1.067.358

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fakanál - 77 fehérhúsos étel

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: VNU Budapest Lapkiadó Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 34 oldal
Sorozatcím: Fakanál
Kötetszám: 83
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal, illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasóink!
Annak a háziasszonynak, aki bőségesen, mindamellett egészségesen akarja táplálni szeretteit, ugyancsak megszaporodtak a gondjai az elmúlt évtizedekben, amikor egyre több riasztó... Tovább

Előszó

Kedves Olvasóink!
Annak a háziasszonynak, aki bőségesen, mindamellett egészségesen akarja táplálni szeretteit, ugyancsak megszaporodtak a gondjai az elmúlt évtizedekben, amikor egyre több riasztó hír jelent meg a zsírok, zsíros húsok káros hatásairól. Ráadásul a magyar konyha jó ideig szinte kizárólag a sertéshúst tekintette húsnak. Amikor egyre népszerűbbé váltak az egészséges táplálkozás újabb és újabb elméletei, a reformkonyhától a léböjtkúráig, a testkontrolltól a vegetárianizmusig, sokan kerültek nehéz választás elé. A beidegződött szertartásokon, a megszokott ízeken senkinek sem könnyű változtatni. Hiszen hogyan is helyettesíthetne egy kiadós nokedlis pörköltet egy könnyű saláta vagy egy szójafasírt a vasárnapi ünnepi menüben? Beláthatjuk, sokan érzik úgy, hogy azokkal egyszerűen nem lehet jól lakni! Annak, aki nem akart végképp búcsút mondani a húsevésnek, jó megoldásnak, mintegy arany középútnak kínálkozott a fehérhúsokból - vagyis csirkéből, pulykából, halból - készült étkekre való áttérés.
Hiszen a fehérhúsok könnyebben emészthetők, zsírban, koleszterinben szegényebbek, de tápértékük magas: fehérjét, kalciumot, foszfort, vasat bőséggel tartalmaznak. Hálás alapanyagok, mert rendkívül sokféleképpen és változatosan elkészíthetők: salátának, levesnek vagy éppen főételnek. Ugyanakkor gyorsan sülnek-főnek, és a fűszerezésük egészen különleges kalandokra csábíthat: elég, ha receptúránkban a kókuszos csirkecombhoz, a gyümölcsös halsalátához, a mandulás pulykamellhez vagy a mézes csirkeszárnyhoz lapoznak. Vissza

Tartalom

Csirke 4
Pulyka 8
Hal 12
Főzőiskola: Töltött tyúk húslevesben 17
Balázs Mester asztali történetei 18
A mézeskalács próbája az evés 20
Híres borvidékek: Somló 21
Plusz egy recept 22
Az egészség mindenekelőtt 23
Péntek, 13. átok vagy áldás? 24
A víz az élet forrása 25
Zsírcsapdák 25
Hírmix-turmix 26
Az első magyar női sommelier 28
Híres ételek 16. 29
Menüajánlataink 29
Szigorúan ellenőrzött alapanyagból 30
A hónap gyümölcse - a dinnye 31
Pályázat 32
Receptsoroló 33
Ízelítő következő számunkból 34
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem