1.054.440

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fakanál - 77 laktató leves

Szerkesztő

Kiadó: VNU Budapest Lapkiadó Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 34 oldal
Sorozatcím: Fakanál
Kötetszám: 97
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal, illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasóink!
Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a leves az elfoglalt, de igényes háziasszonyok kedvence: különösebb időt nem igényel, csak annyit, amennyit az alapanyagok... Tovább

Előszó

Kedves Olvasóink!
Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a leves az elfoglalt, de igényes háziasszonyok kedvence: különösebb időt nem igényel, csak annyit, amennyit az alapanyagok előkészítéséhez szükség van; utána már békésen elvan magában, amíg meg nem fő. De valószínű, hogy a leves a kezdő háziasszonyok kedvence is, hiszen menthetetlenül elrontani nem lehet, viszont remekül ki lehet kísérletezni rajta a főzés csínját-bínját: a hozzávalók megfelelő arányait, a fűszerezés fortélyait, a szükséges puhulási időket. Végül a levesek a kísérletező kedvű háziasszonyok számára is kedvesek, hiszen a levesvariációk száma végtelen. De mindez eltörpül a lényeg mellet: hogy a leveseket szívesen fogyasztja kicsi és nagy, fiatal és idősecske, férfi és nő egyaránt, vagyis egy jó levessel biztos sikert aratunk az egész családban. A leves lehet nehéz vagy könnyű, laktatóan sűrű és diétásan kímélő - nem véletlen, hogy nagyanyáink még gyógyítottak is vele. Készülhet sertéshúsból (Sertésraguleves szalonnás daragombóccal), belsőségekből (Milánói pacalleves), ízes marhahúsból (Csángó gulyás) és zsenge szárnyasból (Zöldborsós csirkegulyás), nem is beszélve a hallevesekről; de a zöldségkedvelők is találhatnak kedvükre való pazar umbriai hagymalevest, póréhagymás túrólevest, hegyaljai tarkabablevest októberi számunkban. Közelednek a hideg, sötét esték: melegítsék magukat és családjukat a receptjeink között található ízes levekkel. Vissza

Tartalom

77 laktató leves 4
Szezonja van: mogyoró 17
Ételmesék: Paprikás történetek 18
Fókuszban az olvasó 20
Koktélbár 21
Plusz egy recept 22
Hagyományaink: Vidám szüreti lakoma 23
Hatezer rétes a vendégeknek 24
Sztárfőzőcske: Látogatóban Borbás Máriánál 25
Hírmix-turmix 26
Könyvajánló 28
Olvasóink kérdezték 28
A hónap fűszere - a curry 29
Próbálta már? Étolajok választéka 30
Ökörsütés 31
Pályázat 32
Receptsoroló 33
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem