1.060.361

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Étrendi útmutató

Humulin inzulinnal (Humulin R, Humulin N, Humulin M3) kezelt cukorbetegek részére

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Lilly Hungária Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 56 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
1. BEVEZETÉSS
A cukorbetegség kezelésének három fő eleme a megfelelő étrend, a napi rendszerességgel végzett fizikai aktivitás és az ehhez illesztett gyógyszeres kezelés, ideértve az... Tovább

Előszó

Részlet:
1. BEVEZETÉSS
A cukorbetegség kezelésének három fő eleme a megfelelő étrend, a napi rendszerességgel végzett fizikai aktivitás és az ehhez illesztett gyógyszeres kezelés, ideértve az inzulinadást is. Cél a vércukorszint ideális esetben normális, de legalább biztonságos értékhatárok között tartása. A kezelés miden elem fontos, hiszen egymás hatását kiegészítik, erősítik. Egészségesen étkezni és napi rendszerességgel mozogni (pl. sétálni, tornázni, kerékpározni, fizikai munkát végezni) minden cukorbeteg és nem cukorbeteg számára fontos. Talán már hallotta kezelőorvosától, hogy a diéta az Ön számára nem más, mint egészségesen étkezni.
A legtöbb ember számára nehézséget okoz, ha azt a tanácsot kapja, hogy változtasson étkezési szokásain, de nem magyarázzák el, hogy mit és hogyan változtasson. Miért érdemes változtatni? Mit egyen, mikor és mennyit? Vissza

Tartalom

1. Bevezetés 3
2. Miért szükséges, hogy egészségesen étkezzünk? 4
3. Mik azok a tápanyagok? 6
4. A szervezet szénhidrát-háztartása és az inzulin 14
5. Mi a diéta és miért kell diétázni a cukorbetegnek? 15
6. Egyszerű útmutató az adagnyi mennyiségekről 17
7. A diéta aranyszabályai 18
- Étrend energiatartalma 18
- Tápanyagbeviteli arányok 19
- Az étkezések gyakorisága, és az egyes étkezések szénhidráttartalma 20
- A szénhidráttartalmú élelmiszerek helye a cukorbeteg étrendjében ("futó cukrok", "gyalogló cukrok", "mászó cukrok") 21
- Mi az a glikémiás index? 23
8. Diétás élelmiszerek. Alkohol. Dohányzás 26
9. Az étkezés és az inzulinkezelés összehangolása 30
10. Diéta a gyakorlatban 35
- Az ön személyre szóló étrendi javaslata 35
- Mérlegen az ételem. Szénhidrátszámolás és becslés 36
- Hasznos tanácsok az étrend összeállításához 37
11. Hipoglikémia (alacsony vércukorszint) 39
12. Menüvariációk 41
13. Tápanyagtáblázat 46-56

Kicsák Marian

Kicsák Marian műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kicsák Marian könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem