1.067.168

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vegetárius szakácskönyv hivők számára/Életreform 3. szám/Életreform 1932. november/Életreform 1933. február/Életreform 1933. április/Legegészségesebb és igy legolcsóbb életmód szépsége/Életreform 1932. január - időszaki értesitő/

Életreform 1932. junius - időszaki értesitő/A célszerű és olcsó táplálkozás/Mit együnk, hogy egészségesek maradjunk?/Tegyünk el télire zöldfőzeléket!/Újszerű gyümölcs-, szőlő- és zöldségfeldolgozás 2./Egészség és jólét


A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Vegetárius szakácskönyv hivők számára1-20
Felelős kiadó: Keszeg Ferencné, Szentendre, Pismány Véver telep. Sokszorosította: Diószegi Lehel Irógépkeresk. váll., Budapest.
Saláták7
Levesek8
Főzelékek10
Sültek13
Tészták15
Kenyér16
Cukornélküli gyümölcsbefőzés18
Végszó20
Életreform 3. szám1-32
Az ember belső és külső életének elkerülhetetlenül szükséges ujjáalakításával és a célhoz vezető módszerekkel foglalkozó folyóirat
Nyomatott: Klein S. (Jupiter) könyvnyomdában, Budapest.
Életreform 1932. november; első évfolyam 4. szám1-32
A belső és külső ember ujjáalakításával és ezt a célt elősegítő módszerekkel foglalkozó folyóirat
Nyomatott: Klein S. (Jupiter) könyvnyomdában, Budapest.
Életreform 1933. február; első évfolyam 5. és 6. szám1-48
A belső és külső ember ujjáalakításával és ezt a célt elősegítő módszerekkel foglalkozó folyóirat
Nyomatott: Klein S. (Jupiter) könyvnyomdában, Budapest
Egy fekete-fehér fotóval illusztrálva
Életreform 1933. április; II. évfolyam 1. és 2. szám1-55
A belső és külső ember ujjáalakításával és ezt a célt elősegítő módszerekkel foglalkozó folyóirat
Nyomatott: Klein S. (Jupiter) könyvnyomdába, Budapest
Anuló Mihály: Legegészségesebb és igy legolcsóbb életmód szépsége1-16
Mit kell tudnunk?
Általában
A testünkről
A levegőről
A napfényről
A táplálkozásról
A vizről
A ruháról
A házról
Az udvarról
A tisztaságról
A munkáról és pihenésről
A nemi kérdésről
Kiadja: Az igazság Őrállója Könyvkereskedése, Budapest; Nyomtatta: Hoffmann és Társa nyomda, Bpest.
Életreform 1932. január - Időszaki értesitő 1. szám1-36
Nyomtatta: Jupiter (Klein S.) könyvnyomda, Budapest
Életreform 1932. junius - Időszaki értesitő első évfolyam 2. szám1-32
Nyomtatta: Jupiter (Klein S.) könyvnyomda, Budapest
Dr. Bókay Árpád: A célszerű és olcsó táplálkozás1-41
Az Országos Ismeretterjesztő Társulat kiadvány, 1911. Várnay és Fia nyomtatta, Budapesten.
Előszó3
Bevezetés9
Táplálékszükségletünk15
Tápanyagjaink fehérje-, zsír- és szénhidrát tartalma17
A fehérje ára22
A szénhidrátok ára30
Kalóriaszükségletünk ára34
Befejezés41
Mit együnk, hogy egészségesek maradjunk? - Tanácsok-ételleirások1-48
Kiadja a M. Kir. Közellátásügyi Miniszter Közellátási Hivatala; Nyomtatta: Stádium Sajtóvállalat Részvénytársaság, Budapest; Táplálkozzunk helyesen! sorozat
Takarékoskodjunk és főzzünk célszerűen3
Gyakorlati mértékek7
A burgonyáról általában7
A burgonyafőzés ABC-je8
Burgonyából készült ételek
Burgonyalevesek
Burgonyaleves, reszelt burgonyából10
Paprikás burgonyaleves11
Burgonyaleves kolbásszal11
Burgonyás ételek
Sült burgonya11
Sütőlemezen sült héjas burgonya12
Új burgonya12
Paprikás burgonya12
Burgonya kölessel vagy burissal13
Paradicsomos sült burgonya13
Pirított hagymás burgonya13
Burgonyahab13
Almával készült burgonyahab14
Gesztenyés burgonyahab14
Juhtúros burgonya14
Tepertős burgonya14
Hagymás burgonya tarhonyával14
Főtt burgonyával készült tojásrántotta15
Burgonyapéppel szaporított tojásrántotta15
Nyersenreszelt burognyával készült rántotta15
Burgonya tejjel15
Burgonyás egytálételek
Burgonyás lecsó16
Székelyburgonya tojással16
Rakottburgonya gombával16
Rakottburgonya sárgarépával16
Burgonyás gombapaprikás17
Burgonya savanyúkáposztával17
Rakottburgonya juhhússal17
