1.063.104

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszeráruismeret I.

A kereskedelmi szakmunkásképzés számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 206 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. Tankönyvi száma: 21 368.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés
Az áruismeret tárgya és jelentősége3
Az élelmiszerárukra vonatkozó általános ismeretek
Az élelmiszerekről általában5
A tápanyagok fogalma és csoportosítása5
Az élelmiszerek szervetlen alkotórészei5
Az élelmiszerek szerves alkotórészei6
Élelmiszerek szín- és ízjavítása, zamatok kialakítása10
Az élelmiszerek változását, romlását előidéző tényezők10
Fizikai tényezők10
Kémiai tényezők12
Biológiai tényezők12
Védekezés az élelmiszerek romlása ellen21
Tartósító eljárások21
Egészségügyi rendelkezések29
Az élelmiszerek minősége, minőségvédelem33
A minőség fogalma33
A szabvány34
Csomagolás35
Csomagolóeszközök36
Szállítás, tárolás42
Eltarthatósági és jótállási határidő, szavatosság, márkázás42
Az áruk választéka44
Az élelmiszerek vizsgálatáról általában44
Növényi eredetű élelmiszerek
A gabonafélék és feldolgozásuk termékei49
A gabonafélékről általában49
A búza és a rozs52
A gabonafélék malomipari feldolgozása54
A malomipar termékei58
A sütőipar termékei66
A kenyér (sütőélesztő)67
Sütőipari fehértermékek73
Különleges technológiával készített termékek78
Morzsa vagy panírozóliszt78
A tésztaipar termékei79
A cukoripar termékei és a méz82
Cukor, cukorgyártás82
A cukorgyártás termékei84
A méz87
Az édesipar termékei89
Cukorkák90
Kakaó- és csokoládéáruk98
Nugátok és nugátáruk102
Édesipari lisztesáruk103
Cukrászati termékek105
Zöldségnövények, gombák és tartósításuk termékei106
Zöldségnövények106
Burgonyafélék108
Káposztafélék118
Gyök-gumós zöldségnövények122
Hagymafélék127
Kabakosok129
Levélzöldségek131
Évelő zöldségek132
Hüvelyesek133
Száraz hüvelyesek136
Gombák137
Gyümölcsök és gyümölcskészítmények139
A gyümölcsökről általában139
A mák154
Déligyümölcsök155
Friss déligyümölcsök155
Szárított déligyümölcsök158
Növényi eredetű és mesterséges étkezési zsiradékok160
Olajkivonás160
Étolaj161
Margarin161
Állati eredetű élelmiszerek
A hús163
A hús összetétele és minőségi jellemzői163
A hús romlásos jelenségei166
Fogyasztásra alkalmas húst szolgáltató állatok167
Vágóállatok167
Vadak173
Halak174
A nagy vágóállatok feldolgozása177
Húsfeldolgozóipari termékek180
A baromfifeldolgozó ipar termékei193
Halfeldolgozóipari termékek195
Állati eredetű zsiradékok196
A tojás199
A tojás szerkezete és kémiai összetétele199
A tojás minősége200
A tojás tartósítása201
A tojás minősítése és jelölése202
A tojás csomagolása, szállítása, tárolása203

Fehér Béláné

Fehér Béláné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Fehér Béláné könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem