Kiadó: | Magyar Gyermek és Ifjúsági Flotta |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 48 oldal |
Sorozatcím: | Flotta füzetek |
Kötetszám: | 1 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. 1 db kihajtható melléklettel. |
Fagyűjtés és tűzrakás | |
A tűzrakás szabályai | 2 |
Tűzifa | 3 |
Gyújtós | 3 |
Jó tüzelők | 4 |
Kerülendő fák | 6 |
Fagyűjtés | 8 |
A tűz helyének kialakítása | 9 |
Füves terepen | 9 |
Homokos talajon | 10 |
Nedves terepen | 10 |
Mocsaras területen | 10 |
Hóban | 11 |
Szélben | 11 |
A tűztér kialakítása, a főző edények alátámasztása, felfüggesztése | 12 |
Tűzrakás | 16 |
Tábortüzek | 17 |
A tűz eloltása | 18 |
Tűzoltás | 18 |
Túrák élelmezése, főzés | |
Étrend | 22 |
Folyadékfelvétel | 23 |
Élelmezés rövid túrákon | 23 |
Élelmezés hosszabb túrákon | 24 |
Élelem tárolása | 24 |
Főző felszerelések | 26 |
Főzési alapfogások | 28 |
Reggeli | 29 |
Ebéd, vacsora | 31 |
Levesek | 31 |
Zöldborsóleves | 31 |
Zöldséges zöldborsóleves | 31 |
Paradicsomleves | 31 |
Magyaros burgonyaleves | 31 |
Kelkáposztaleves | 32 |
Gulyásleves | 32 |
Hamis gulyás | 32 |
Erdélyi raguleves | 32 |
Lebbencsleves | 32 |
Bableves | 33 |
Lencseleves | 33 |
Palócleves | 33 |
Hamburgi babgulyás | 33 |
Főzelékek | 34 |
Burgonyafőzelék | 34 |
Káposztafőzelék | 34 |
Paradicsomos káposzta | 34 |
Kelkáposzta-főzelék | 34 |
Zöldborsófőzelék | 35 |
Babfőzelék | 35 |
Egytálételek | 35 |
Lucskoskáposzta | 35 |
Székelygulyás | 35 |
Rizses lecsó | 36 |
Tojásos lecsó | 36 |
Paprikás krumpli | 36 |
Bográcsgulyás | 36 |
Tésztaételek | 37 |
Milánói makaróni | 37 |
Darás kocka | 37 |
Túrós csusza | 37 |
Diós metélt | 37 |
Mákos metélt | 38 |
Káposztás kocka | 38 |
Sajtos metélt | 38 |
Gránátos kocka | 38 |
Öreglebbencs | 38 |
Húsételek | 39 |
Marhapörkölt | 39 |
Sertéspörkölt | 39 |
Borsos tokány | 39 |
Hétvezér-tokány | 39 |
Szüreti pörkölt | 40 |
Scsebabcsicsa | 40 |
Matrózhús | 40 |
Rablóhús | 40 |
Köretek | 41 |
Rizsköret | 41 |
Tarhonya | 41 |
Makaróni, spagetti | 41 |
Metélt-, kagylótészta | 41 |
Sós burgonya | 41 |
Halételek | 42 |
Halászlé | 42 |
Halpaprikás | 42 |
Kisütött halszelet | 42 |
Tormás csuka | 42 |
Vegyes hal bormártással | 43 |
Angolna matróz módra | 43 |
Tojásos halkockák | 43 |
Molnárpaprikás | 44 |
Kecsegepörkölt | 44 |
Szabadtűzi sütés nyárson | 45 |
Szalonna | 45 |
Zsiványpecsenye | 46 |
Hal | 46 |
Kukorica | 46 |
Kenyér helyett | 46 |
Sütés hamuban, fóliában | 47 |
Krumpli | 47 |
Alma | 47 |
Hússzelet | 47 |
Tojás | 48 |
Kukorica | 48 |
Hal | 48 |
Lecsó | 48 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.