Előszó
Néhány éve még nem nagyon tudtuk, mit is takar ez a kedvesen csengő, érdekes név; MUFFIN. Azóta futótűzként terjed, s mondhatni, a magyar háziasszonyok szívét is meghódította ez az egyszerű,...
Tovább
Előszó
Néhány éve még nem nagyon tudtuk, mit is takar ez a kedvesen csengő, érdekes név; MUFFIN. Azóta futótűzként terjed, s mondhatni, a magyar háziasszonyok szívét is meghódította ez az egyszerű, gyorsan és megannyi változatban elkészíthető, eredetileg amerikai finomság.
Tudatosan nem nevezem édességnek, hiszen - ahogyan ebből a receptgyűjteményből is kiderül majd - nem csupán édes variációi léteznek: van többek között sajtos, hagymás, burgonyás, tökös, paradicsomos, sárgarépás. Ne ijedjenek meg: békésen megférnek egymással az édeskés és a sós muffinok, mindegyik különleges és nagyon ízletes a maga nemeben.
Legfőbb erénye, hogy a váratlanul érkezett vendégsereg elé fél óra múltán csodás kis süteményeket varázsolhatunk: egy kis liszt, tojás, sütőpor, tej, olaj mindig van otthon, s ezt már csak meg kell bolondítanunk egy kevés gyümölccsel, mazsolával, sajttal, kakaóporral vagy éppen áttört burgonyával - s meglátják, mi mindennel lehet még! -, és készen is van a puha, omlós sütemény. Ma már kapható rendkívül praktikus muffinsütő, ám hagyományos, ún. 'kosárkaformában' is elkészíthető.
Engedje hát, hogy az Ön konyhájába is betérjen ez a nemesen egyszerű és rendkívül sokoldalú süteményfajta, s meglátja, hálás és visszatérő vendég lesz!
Az angolszász konyhakultúrában - így e könyvben is - gyakorta használt mértékegység a bögre, melynek űrmértéke megegyezik az általunk használt bögréével (3 dl).
Jó étvágyat kívánunk!
Vissza