Töltött sültburgonya17
Rakottburgonya paradicsommal18
Túróval rakott burgonya18
Rakottburgonya tojással18
Burgonyagulyás zsír nélkül18
Burgonyás gombagulyás19
Burgonyás disznóhús rácosan19
Burgonyafőzelékek
Majorannás burgonyafőzelék19
Paradicsomos burgonyafőzelék20
Tejfeles-paprikás burgonyafőzelék20
Savanyú burgonyafőzelék20
Burgonyás salátfőzelék20
Tarka burgonyafőzelék21
Burgonyás hagymafőzelék21
Szalonnás burgonyafőzelék21
Főzelék feltétek
Reszelt burgonyaszelet22
Burgonyalángos22
Burgonya feltét22
Burgonyakotlet23
Burgonyás kapart májszelet23
Felvidéki burgonyaétel23
Burgonyás tészták
Burgonyametélt23
Burgonyametélt savanyúkáposztával24
Túróval készült burgonyametélt24
Burgonyagombóc24
Gyümölcsös burgonyagombóc24
Felvert galuska burgonyából25
Burgonyarétes25
Burgonya-túrós fánk25
Burgonya palacsinta26
Burgonyapogácsa26
Hagymás-burgonyás kockatészta26
Kukoricadarával készült burgonyagaluska26
Burgonyatorta27
Héjával reszlet burgonyaomlet27
Rácsos burgonyatészta (Linzer)27
Diós-mákospatkó burgonyatésztából27
Saláták
Burgonyasaláta28
Majonézes burgonyasaláta28
Burgonyasaláta zellerrel28
Burgonyasaláta nyers sárgarépával29
Tarka burgonyasaláta29
Káposztából készült ételek
Leves
Korhelyleves31
Főzelékek
Lucskos káposzta32
Paradicsomos fehérkáposzta32
Hajdu káposzta32
Savanyított káposztafőzelék32
Rizses káposzta33
Káposztás egytálételek
Töltöttkáposzta33
Hústalan töltöttkáposzta33
Székelygulyás34
Hústalan székelygulyás34
Kolozsvári rakottkáposzta34
Rizses káposzta pirított májjal34
Körítések
Párolt fehér- v. vöröskáposzta35
Párolt káposzta zsír nélkül35
Saláták káposztából
Nyers káposztasaláta fehér- v. vöröskáposztából35
Nyers sav. káposztasaláta35
Nyers sav. káposztasaláta másmódon35
Káposztával készült egyszerű tészták
Káposztás kocka36
Káposzta burgonyametélttel36
Káposztás galuska36
Káposztás palacisnta37
Sárgarépából készült ételek
Párolt sárgarépa38
Téli vegyes főzelék sárgarépával, rántás nélkül38
Sárgarépa főzelékfeltét39
Rizottó, tarhonya, buris vagy sárgakásával39
Karottapüré. Csecsemőknek sé betegeknek való étel39
Sárgarépával készült szendvics40
Sárgarépalé40
Sárgarépalé mézzel és citrommal40
Nyers sárgarépasaláta40
Nyerssaláták
Sárgarépa zellerrel és céklával vegyes saláta43
Nyers káposztasaláta43
Reteksaláta43
Vegyes téli salátatál43
Gyors majonéz44
Vegyes nyerssaláta mártással44
Tegyünk el télire zöldség- és főzelékféléket!1-48
Kiadja a M. Kir. Közellátásügyi Miniszter Közellátási Hivatala; Nyomtatta: Stádium Sajtóvállalat Részvénytársaság, Budapest; Táplálkozzunk helyesen! sorozat
A zöldség és főzelékfélék téli tárolásának célja és jelentősége3
A zöldség és főzelélékfélék téli tárolásáról általában4
A burgonya 6
A káposzta téli tárolása8
Vöröskáposzta téli tárolása9
Kelkáposzta téli tárolása9
Bimbóskel téli tárolása9
Karfiol téli tárolása10
Kalarábé téli tárolása10
Sárgarépa téli tárolása10
Petrezselyem téli tárolása11
Paszternák vagy pasztinák téli tárolása11
Zeller téli tárolása12
Cékla téli tárolása12
Retek téli tárolása12
Feketegyökkér vagy pozdor téli tárolása12
Torma téli tárolása12
Kardi téli tárolása12
Rebarbara és articsóka téli tárolása12
Laboda, spenót vagy paraj téli tárolása13
Sóska téli tárolása13
Mezei saláta (madár-, galambbegysaláta) téli tárolása13
Endivia saláta téli tárolása13
Cikória saláta téli tárolása13
Tök téli tárolása13
Vöröshagyma téli tárolása14
Fokhagyma téli tárolása14
Póré vagy párhagyma téli tárolása14
Csomós vagy salottahagyma téli tárolása14
Metélő vagy gyephagyma téli tárolása15
Zöldpaprika téli tárolása15
Tojásgyümölcs (tojáscsucsor) téli tárolása15
A zöldség és főzelékfélék téli eltevése szárítás, aszalás útján16
Természetes szárítáts, aszalás16
Mesterséges aszalás17
Az aszalásra szánt zöldség és főzelékfélék előkészítése18
Burgonya aszalása20
