A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Fülszöveg
Ha Eger, akkor Gárdonyi Géza, törökök és bikavér - általában ez jut eszébe a turistának, aki felkeresi a gyönyörű várost, ahol több napra elegendő történelmi emléket és látnivalót talál. Kit ne töltene el büszkeséggel, az egri várvédők nagy győzelme? Hogy a bikavér már 1851-ben a város borának számított? A mai Eger együtt él a történelemmel, a magyar mellett török ételeket kínál 1552-ről elnevezett éttermében, a fiatal borászok pedig a szőlőművelés régi, legnemesebb hagyományait ötvözik a modern technológiákkal, és alkotnak minőségi borokat. A borok mellett a vidék további igazi különlegességeket és remek recepteket kínál az olvasóknak, akik a gasztronómiát is előnyben részesítik: füstölt pisztrángot a Szalajka-völgyben, szarvasgomba-vadászatot a Bükkben, borzselét és levendulaszörpöt Noszvajon, zsendicét és ordát Cserépfalun, mangalicaflekkent Mónosbélen, borral készült pogácsát Andornaktályán, aszalt szőlős zsemlét Makláron, és természetesen bemutatja azokat a nagyszerű embereket...
Tovább
Fülszöveg
Ha Eger, akkor Gárdonyi Géza, törökök és bikavér - általában ez jut eszébe a turistának, aki felkeresi a gyönyörű várost, ahol több napra elegendő történelmi emléket és látnivalót talál. Kit ne töltene el büszkeséggel, az egri várvédők nagy győzelme? Hogy a bikavér már 1851-ben a város borának számított? A mai Eger együtt él a történelemmel, a magyar mellett török ételeket kínál 1552-ről elnevezett éttermében, a fiatal borászok pedig a szőlőművelés régi, legnemesebb hagyományait ötvözik a modern technológiákkal, és alkotnak minőségi borokat. A borok mellett a vidék további igazi különlegességeket és remek recepteket kínál az olvasóknak, akik a gasztronómiát is előnyben részesítik: füstölt pisztrángot a Szalajka-völgyben, szarvasgomba-vadászatot a Bükkben, borzselét és levendulaszörpöt Noszvajon, zsendicét és ordát Cserépfalun, mangalicaflekkent Mónosbélen, borral készült pogácsát Andornaktályán, aszalt szőlős zsemlét Makláron, és természetesen bemutatja azokat a nagyszerű embereket is, akiknek élete és munkája mindebben benne van.
Vissza
Tartalom
Bor, mámor, humor - Bolyki pincészet 8
Kabak mücver - Török cukkinilepény mentás joghurttal 22
Rosé kacsamell káposztás cvekedlivel és almakompóttal 26
Brassói vaddisznópecsenye 28
Túrógombóc bazsalikomos epervelővel 30
Pisztrángokkal, két tételben - első magyar halfüstölde 32
Nyárson sült pisztráng 46
Sült pisztrángfilé 48
Füstölt pisztráng salátával 50
Tálban sült pisztráng Szalajka módra 52
Tejes és teljes élet Cserépfalun - Berezdi sajt 54
Rókagomba saláta friss kecskesajttal 70
Rozmaringgal, naranccsal sütött kecskegerinc 72
Kecske bélszín hirtelen kisütve, vörösboros szósszal 74
Kőttes kifli zsendicekrémmel 76
Zsendicekrém 78
Boldog borok titkai - Nyolcas és fia borház 80
Zöldborsó-krémleves pirított mandulával és szalonnakockákkal 92
Medvehagymás, tejszínes házi tészta 94
Bárányborda kékfrankos pácban, római köménnyel, korianderrel 96
Rákóczi túrós 100
Úgy teszek, ahogy a természet akarja - Pintér Irén, Noszvaj 102
Borzselé 112
Zöldfűszerbe pácolt cukkini borzselével, paprikalekvárral, szamóca-almalekvárral 114
Hamis gulyás 116
Túrós csusza mézzel, rozmaringgal 118
Mocskos tészta 120
Levendulaszörp 122
Mangalicaparadicsom - Soma sonka, Mónosbél 124
Soma hidegtál 138
tárkonyos mangalicaleves 140
Betyáros 142
Mónosbéli flekken sonkás savanyú káposztával 144
Barackos-szilvás pite 146
Savanyúság alaplé 148
A szarvasgomba mindenkié! - Keksz Zsolt gombaszakértő 150
Szarvasgombavadászok reggelije 162
Tejszínes, vargányagombás sütőtök krémleves 164
Serpenyőben sült burgonya vargányával 166
Ricottás, spenótos erdei gombás táska 168
Grillezett gombák és sajt salátaágyon 170
Itt mindenki lisztes lesz - Numan pékség 172
Aszalt szőlős, vajas zsemle 186
Aszalt gyümölcsös joghurtos rozskenyér 188
Túrós-meggyes felfújt 190
Kókuszos keksztekercs 192
Paprikás kifli 194
A szőlő nem tud válaszolni, de érteni kell a nyelvén - Szuromi pincészet 196
Túrós süti 206
Pogácsa borral 208
Szarvaspörkölt lilahagyma-lekvárral 210
Pulykamell és sertéstarja grillen 212
Cseresznyeszósz és zselé 214
Atomgomba 216
Alufóliában sült zöldségköret 218
Függelék 220
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.