Fülszöveg
Egy fiatal házaspár kalandja, akik sok év világjárás után hazatérnek Magyarországra, hogy vietnami éttermet nyissanak Budapest belvárosában. Némi nehézséget jelent, hogy étteremben addig csak vendégként jártak, hogy Magyarországon akkor még ismeretlenek a vietnami ételek, és hogy az üzletépítés kellős közepén babájuk születik... Az sem könnyíti meg a dolgukat, hogy be kell bizonyítaniuk: magyarként is lehet autentikus ázsiai, vietnami konyhát vinni. Az étterem nevét viselő Funky Pho-könyv azonban nemcsak a kalandos vállalkozásról szól, hanem egy gasztrostartup elkezdéséhez is praktikus tanácsokat ad, és persze tele van jónál jobb receptekkel - méghozzá nemcsak Ázsiából, hanem a világ minden tájáról, ahol Éva és András megfordult.
2013-ban az elsők között kóstoltam meg a frissen nyílt Funky Pho-ételeit. Imádtam, amit és ahogy csináltak: lazán, őszintén, sok odafigyeléssel és még több bájjal dolgoztak, akkor is és most is. Minden napom a művészeti közegben töltöm, gyűjtők, vásárlók,...
Tovább
Fülszöveg
Egy fiatal házaspár kalandja, akik sok év világjárás után hazatérnek Magyarországra, hogy vietnami éttermet nyissanak Budapest belvárosában. Némi nehézséget jelent, hogy étteremben addig csak vendégként jártak, hogy Magyarországon akkor még ismeretlenek a vietnami ételek, és hogy az üzletépítés kellős közepén babájuk születik... Az sem könnyíti meg a dolgukat, hogy be kell bizonyítaniuk: magyarként is lehet autentikus ázsiai, vietnami konyhát vinni. Az étterem nevét viselő Funky Pho-könyv azonban nemcsak a kalandos vállalkozásról szól, hanem egy gasztrostartup elkezdéséhez is praktikus tanácsokat ad, és persze tele van jónál jobb receptekkel - méghozzá nemcsak Ázsiából, hanem a világ minden tájáról, ahol Éva és András megfordult.
2013-ban az elsők között kóstoltam meg a frissen nyílt Funky Pho-ételeit. Imádtam, amit és ahogy csináltak: lazán, őszintén, sok odafigyeléssel és még több bájjal dolgoztak, akkor is és most is. Minden napom a művészeti közegben töltöm, gyűjtők, vásárlók, művészek és kurátorok között, de a Funky Pho-t egyiküknek sem kell bemutatni, mert mindenki ismeri, mindenki odajár.
Tóth Pál Sándor / art consultant
Szenvedély, odaadás, kitartás - Funky Pho. Náluk lelke van a levesnek. Aki már járt ott, az tudja, miről beszélek... Autentikus, hazai ízek egy kis funkyval megfűszerezve, jobb, mint bármelyik vietnami étterem. Kötelező!
Nguyen Luu Duc Dávid pénzügyi tanácsadó
A minőségnek millió arca van, és ezek közül az egyik a Funky Pho levese... ...amiből íz, illat, ízlés és ízlelési gyönyörök bontakoznak ki.
Dr. Horváth Gábor \ ügyvéd Németh Anikó / designer
Pár éve olvastuk valahol, hogy van ez a Funky Pho... Azt se tudtuk, hogy kell kimondani (persze nem a fankit), pedig imádjuk az ázsiai konyhát. A pho valahogy mégis kimaradt. Aztán egyszer betoppantunk a helyre, és bumm, jött a varázslat, ami a mai napig tart... Kevés olyan hely van, ahol érzed a szeretetet az ételeken. Na, ez pont ilyen, és mi viszontszeretjük!
Horváth Ambrus és Flórián Kata / rocknrolla szerelmespár
Hogy miért szeretem a Funky Pho-t? A nyitás óta gyakran járok oda, és ha tehetném, hetente többször is mennék. Az évek alatt szerencsére semmit nem romlott a minőség, most is ugyanolyan finom ételeket készítenek, mint induláskor, ráadásul ízfokozók nélkül. A séf ajánlatát mindig kipróbálom, és eddig még egyszer sem csalódtam, ja. és mindezek mellé egy nagyon kedves, vidám emberekből álló tulajdonos-szakács-felszolgáló csapat társul.
Boda Péter / kerékparépítő, primicicli
Vissza