Fejeskáposzta aszalása20
Vöröskáposzta aszalása21
Kelkáposzta aszalása21
Karfiol aszalása21
Kalarábé aszalása21
Sárgarépa és karotta aszalása21
Petrezselyem aszalása21
Zeller aszalása22
Vöröshagyma aszalása22
Tök aszalása22
Laboda vagy paraj aszalása22
Sóska aszalása22
Gomba aszalása22
Zöldbab aszalása23
Zöldborsó aszalása23
Az aszalt zöldség és főzelékfélék tárolása23
Zöldség és főzelékfélék téli eltevése savanyítással, sózással24
Káposzta savanyítása25
Tarlórépa savanyítása26
Uborkasaláta sóban eltéve26
Zöldbab sóslében eltéve27
Tök sóslében eltéve27
Uborkasaláta sóban eltéve27
Tök sóban eltéve27
Gomba sóban eltéve28
Kapor, zöldpetrezselyem és egyéb ízesítőanyagok sóban eltéve28
Zöldség és főzelékfélék téli eltevése ecettel29
Ecetesugorka téli eltevése29
Zöldparadicsom ecetben30
Zöldpaprika téli eltevése ecetben30
Paprikasaláta téli eltevése ecetben31
Káposztával töltött paprika eltevése ecetben31
Vegyessaláta eltevése ecetben31
Dinnye eltevése ecetben31
Zöldség és főzelékfélék téli eltevése gőzöléssel (dunsztolás)32
Besűrített paradicsom eltevése33
Paradicsom eltevése egészben34
Zöldbab sósvizben eltéve35
Zöldbab ecetes sósvízben eltéve35
Zöldbab ecetes vízben eltéve36
Zöldborsó sóslében eltéve36
Zöldborsó eltevése rendes palackokban37
Spárga sósvízben eltéve37
Karfiol eltevése sósvízben38
Tök eltevése sósvízben38
Tök eltevése sós, ecetesvízben38
Tölteni való paprika sóslében39
Tölteni való paprika paradicsomban eltéve39
Lecsó vagy szerbpaprika sósvízben eltéve39
Lecsó paradicsomlében eltéve40
Lecsó saját levében eltéve40
Paprikaíz készítése41
Gombasaláta ecetben eltéve41
Vegyesssaláta ecetesvízben eltéve41
Sóska saját levében eltéve42
Paraj saját levében eltéve42
Sóska kevés zsírral eltéve42
Kovászosugorka készítése43
Hasznos tudnivalók44
Szabó Béla: Újszerű gyümöcs-, szőlő- és zöldségfeldolgozás 2.1-96
2. kötet II. kiadása, Magyar Gyümölcs kiadás, szerkeszti: Solty László
Bevezetés
Kerti termények feldolgozása3
A gyümölcs és zöldségfélék aszalása, szárítása6
Aszalóberendezések7
Milyen gyümölcs alkalmas aszalásra13
Aszalványok készítése14
Gyümölcsaszalás14
Az alma aszalása15
A körte aszalása15
A szilva aszalása16
Egyéb aszalványok19
Zöldségszárítás20
Zöldborsó szárítása20
Hüvelyesbab szárítása21
Káposztafélék szárítása22
Gyökérfélék szárítása23
Hagyma szárítása24
Spenót, sóska szárítása24
Burgonya szárítása24
Szárított zöldségkeverékek25
A gyümölcsaszalványok és szárított zöldségfélék raktározása, csomagolása és szállítása26
Párolt termények, befőttek készítése27
A termés húsának feldolgozása29
Féltermékek31
nyers tartósítás32
Főzéssel tartósított féltermékek36
Izek, sajtok, paszták
Hogyan lehet gyümölcsből nagy tőmeget feldolgozni? Milyen felszerelésre van szükség?37
Szilvaíz44
Cukrozott gyümölcsízek45
Gyümölcssajtok, paszták48
Kocsonyás gyümölcsízek (Jam)49
Melyek a legjobb eltartóedények? Hol, és hogyan raktározzuk az ízeket50
A gyümölcs levének feldolgozása52
Nyers gyümölcslevek tartósítása52
A folyékonygyümölcs54
Gyümölcsszörpök előállítása57
Gyümölcsborok készítése57
Gyümölcspálinkák készítése58
Gyümölcsecetek készítése61
Általános tudnivalók
A gyümölcsfeldolgozás melléktermékei63
Gyümölcsfeldolgozáshoz milyen berendezésre van szükség?64
Háztartási feldolgozás64
Miért romlik a gyümölcs?66
A szőlő feldolgozása
A bor készítése és kezelése67
A must vizsgálata72
A must erjesztése73
A bor alkotórészei75
A bor kémiai vizsgálata76
Borkészítési eljárások77
A bor kezelése79
A hordó80
A bor kezelése a pincében81
Borjavítás84
Borbetegségek86
Gyümölcsfeldolgozással kapcsolatos rendeletek88
Dr. Bród Miksa: Egészség és jólét - Hogyan érhető el?
"Élet és Egészség" könyvkiadóvállalat 3. kiadása. Fekete-fehér fotókkal és rajzokkal illusztrálva.1-155
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem