1.060.594

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fakanál - 77 tökös, padlizsános étel

2000/8.

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Ifjúsági Lap- és Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 34 oldal
Sorozatcím: Fakanál
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasóink!

Talán önök is megfigyelték, hogy olykor a konyhában is nehezen térünk el saját hagyományainktól, nehezen változtatunk bizonyos, az évek rutinjával megszerzett, megrögződött... Tovább

Előszó

Kedves Olvasóink!

Talán önök is megfigyelték, hogy olykor a konyhában is nehezen térünk el saját hagyományainktól, nehezen változtatunk bizonyos, az évek rutinjával megszerzett, megrögződött szokásainkon. Rántással készítjük a főzeléket, pedig tudjuk, hogy habarással is lehet, cukros-ecetes vízzel a fejes salátát, pedig már kipróbáltuk olívaolajba forgatva is, és igazán ízletesnek bizonyult. Talán ezért is meglepő, ha e mostani augusztusi számunkat kezükbe veszik, mennyi minden készíthető az igénytelen, látszólag semmi izgalommal nem kecsegtető zöldségből, a tökből - a hagyományos tökfőzeléken kívül. Tölthető borjúhússal, sonkával, gombával, ránthatjuk, csőben süthetjük, forgathatjuk sörtésztába, párolhatjuk vajban, lehet rakott ételek főszereplője. Megannyi izgalmas kísérlet, és az eredmény: új, de nem idegen íz, nyári kánikulára való könnyű főétel vagy a megszokott húsétel mellé különleges köret. Ugyanez a helyzet az örvendetesen újrafelfedezett csillagtökkel - azaz patisszonnal -, a cukkinivel és a padlizsánnal: a lecsós cukkini, a padlizsántokány és a rántott patisszon remélhetőleg sok ebédlőasztalnál vált majd ki elégedett sóhajokat. Szezonja van a dinnyének, így hát néhány dinnyével készült csemegét kínálunk önöknek, megismerkedhetnek Pitti Katalin karcsúságának titkaival, a salátaöntetekkel és egy vérbeli Fakanál-olvasóval. Szent István napja közeledtével nem feledkezhetünk meg évezredes élelmünkről: a kenyérről. Ételmesék rovatunkban arról olvashatunk, honnan is származik mindennapi kenyerünk, színes receptjeink között pedig a nemzetközi palettáról válogattunk kenyér- és péksütemény-féleségeket. Vissza

Tartalom

Tök4
Padlizsán8
Cukkini10
Patisszon14
Szeonja van: a dinnye16
A hónap fűszere - a kaukkfű17
Ételmesék: Mindennapi kenyerünk18
Fókuszban az olvasó20
Olvasóink kérdezték21
Plusz egy tipp22
Hagyományaink23
Mesterszakács24
Sztárfőzőcske Pitti Katalinnal25
Hírmix-turmix26
Koktélbár28
Fogjuk a hasunkat29
Próbálta már?30
Híres ételek 23.31
Könyvajánló31
Pályázat32
Receptsoroló33
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem