1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Étkezz okosan!

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: Panem Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 361 oldal
Sorozatcím: Tantusz-könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-545-506-5
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Ez a könyv olyan ismereteket ad, amelyekre szükséged van ahhoz, hogy okosan válaszd ki azokat az ételeket, amelyek fogadra valók, jók a lelkednek és a testednek is. Az információk között vannak valóban alapvetők: a vitaminok, az ásványi anyagok, a fehérjék, a zsírok, szénhidrátok - hitted volna? - a jó öreg tiszta víz. Olvasás közben találsz ötleteket arra, hogyan állíts össze egy olyan bevásárlólistát, ami tápláló élelmiszerekből áll, ugyanakkor finom ételeket is tudsz varázsolni belőlük.
Carol Ann Rinzler szaktekintély az egészség és a táplálkozás területén, több mint 20 könyv szerzője.
"Manapság a vacsoraasztal valóságos csatatérré vált az egészség és az élvezetek között. Előre megtervezzük az étkezéseinket, az emberek többségének az evés harc, hogy egészségeset vagy finomat egye-e, és ez a küzdelem egy egész életre szól.
Az Étkezz okosan! c. könyv azért készült, hogy lezárja a harcot a tápláló és az ellenállhatatlanul ízletes táplálékok között. Valójában - és most jól... Tovább

Fülszöveg

Ez a könyv olyan ismereteket ad, amelyekre szükséged van ahhoz, hogy okosan válaszd ki azokat az ételeket, amelyek fogadra valók, jók a lelkednek és a testednek is. Az információk között vannak valóban alapvetők: a vitaminok, az ásványi anyagok, a fehérjék, a zsírok, szénhidrátok - hitted volna? - a jó öreg tiszta víz. Olvasás közben találsz ötleteket arra, hogyan állíts össze egy olyan bevásárlólistát, ami tápláló élelmiszerekből áll, ugyanakkor finom ételeket is tudsz varázsolni belőlük.
Carol Ann Rinzler szaktekintély az egészség és a táplálkozás területén, több mint 20 könyv szerzője.
"Manapság a vacsoraasztal valóságos csatatérré vált az egészség és az élvezetek között. Előre megtervezzük az étkezéseinket, az emberek többségének az evés harc, hogy egészségeset vagy finomat egye-e, és ez a küzdelem egy egész életre szól.
Az Étkezz okosan! c. könyv azért készült, hogy lezárja a harcot a tápláló és az ellenállhatatlanul ízletes táplálékok között. Valójában - és most jól figyelj! -, ami tápláló, az finom is lehet, és ez fordítva is igaz." Vissza

