1.062.023

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Étlap 1992/2.

Egy mesterszakács receptjei - 1992. április

Szerző
Fotózta
Budapest
Kiadó: OR-CO Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 23 oldal
Sorozatcím: Étlap
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Havonta megjelenő folyóirat. A szerző színes fotóival.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ha a fákat és a lakások vázáit elborítják a barkák, ha a férfiak váratlan érdeklődéssel fordulnak a női kölniféleségek felé, a ha a hölgyek tojáshegyek és festékek között matatnak, ha a konyhák... Tovább

Előszó

Ha a fákat és a lakások vázáit elborítják a barkák, ha a férfiak váratlan érdeklődéssel fordulnak a női kölniféleségek felé, a ha a hölgyek tojáshegyek és festékek között matatnak, ha a konyhák kitárt ablakából forró füstölt sonkalé árad, ha a gyerekek tavaszi iskolai szünetre készülnek, ha kora hajnalban szenteltetni viszik a kalácsot, ha szívtelen felnőttek az aluljáróban ijedt kis nyuszikat árulnak, akkor itt a HÚSVÉT! Vidéken is, nagyvárosban is más ez az ünnep. Nagyobb, mint a névnap, de kisebb, mint a karácsony. Mindenképpen ünnep. S akkor mit tesz a jó magyar? Eszik. Többet és jobbat, mint máskor. Vendégeket hív és eszik. Vendégségbe megy és eszik. Jó lenne valahogy másképp ünnepelni. Finomabban és választékosabban. Csendesebben, de ünnepélyesebben. Ne legyen élő nyuszink, de legyen égő gyertyánk, ne vásároljunk a családunk szeme fényének halálra ítélt naposcsibét, de legyen ízléses és gusztusos étkészletünk, abroszunk, szalvétánk! Ne dülöngéljünk részegen az utcán, ne kínáljuk vendégeinket erőszakosan és duhajul! Próbáljunk meg kultúrnép lenni, mert hátha kiderül: az vagyunk.
Húsvét táján a vidéki házak előtt még a rendszerváltás előtt is megsokasodtak a külföldi rendszámú kocsik. Most bizonyára még többen jönnek vendégségbe, és még több locsoló áll a lányos házakhoz. Ha figyelmesek vagyunk vendégeinkhez, jó hírünket viszik a világba. Jó hírét étkeinknek, szokásainknak, vendégszeretetünknek, szívélyességünknek.
Bizony ránk férne. Vissza

Tartalom

Sonkás vitamintál 2
Csirkemájpástétom 3
Kagylóval töltött gombafej 4
Extra vajaspástétom 5
Forrázott tojás petrezselyemmártással 6
Töltött tojás zöldségfészekben 7
Szójacipóban sült sonka 8
Sonkatál 9
Báránygerinc rozmaringgal 10
Báránybordák kaprimártással 11
Töltött karaj 12
Tavaszi csülök 13
Spenótos táska 14
Sonkaléleves 15
Tárkonyos veseragu 16
Rakott édeskömény 17
Tonhal fehérborban 18
Szalonnás busatörzs 19
Mogyorós palacsinta 20
Gyümölcsös kehely 21
Gyümölcsös kuglóf 22
Vajaspogácsa 23

Liscsinszky Béla

Liscsinszky Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Liscsinszky Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem