, merész társításokat; szeretnénk, ha lenne bátorságunk játszani az ételekkel.
4. Rémes, hogy mire hazaérünk, a hűtő ajtaját is alig van erőnk kinyitni, s nincs dermesztőbb gondolat, mint hogy még legalább fél órát a konyhában kell töltenünk.
5. Pedig a család farkaséhes, szerelmünk imádja a rafinált kis fogásokat, mi pedig, bár nem vagyunk mesterszakácsok, szeretnénk elképeszteni a barátainkat.
Több mint 50 ötletes, könnyű, konyhakész alapokból készíthető receptet kínálunk, s mellé azt a gyönyörűséget, hogy mi varázsoltuk egyénivé őket. Vissza

Tartalom

Bevezető
Kis ötletek díszítéshez 12
Konzervek, mirelitek, vákuumfóliás és üveges készítmények 18
Mikróval vagy mikró nélkül? 22
Várakozás közben...
Elegáns étvágygerjesztők 28
• Szőlőlevél paprikaköntösben 30
• Tzatzikis lazackaviár-falatok 32
• Karamella füstölt kacsával 34
• Rózsaszínű és zöld poharak 36
• Kreol hurkakosárka szilvával 38
• Habos lazac mártogatós uborkával 40
• Megperzselt előétel 42
• Szardíniapástétom zöldcitrom héjában 44
• Serrano sonkás padlizsántekercs 46
• Mentaleves zöldborsókrém 48
• Villámgyors gazpacho 50
• Fűszeres-citromos lencseleves 52
• Capucci-leves 54
• Sárgarépakrém-leves narancsos kenyérkockákkal 56
• Leves levelestészta-kalappal 58
• Marokkói ripsz-ropsz saláta 60
• Mozzarellás ravioli 62
• Csirkeszeletek tavaszi tekercsben 64
• Céklacarpaccio 66
• Libamájjal töltött briós 68
A folytatás...
Mártások, amelyek elvarázsolják a vajas-ketchupos-sajtos tésztákat 72
• Pita húsgombóccal és mentalevéllel 74
• Szezámos-karamelles sonkafalatok 76
• Mandulás marhacarpaccio arganolajban 78
• Hagymás füstölt csirke 80
• Serpenyős bab Grison hússal 82
• Éti csigával töltött paradicsom 84
• Zelleres parmentier kétféle lazaccal 86
• Lazacos krumplilepény 88
• Tonhalas melegszendvics 90
• Spenót körtével 92
• Gyömbéres fésűkagyló 94
• Ananászos rákbecsinált 96
• Serpenyős tenger gyümölcsei édesköménnyel és tejföllel 98
• Gnocchi szárított paradicsommal 100
• Tészta görög módra 102
• Rukolás-parmezános pizzasaláta 104
• Ringlikrémes tortácska 106
• Serpenyős zöldség kókusztejjel 108
• Vargányapuding 110
Sajtok és desszertek
Sajtok másképpen
• Mézes kecskesajt fűszeres kenyéren 116
• Gyümölcsös keksz friss sajttal 118
• Cseresznyés túrókrém 120
• Gyömbéres ananászkrém 122
• Banánnal töltött körte 124
• Mikádó nyárs csokoládéfondüvel 126
• Rebarbarakompót jeges ribizlivel 128
• Epres fánk 130
• Pisztáciás csokoládéhab 132
• Paprikás csokoládéfondant 134
• Shortbread-tortácskák lemon curddal 136
• Diós püspökkenyér-fagyi 138
• Fagyos szendvics kétszersültből 140
És uzsonnára...
Tea helyett... 144
• Tejkrémes madeleine 146
• Kis vajas kekszek kávéval és csokoládéval 148
• Gesztenyés finánc 150
• Citromos tagliatelle palacsintatésztából 152
• Dámajáték goffriból, csokoládéval 154
• Sziklahabcsók Bountyval 156
A könyv születése 160

Anna Pavlowitch

Anna Pavlowitch műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Anna Pavlowitch könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Félkész falatok dicsérete, avagy hogyan főzzünk finomat konyhakész alapokból Félkész falatok dicsérete, avagy hogyan főzzünk finomat konyhakész alapokból Félkész falatok dicsérete, avagy hogyan főzzünk finomat konyhakész alapokból
Állapot:
1.540 Ft
770 ,-Ft 50
12 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Félkész falatok dicsérete, avagy hogyan főzzünk finomat konyhakész alapokból Félkész falatok dicsérete, avagy hogyan főzzünk finomat konyhakész alapokból Félkész falatok dicsérete, avagy hogyan főzzünk finomat konyhakész alapokból

A borító enyhén töredezett.

Állapot:
1.540 Ft
1.070 ,-Ft 30
16 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Félkész falatok dicsérete, avagy hogyan főzzünk finomat konyhakész alapokból Félkész falatok dicsérete, avagy hogyan főzzünk finomat konyhakész alapokból
Állapot:
1.540 ,-Ft
23 pont kapható
Kosárba