Tartalom

Bevezetés1
A könyvről1
Hasznos tudnivalók a könyv olvasásához2
Amit átugorhatsz, ha...2
Elvárásaink3
A könyv felépítése3
Minden, amit a táplálkozásról tudni kell3
Mit nyersz az ételekből?4
Az egészséges táplálkozás4
Élelmiszeripar4
Élelmiszerek és gyógyszerek5
Top 105
A könyvben használt ikonok5
Hol is kezdjük?6
Minden, amit a táplálkozásról tudni kell7
Tulajdonképpen mi is az a táplálkozás?9
A táplálkozás maga az élet9
Tények a táplálkozásról - de honnan?16
Megbízható-e a vizsgálat?17
Emésztés: A nonstop élelmiszerüzem21
Bevezetés az emésztőrendszerbe21
Hogyan emészti meg a szervezet a táplálékot?23
A test üzemanyaga: Kalóriák31
Az élelmiszerek kalóriatartalmának kiszámítása32
Hány kalóriára van szükséged?35
Mennyi az ideális testsúlyod?39
Mennyi tápanyagra van szükséged?47
RDA: Útmutató a helyes táplálkozáshoz47
Az étrendi referenciafelvétel (DRI): Egy újabb táplálkozási útmutató50
Rohamos avulás52
Az étrend-kiegészítőkről55
Bemutatkoznak az étrend-kiegészítők55
De miért is használnak az emberek étrend-kiegészítőket?56
Biztonság feltételes módban60
A leghatékonyabb kiegészítő kiválasztása62
Néhány indok, hogy inkább az élelmiszerekből juss tápanyagokhoz65
Mit nyersz az ételekből?67
Csodálatos fehérjék69
Kívül és belül, mindenütt fehérjék69
Fehérjék akcióban: Mi a szerepük szervezetedben a fehérjéknek?70
A fehérjék újrahasznosítása: Mi történik a proteinekkel, amelyeket megeszel?71
A fehérjék típusai: Nem minden fehérje egyenértékű72
Esszenciális és nem esszenciális aminosavak72
Mennyi fehérjére van szükséged?77
Mindent a zsírokról és a koleszterinről?81
Zsíros tények81
Te és a koleszterin91
Szénhidrátok: Egy összetett történet99
Nézzük a szénhidrátokat!99
Élelmi rostok: Hasznosítható tápanyagok nélküli szénhidrátok107
Alkohol: Folyékony gabona, folyékony szőlő115
A sokarcú alkohol115
Az alkoholos italok előállítása116
Mennyi alkohol van abban az üvegben?118
Az alkohol útja a testben119
Az alkohol és az egészség121
Életvidám vitaminok127
Vitaminok, amelyekre a szervezetednek szüksége van127
Innen szerezz vitamint!138
Túl sok, túl kevés: Kerüld el, hogy bajba kerülj a vitaminokkal143
Kinek kell több, mint az RDA?147
Áldott ásványi anyagok151
Vegyük leltárba a szükséges ásványi anyagokat151
Ásványianyag-források161
Túl sok és túl kevés164
Akiknek több ásványi anyagra van szükségük168
Fincsi fitokemikáliák173
A fitokemikáliák köztünk vannak173
A fitokemikáliák típusai174
A fitokemikáliák jövője178
Vízművek179
Hányféle módon hasznosítja a szervezet a vizet?179
A vízmennyiség egyensúlyban tartása180
Beszerezni a szükséges vizet183
Mikor kell több víz és elektrolit?184
Az egészséges táplálkozás189
Miért eszel, amikor eszel?191
Étvágy és éhség191
Újratöltés: Az éhség- és a teltségérzet körforgása192
Zsigeri válaszok a környezetre196
Amikor az étvágyad megzavarodik: Az evési zavarok198
Miért a kedvenced a kedvenced?201
Ízlelés: Az agy és a nyelv közös projektje201
Felmérni a fenségest204
Kell a változatosság: Alkalmazkodás az egzotikus ételekhez208
Milyen legyen hát az egészséges étrend és életmód?211
Súlykontroll212
Változtass az étrendeden216
A kalóriák mellett ne feledkezz meg a higiéniáról sem221
Rendben, most lazulj el221
Az okos választás a táplálkozásban is fontos223
Játék a kockákkal: A táplálékpiramis alapjai223
Számolni, számolni, de milyen alapon?228
Észnél lenni az étteremben231
Az étlap értelmezése231
Az okos választás művészete232
A gyorséttermek és az egészséges táplálkozás235
Élelmiszeripar239
Mi az élelmiszer-feldolgozás?241
Tartósítás: A feldolgozás öt módszere241
Legyen a jobbnál is jobb az étel245
Pótlékok: Helyettesítő élelmiszerek247
Végkifejlet: A csirke esete az élelmiszeriparral251
Főzés és táplálkozás253
Mi a főzés?253
Változtasd meg ételed: A főzés hatása az élelmiszerekre258
A megfelelő felszerelés: Hogyan hatnak az edények az ételre?264
Védjük meg a főtt ételben lévő tápanyagokat268
Mi történik, amikor az élelmiszereket lefagyasztják, konzerválják, szárítják vagy ionizáló sugárzással tartósítják?271
Hűvösre tett ételek: Hűtés és fagyasztás272
Konzervek: Szennyező anyagok kizárva275
Nincs élet víz nélkül: Szárított, asztalt élelmiszerek277
Tartósítás sugárzással: Egy divatos téma278
Egy jót enni a kémiával281
Az adalék anyagok természete (és tudománya)281
Az adalék anyagok biztonságossága287
Az adalék anyagokon túl: Élelmiszerek, amelyeket nem a természet alkotott meg290
Élelmiszerek és gyógyszerek293
Amikor viszket az étel295
Tudjunk meg többet az élelmiszer-allergiáról295
Ételek, amelyek gyakori allergének298
Teszt teszt hátán: Az élelmiszer-allergiák azonosítása299
Megbirkózni az élelmiszer-allergiával300
Egyéb reakciók az ételre300
Étel és lélek303
A kémiai anyagok hatása a hangulatra303
Hogyan hat az étel a hangolatra?305
Edd, amitől jó a kedved!310
Élelmiszerek és gyógyszerek313
Hogyan zajlanak az élelmiszer-gyógyszer kölcsönhatások?313
Ételboksz: Gyógyszer kontra tápanyag kontra gyógyszer314
Hogyan kerülhetők el az ellentétes hatások?318
Élelmiszerek, amelyek növelik a gyógyszerek hatékonyságát318
Az ételed a gyógyszered321
Az étel mint gyógyszer meghatározása321
Bizonyítottan eredményes gyógyhatású étrendek322
Együnk, hogy megelőzzük a betegségeket324
Ép testben ép lélek (és agy)329
Gyógyszerek a vacsorába keverve330
Az utolsó szó az élelmiszer kontra gyógyszer kérdésben332
Top 10333
Tíz weboldal a táplálkozástudományhoz335
Magyar Élelmiszerkönyv a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján335
Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet336
Országos Egészségfejlesztési Intézet336
Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet336
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége337
Táplálkozással az egészségért337
Házi Patika337
Élelmezés - Élelmezésvezetők Országos Szövetségének szakmai és információs folyóirata338
Sulinet Digitális Tudásbázis338
[origo] Egészség338
Tíz szupersztár táplálék339
Alkohol339
Babfélék340
Anyatej341
Csokoládé341
Kávé342
Hal343
Olajos magvak344
Fehér tea345
Teljes kiőrlésű gabona346
Joghurt346
Tíz egyszerű módszer a kalóriabevitel csökkentésére349
Válts alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes tejtermékekre349
Pótold a cukrot cukorpótlóval350
Rántott helyett grill350
Válaszd az alacsony zsírtartalmú desszerteket350
Szedd le a csirke bőrét351
Ne locsold olajjal a salátát351
Egy szelet kenyér is elég a szendvicshez351
Hagyd ki a magas zsírtartalmú összetevőt352
Párold meg a zöldségeket ahelyett, hogy belefojtod őket a vajba352
Mosd át a darált húst353
Tárgymutató355

Carol Ann Rinzler

Carol Ann Rinzler műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Carol Ann Rinzler könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Étkezz okosan! Étkezz okosan!

Néhány lapon aláhúzás látható.

Állapot:
3.260 ,-Ft
26 pont kapható
Kosárba