1.066.445

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fakanál recepttár 2002/1-2.

Kóstoló a nagyvilág ízeiből - A barbecue-tól a rakott palacsintáig/Finomságok nagymamáink konyhájából - A cakkumpak levestől a császármorzsókáig

Szerző
Szerkesztő
Fotózta
Budapest
Kiadó: VNU Budapest Lapkiadó Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 128 oldal
Sorozatcím: Fakanál recepttár
Kötetszám: 9-10
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal. Teljes évfolyam.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasóink!
A mindennapok forgatagában néha fel sem tűnik, mennyi változáson ment át konyhánk és étkezésünk az elmúlt tíz-tizenöt évben. Ha csak a napi kosztolást nézzük: a reggelinek ma már... Tovább

Előszó

Kedves Olvasóink!
A mindennapok forgatagában néha fel sem tűnik, mennyi változáson ment át konyhánk és étkezésünk az elmúlt tíz-tizenöt évben. Ha csak a napi kosztolást nézzük: a reggelinek ma már sokaknál a müzli a főszereplője valamilyen gyümölcsjoghurttal leöntve, mások a sietős munkahelyi ebédet oldják meg valamilyen gyorsétteremben, esetleg vesznek egy előrecsomagolt baguette-szendvicset, háromszög alakú tramezzinit, a fiatalok bulijain pedig ma már nem a lilahagymás zsíros kenyér, hanem a házhoz szállított pizza a divatos.
Igen, a világdivatok, amelyek nemcsak az életmódot, a szabadidő eltöltését, a ruházkodást, hanem a konyhaművészetet sem hagyták érintetlenül, nálunk is megjelentek. A nyolcvanas évek közepén még eseményszámba ment egy külföldi utazás során felkeresni egy kínai, indiai, mexikói, olasz éttermet, ma pedig már itthon is lépten-nyomon találkozhatunk velük. Üzleteink polcain pedig olyan alapanyagok (avokádó, szójacsíra, olajbogyó, rizstészta, bambuszrügy, olívaolaj) és fűszerek (chili, curry, cayenne bors, bazsalikom) kelletik magukat, amelyekről régebben csak ábrándozhattunk. Vissza

Tartalom

2002/1. szám
3 Köszöntő
4 Vendégváró büféasztal
14 Előételek, levesek
20 Vegyes húsételek
26 Divatba jött régiségek
30 Babos, rizses ételek
34 Főtt tészták mártásokkal
40 Grillételek, rostonsültek
46 Egészséges finomságok
50 Édességek, desszertek
58 Különleges zöldségek
60 Kislexikon
64 Recepttár

2002/2. szám
4 Ünnepi asztal
6 Meleg előételek
8 Levesek
10 Káposztás és burgonyás egytálak
14 Böjtös halak
16 Csirkehúsos étkek
20 Libamell, kacsasült
24 Könnyű borjúhúsos étkek
26 Marhagulyás és társai
28 Sertéshús változatosan
34 Saláták, köretek
40 Édes tészták, rétesek
48 Palacsinták, torták, sütemények
54 Aprósütemények
58 Főzőiskola: Diós és mákos kürt
59 Nagymamáink hasznos fortélyai
62 Kislexikon
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem