1.067.317

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Evésről, ivásról és az életről

Főzzünk érzékeink örömére: 89 recept különleges alkalmakra

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: Bioenergetic Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 189 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 22 cm
ISBN: 978-963-9652-58-3
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az evés élvezet - a főzés szeretet
Rüdiger Dahlke orvos, terapeuta és Dorothea Meumayr konyhafőnök az érzékek, az élvezetek és az egészséges konyhaművészet birodalmába kalauzol el minket.
Varázslatos receptjeikkel minden kétséget kizáróan bemutatják, hogy az igényes, értékes alapanyagokból, nagy szeretettel elkészített étel testnek és léleknek egyaránt javára válik.
Saját tapasztalataikat olvasóikkal megosztva vallják: könnyen összeegyeztethető, hogy az egészséges ételek ízletesek, szépek és megfelelő minőségűek legyenek.
A gyönyörű fotókkal illusztrált könyvben egyebek mellett azt is megtaláljuk, melyik táplálkozási típusba tartozunk, és a bemutatott ételeket hogyan osztályozzuk. Megtudhatjuk, hogyan hatnak az egyes receptek szervezetünk savbázis-háztartására, és természetesen azt is, milyen arányban tartalmaznak szénhidrátot, fehérjét és zsírt, mekkora a kalóriatartalmuk.
Egy kis ízelítő izgalmas gasztronómiai „útikalauzunkból":
Jó gondolatokat és ötleteket ébresztő ételek... Tovább

Fülszöveg

Az evés élvezet - a főzés szeretet
Rüdiger Dahlke orvos, terapeuta és Dorothea Meumayr konyhafőnök az érzékek, az élvezetek és az egészséges konyhaművészet birodalmába kalauzol el minket.
Varázslatos receptjeikkel minden kétséget kizáróan bemutatják, hogy az igényes, értékes alapanyagokból, nagy szeretettel elkészített étel testnek és léleknek egyaránt javára válik.
Saját tapasztalataikat olvasóikkal megosztva vallják: könnyen összeegyeztethető, hogy az egészséges ételek ízletesek, szépek és megfelelő minőségűek legyenek.
A gyönyörű fotókkal illusztrált könyvben egyebek mellett azt is megtaláljuk, melyik táplálkozási típusba tartozunk, és a bemutatott ételeket hogyan osztályozzuk. Megtudhatjuk, hogyan hatnak az egyes receptek szervezetünk savbázis-háztartására, és természetesen azt is, milyen arányban tartalmaznak szénhidrátot, fehérjét és zsírt, mekkora a kalóriatartalmuk.
Egy kis ízelítő izgalmas gasztronómiai „útikalauzunkból":
Jó gondolatokat és ötleteket ébresztő ételek
Stresszhelyzetben fogyasztandó ételek
Jó hangulatot keltő ételek
Szerelmet ébresztő ételek
Ételek, melyeket fogyasztva élvezettel fogyhatunk le
Nem az öregedés ellen, hanem a boldog öregedésért
Szívből ajánljuk mindazoknak a könyvet, akik minden érzékükkel és jó szívvel szeretnének áldozni a főzés és a táplálkozás örömeinek. Mert az evés élvezet - a főzés szeretet. Vissza

