1.060.594

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fakanál - 77 panírozott, bundázott étel

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Ifjúsági Lap- és Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 32 oldal
Sorozatcím: Fakanál
Kötetszám: 79
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasóink!
IV. Henrik francia király emlékét - több jeles tette mellett - az őrizte meg a köztudatban, hogy kijelentette, szeretné, ha vasárnap minden franciának egy kappan főne a... Tovább

Előszó

Kedves Olvasóink!
IV. Henrik francia király emlékét - több jeles tette mellett - az őrizte meg a köztudatban, hogy kijelentette, szeretné, ha vasárnap minden franciának egy kappan főne a fazekában. Ez persze még a XVII. században történt. Nálunk az elmúlt évtizedekben a rántott hús (karaj, csirkecomb) lett a nagybetűs vasárnapi családi eledel. Hogy miért? Talán azért, mert kétségtelenül nagyon hálás, látványos étel: ízlésesen lehet elrendezni a tálon, ínycsiklandó az illata, gusztusos a színe, s kitűnően illik hozzá ízben és látványban egyaránt a petrezselymes újburgonya, vagy a sült krumpli, nem is beszélve az üde színekben pompázó savanyúságokról. A rántott húst elkészíteni sem bonyolult, bár egy kissé ragacsos. Viszont hamar készen lehetünk vele, ráadásul laktató, és viszonylag gazdaságos, hiszen a hús mennyiségét a köréje csomagolt "bundával" növeljük.
És ami igazán értékessé teszi: rendszerint nagyon szeretik a gyerekeink, az örökké éhes kis- és nagykamaszok egyaránt. Ebben a számunkban a rántott, panírozott, bundázott ételek tehát a főszereplők. A hagyományos liszt-tojás-zsemlemorzsa keveréken kívül többféle "csomagolóanyagot" is bemutatunk önöknek, valamint egy-két ötletet arról, hogy mi mindent lehet még bepanírozni az ismert húsokon kívül. A sorból természetesen nem hiányoznak a különleges édességek sem. De olvashatnak a klasszikus rántott hús, a Wiener Schnitzel történetéről és elkészítési módjáról is. Megtudhatják, mi a különbség a natúrkonyha és a reformkonyha között, megismerkedhetnek receptmesterünkkel, Unger Károllyal, új rovatunk, az Étteremkalauz pedig egy nemrég nyílt budapesti éttermet mutat be önöknek. Vissza

Tartalom

77 panírozott, bundázott étel
Sertéshúsos ételek 4
Borjú- és marhahúsos ételek 8
Szárnyasételek 9
Halételek 11
Zöldséges ételek 12
Édességek 15
Főzőiskola: Bundázás 17
Tűzön főtt keringő 18
Trófea étterem és Vadászkert 20
Híres borvidékek: Sopron 21
Plusz egy recept 22
Miért eszünk savanyúságot? 23
Mentsük, ami menthető 24
Látogatóban Szinetár Dóránál 25
Hírmix-turmix 26
Meglepetés anyák napjára 28
Mesterszakács 29
Próbálta már? 30
A hónap gyümölcse - az eper 31
Kérdezzen - válaszolunk! 31
Pályázat 32
Híres ételek 13. 33
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem