kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szerzői magánkiadás |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 70 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-640-867-X |
Megjegyzés: | Fekete-fehér és színes reprodukciókkal. |
Előszó | 5 |
Az ősmagyarok étkezése | 6 |
A keleti világkép és az étkezés | 8 |
Eleink hal-lakomája | 11 |
A magyar konyha fűszerei | 14 |
A késő-középkor étkezése | 17 |
Mindennapi kenyerünk | 18 |
A kora-újkori táplálkozáskultúra | 23 |
Az újkori táplálkozáskultúra | 25 |
Modernizáció | 27 |
Az asztalietikett | 28 |
Ünnepi étrendek és szokások | 31 |
Lakodalom | 37 |
Keresztelő - komatál | 42 |
Húsvét | 44 |
"Fehér havon komos folt" | 48 |
Karácsony | 53 |
Szilveszter - Újév | 57 |
"Tányérunkon hever a fél világ" | 60 |
Képek | |
Melléklet | |
A pályázati kiírás szövege | 63 |
A kötetben szereplő tanulmányok szerzőinek névsora | 64 |
A kötetben szereplő képek alkotói | 66 |
"A magyar családok ünnepi étrendje és étkezési szokásai" témakör nyertesei | 68 |