Tartalom

A konyhaművészet és az egészséges konyha 13
Táplálkozzunk igényesen és egészségesen 14
- Minden a finom különbségeken múlik 14
- A helyes táplálkozás négy pillére 15
- Teszt a termikus beosztás szerinti típus meghatározásához 17
- Evés és élvezet 18
- Az evés mint pótcselekvés 21
Az evésről, ivásról és a szeretetről 22
- A nyalakodásról 22
- Az evés és a szeretet közötti kapcsolat 23
- Vágy és frusztráció 25
- Engedjük be életünkbe a vénuszi energiákat 26
Jó gondolatokat és ötleteket ébresztő ételek 29
Gondolkodjunk tisztán és világosan 30
- Friss agy 30
- A saját szükséglet 31
- Böjt a szellemi frissességért 33
Friss magvas müzli tönkölybúzával 34
Friss magvas müzli zabbal 34
Brokkoli-tofu lepény 35
Tengerihal-saláta 37
Pácolt lazacfilé 38
Indigó vörös csirkecurry 40
Robiolasajt friss fügével 42
Flambírozott banán narancsszósszal 44
Dióval töltött alma 45
Jó gondolatokat és ötleteket ébresztő menü 46
Egzotikus halnyárs kókuszmártással 46
Almás palacsinta diókrémmel 48
A stressz kivédése 50
- Az ellazulás fontosabb, mint az evés 50
Indigó csirkeleves 51
Avokádós-mozzarellás pirítós 53
Spaghetti alla trapanese 55
Sült fogas levendulával 57
Sült gyümölcsök 57
Jó hangulatot ébresztő ételek 59
Fogyasszunk egy kis jó hangulatot 60
- A szerotonin-csapda 60
- Evéssel emeljük a hangulatot 61
- Természetadta jó közérzet 62
Csicsókacsipsz 63
Vörös csipsz 63
Burgonyaleves százszorszéppel 64
Pácolt lazac rösztivel 64
Langyos tésztasaláta nyersen pácolt vargányával 66
Ceruzabab sambal garnélával 68
Rombuszhal pácolt bazsalikommal 69
Garnéla kelkáposztaágyon curryszósszal és gyömbérrel 71
Ördöghal ratatouille-ágyon 73
Csokoládéhab narancsszósszal 74
Jókedv-menü 76
Csicsókakrém 76
Folyami pisztráng citromfüves rizottóval 78
Bécsi málnás omlett 80
Evés a szeretetért 83
Életkedv és szerelmi vágyak 84
- Az életet ünnepként megélni 84
- Éber érzékekkel élvezni 85
- Ízletesen csábítani 86
- Erósszal és Harmóniával szövetségben 86
- Újra felfedezni azt, ami elveszett 87
- Csokoládé - az édes csábítás 89
- Élvezetes összetevők 89
Gazpacho 90
Aphrodité tavaszi salátája 93
Töltött mozzarella bazsalikomlevél-ágyon 93
Nyers zöldség kaviármártogatóssal 94
Zöld spárga fürjtojással és kaviáros tejszínnel 96
Pácolt kagyló metélőhagymaszószban 98
Lazactatár 101
Csirkesaláta sárgadinnyével 101
Burgonyahab kaviárral 103
Röszti gorgonzolával és friss fügével 103
Málna-mangó felfújt 104
Fahéjas forró csokoládé 106
Szerelem-tortácska kakaóbabból 106
Málna rózsavirággal 108
Szerelem-kekszek 108
Szerelmi menü 110
Ámor csípős paradicsomlevese 110
Gamba citromfűvel és chilivel 113
Pezsgős-szamócás bodzavirágleves 115
Café brulot 116
Enni és élvezetesen fogyni 119
A diéták mellett és ellen szóló érvek 120
- Mozogjunk! 120
- A szépség belülről fakad 121
Csoda káposztaleves - alaprecept 122
Ínyenc káposztaleves (Eckart Witzigmann receptje) 124
Káposztás minestrone 125
Thai káposztaleves 125
Ázsiai csirkeleves 128
Zöldborsókrémleves garnélanyárssal 128
Zöldségpüré-változatok 129
Aranykeszeg póréhagymával 130
Spárgás tészta vadlazaccal 130
Ördöghal gambával és wokban sült zöldségekkel 132
Ricotta-gnocchi 132
Gyümölcs-sushi 133
Szamócazselé 133
Helyes táplálkozás böjt után 135
így kezdhetünk könnyen újra enni 136
- Új tudatállapot 136
- Böjt és pihenő időszakok 137
Zellerleves 138
Sárgarépaleves 138
Meleg gabonakása 139
Hideg cukkinileves 139
Zöldséges burgonyaleves 142
Pinzimonio 142
Hideg zöldséges kenderleves 143
Grillezett zöldség 144
Zöldséges kuszkusz 144
Zöldfűszeres gabonarizottó 146
Tepsis burgonya zöldfűszermártással 146
Ünnep a böjt után 148
Nyári minestrone 148
Töltött cukkinivirág 148
Evés és boldog öregedés 151
Az örök élet ősrégi álma 152
- Méltóságteljesen és örömmel megöregedni 152
- Megtévesztés és csalódás 153
- Fiatalságkultusz és öregedésellenes terror 153
- Harmónia test és lélek között 154
Ötletek a boldog öregedéshez 155
Pácolt nyers lazac citromfűvel 156
Sütőben szárított paradicsom 157
Csípős csirkeleves kókusztejjel 157
Tacchino tonnato 158
Papírban sült spárga 160
Halleves 162
Sós kéregben sült sügér 163
Párolt vitéz szemling színes paprikával 165
Kakashal zöldfűszermártásban 167
Sült csuka céklával 168
Tanyasi csirke agyagtálban 169
Rebarbara-eper felfújt 170
„Boldog öregedés" menü 172
Medvehagymaleves édeskáposztával 172
Sült pisztráng lóhereszósszal és kétféle spárgával 174
Füge ribizliszósszal 176
Az ivás művészete 179
Az élet vize 180
- Ásványvíz vagy csapvíz? 180
- A víz mint ajándék 181
Italok változatok vízre 182
- Kávé és tea 182
- A gyümölcslé nem egészségesebb, mint a víz 183
Rövidital-ötletek 184
Teri néni tojáslikőrje 184
Vanílialikőr 184
Helga diópálinkája 186
Téli gyomorkeserű 186
Végezetül 188
A szerzők 189
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem