kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Vászon |
Oldalszám: | 239 oldal |
Sorozatcím: | Iparosodó mezőgazdaság |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-221-345-9 |
Bevezetés | 11 |
A gabonatermelés és -feldolgozás várható fejlődése | 15 |
A gabonavertikum fejlődése | 16 |
A gabonatermelés és a -felhasználás alakulása | 16 |
A gabonafeldolgozás fejlődése | 25 |
A gabonatermelés fejlesztését befolyásoló tényezők | 27 |
A hazai igények várható alakulása | 27 |
A külpiaci elhelyezési lehetőségek | 30 |
A biológiai alapok fejlődése, kihasználásuk feltételei | 33 |
A termelés műszaki feltételeinek változása | 34 |
A fejlesztés alternatívái és a megvalósulás feltételei | 38 |
A termelés növelése és a felhasználás várható alakulása | 38 |
A fejlesztés fontosabb feltételei | 41 |
A malomipari tevékenység fejlesztési feltételei | 44 |
A szarvasmarha-tenyésztés fejlesztésének kérdései | 46 |
Az állatállomány és a termelés változása | 47 |
A tej és a marhahús iránti szükségletek alakulása | 51 |
A hazai fogyasztás | 51 |
A vágómarhaexport kilátásai | 53 |
A szükségletek kielégítésének forrásai, feltételei | 56 |
A biológiai és a technológiai előrehaladás | 56 |
A beruházások | 58 |
A takarmánygazdálkodás | 59 |
Az élőmunkaigény | 61 |
Tennivalók az állategészségügy terén | 62 |
A gazdasági szabályozás néhány kérdése | 63 |
A fejlesztés lehetséges irányai, mértéke és üteme | 64 |
A szarvasmarha-tenyésztés fő irányvonala | 64 |
Az ágazat fejlesztésének két lehetséges iránya | 67 |
Az élelmiszeripari feldolgozás | 69 |
A jövő kritikus pontjai | 71 |
Alternatívák a juhászat jövőjében | 73 |
A termelés alakulásának főbb jellemzői | 73 |
A hazai szükségletek alakulása | 77 |
Az exportigények és az importlehetőségek várható alakulása | 78 |
Az ágazatfejlesztés lehetőségei és főbb jellemzői | 79 |
A tömegtakarmányok és a melléktermékek fokozott hasznosításának esélyei | 83 |
A tömegtakarmány-bázis növelésének lehetőségei | 84 |
A tömegtakarmány-felhasználás növekedése | 86 |
A sertéshústermelés fejlesztésének céljai és lehetőségei | 89 |
Vágósertés-termelésünk helyzete | 90 |
A biológiai kapacitások alakulása | 91 |
A takarmánygazdálkodás helyzete | 94 |
A műszaki fejlesztés kérdései | 97 |
A vágósertés-termelés és -feldolgozás fejlesztésének alternatívái az ezredfordulóig | 99 |
A sertéshús iránti szükséglet várható alakulása | 101 |
A termelés fejlesztésének főbb lehetőségei | 104 |
A sertéshústermelés fejlesztésének feltételei | 107 |
A baromfiágazat várható fejlesztési irányai | 114 |
Az ágazat fejlődésének főbb jellemzői | 115 |
A biológiai kapacitások alakulása | 116 |
Takarmányozási kérdések | 121 |
Műszaki és technológiai színvonal | 122 |
A hatékonyabb termelés lehetőségei | 123 |
A baromfiágazat várható fejlődése | 126 |
Az ágazat fejlődése 1985-ig | 127 |
A hosszú távú fejlesztrés alternatívái | 128 |
A vágóbaromfi-feldolgozás feladatai, perspektívája | 132 |
Fejlődési irányok a kertészeti vertikumban | 134 |
A termelés fejlődése napjainkig | 135 |
A piaci igények várható alakulása | 143 |
A fogyasztói igények változásai | 143 |
Az exportlehetőségek alakulása | 147 |
Termeléspolitikai megfontolások a kertészeti ágazatok fejlesztésében | |
A zöldségtermelés fejlesztésének irányai és feltételei | 153 |
A gyümölcstermelés fejlesztésének irányai és feltételei | 156 |
A szőlőtermelés fejlesztésének irányai és feltételei | 161 |
A kertészeti termékek feldolgozásának fejlesztése | 162 |
Fejlesztési irányok és feladatok a konzerviparban | 162 |
Fejlesztési igények és feladatok a hűtőiparban | 164 |
Fejlesztési feladatok a Borászatban | 165 |
A kertészeti termékek forgalmazásának korszerűsítési lehetőségei | 166 |
A kistermelés szerepe napjaink és a jövő mezőgazdaságában | 169 |
A kistermelés célja és gazdasági háttere | 169 |
A mezőgazdasági kistermelés fejlődésének jellemzői | 172 |
A mezőgazdasági kistermelés jövőbeni fejlődését befolyásoló tényezők | 177 |
A kistermelés termelőerőinek várható változásai | 177 |
A gazdasági szabályozás és a kistermelés | 180 |
A mezőgazdasági kistermelés fejlődésének várható iránya és mértéke | 184 |
A foglalkoztatás- és az életszínvonal-politikai célkitűzések és a mezőgazdasági kistermelés | 189 |
A termelés fejlesztésének alternatívái | 194 |
Az élelmiszer-termelés változásai és szerkezeti átalakulása | 196 |
A növénytermelés szerkezetének alakulása, a földhasznosítás | 196 |
Szerkezetváltozás az állattenyésztésben | 202 |
Az élelmiszeripar termelésének növekedése és szerkezetváltozási irányai | 207 |
Az élelmiszerek felhasználásának változása és jövője | 211 |
A fogyasztói igények hatása és változási irányai | 211 |
Az export és az import szerkezete | 214 |
A fejlesztés irányai és főbb változatai | 218 |
Mellékletek | 227 |
Irodalom | 237 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.