1.054.440

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fakanál - 77 recept házi befőzéshez

1999/7.

Szerkesztő

Kiadó: Ifjúsági Lap- és Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 32 oldal
Sorozatcím: Fakanál
Kötetszám: 82
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal, illusztrációkkal. Matrica-melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasóink!
Sokszor emlegettünk már, hogy a régi korok háziasszonyainak ugyan nem volt elektromos kenyérsütőjük vagy programozható aszalógépük - nekik viszont ott volt a nagy kert, s minden,... Tovább

Előszó

Kedves Olvasóink!
Sokszor emlegettünk már, hogy a régi korok háziasszonyainak ugyan nem volt elektromos kenyérsütőjük vagy programozható aszalógépük - nekik viszont ott volt a nagy kert, s minden, ami benne megtermett.
Így aztán nyáron sokkal könnyebb volt a dolguk az eltevéssel, hiszen nem kellett piacra járniuk, lesni az alkalmat, amikor olcsó és szép gyümölcsöt vásárolhatnak, és várni a hét végét, amikor neki lehet látni a befőzés fáradságos, illataival és ízeivel mégis minden háziasszony kedvére való munkálatainak. A régiek a befőtteket, lekvárokat és gyümölcssajtokat liktáriumnak nevezték, és nyaranta harminc-negyven fajtát is készítettek: birsalmából, dinnyéből, aszalt szilvából, barackból.
Természetesen minden udvartartásnak megvolt a maga receptje, attól függően, hogy milyen fűszereket vagy mézet használtak az ízesítéshez. A modern konyha ugyan már nem sokban emlékeztet a régire, de a hagyományos házi eltevés módszereiben még mindig ott érezhetjük nagyanyáink keze nyomát. S ha sok is vele a vesződség, még mindig ugyanolyan kellemes érzés télen a saját kezünk munkájának örvendezni egy-egy nyarat idéző aranysárga baracklekvár vagy egy saját ízlésünk szerint összeállított csalamádé felbontásakor. Matricáinkkal a befőzés, lekvárkészítés, savanyúság-eltevés munkájában szeretnénk segíteni önöket. Vissza

Tartalom

77 recept házi befőzéshez
Befőttek, kompótok 4
Rumos, konyakos gyümölcsök 6
Lekvárok, dzsemek 7
Gyümölcssajtok 9
Kandírozott és aszalt gyümölcsök 9
Szörpök, gyümölcslevek 10
zöldséglevek 11
Savanyúságok, saláták 11
Tartósítás sóval 15
Szárított zöldségek 15
Befőzési, fagyasztási egyszeregy 16
Végigettük a hawaii étlapot 18
Menüajánlataink 19
Kiliti Csárda, Siófok 20
Híres borvidékek: Villány 21
Plusz egy trükk 22
A Recept Klub Horvátországban 23
Helyes tárolás a hűtőben 24
Főzőiskola: Piknikzsemle 25
Hírmix-turmix 26
Mestercsapos 28
Szomjoltó nyári italok 29
Biogyümölcsök nyersen és befőzve 30
A jin s a jang 31
Könyvajánló 31
Pályázat 32
Receptsoroló 33
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem