1.066.445

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fakanál recepttár 2002/2

Finomságok nagymamáink konyhájából/A cakkumpak levestől a császármorzsókáig

Szerző
Szerkesztő
Fotózta
Budapest
Kiadó: VNU Budapest Lapkiadó Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím: Fakanál recepttár
Kötetszám: 10
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasóink!
Ilyenkor, karácsony közeledtén óhatatlanul elfog bennünket a múlt iránti vágyakozás, a nosztalgia. Szeretnénk, ha nekünk is sikerülne olyan meghitt ünnepeket teremteni,... Tovább

Előszó

Kedves Olvasóink!
Ilyenkor, karácsony közeledtén óhatatlanul elfog bennünket a múlt iránti vágyakozás, a nosztalgia. Szeretnénk, ha nekünk is sikerülne olyan meghitt ünnepeket teremteni, amilyenekről csak regényekben olvashattunk vagy amilyenek gyermekkori emlékeinkben élnek. Ilyenkor jut eszünkbe, leggyakrabban a nagymamánk készítette illatos húsleves, omlós sült húsköltemény, a hét nyelven beszélő bejgli, a kamra polcain sorakozó dobozok, színültig töltve ünnepi aprósüteményekkel.
Vajon hogy csinálta a nagyi? Hány hétig dolgozott azon, hogy aztán szinte észrevétlenül terülj-terülj asztalkámat varázsoljon a karácsonyfa alá? Honnan tudta azt a sok remek fortélyt, amitől ropogós lett a panír, kristálytiszta a leves, leheletfinom a rétestészta? És vajon miért nem tanultuk el mindezt még idejében tőle?
Ez évi második Recepttárunkban nagyanyáink, dédanyáink legfinomabb receptjeiből válogattunk önöknek, hogy segítsünk megtalálni mindazt, ami valahol a "második műszak" sietős ritmusában, a dolgozó nő modern életvitelében, a készételek dömpingjében elveszni látszik. Sokan vagyunk, akik szeretnénk megőrizni a régi értékeket. Úgy, hogy közben azért nem felejtkezünk meg a körülöttünk vibráló, megváltozott világról sem. Lehetőség szerint jól használható, nem túl bonyolult, egy kis konyhában is könnyen elkészíthető, a mai ízlésnek leginkább megfelelő ételeket kerestünk. Magyarán: nem kínálunk olyan recepteket, amelyek efféleképpen kezdődnek: "végy két tucat tojást, és keverd egy óráig". Csak néhány, különösen finom vadételt választottunk, pedig a vad a nagymamák konyhájában a mainál sokkal sűrűbben szerepelt. Viszont úgy érezzük, mindannyiunk örömére válnék, ha néhány régi ételt sikerülne új életre keltenünk. Ehhez kívánunk önöknek minél eredményesebb főzőcskézést és nyugalmas, békés ünnepeket. Vissza

Tartalom

4 Ünnepi asztal
6 Meleg előételek
8 Levesek
10 Káposztás és burgonyás egytálak
14 Böjtös halak
16 Csirkehúsos étkek
20 Libamell, kacsasült
24 Könnyű borjúhúsos étkek
26 Marhagulyás és társai
28 Sertéshús változatosan
34 Saláták, köretek
40 Édes tészták, rétesek
48 Palacsinták, torták, sütemények
54 Aprósütemények
58 Főzőiskola: Diós és mákos kürt
59 Nagymamáink hasznos fortélyai
62 Kislexikon

Lusztig Tamás

Lusztig Tamás műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Lusztig Tamás könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Fakanál recepttár 2002/2 Fakanál recepttár 2002/2 Fakanál recepttár 2002/2
Állapot:
840 ,-Ft
4 pont kapható
Kosárba