1.061.917

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ételmesék

Történetek a konyhából

Szerző
Szerkesztő
Fotózta
Budapest
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 173 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN: 978-963-095-888-2
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Nem szokványos szakácskönyvet kínálunk ezúttal, hanem olyan receptek gyűjteményét, amely az ételek elkészítésén kívül a hozzájuk kapcsolódó történeteket is elmeséli, Humorral, szórakoztatóan kelt kedvet a főzéshez, sütéshez.
Marton Levente élvezetes gasztronómiai írásaival évek óta minden pénteken találkozhatnak a Metropol hírújságban. Kötetünkben egy nagy csokorral adunk közre ezekből az általa "gasztronovelláknak" nevezett irodalmi receptekből, amelyek között minden napszakra és alkalomra szóló, közismert étkeket és kulináris különlegességeket egyaránt megtalálunk: a reggelitől a vacsoráig, az előételtől a desszertig.
Ami a szerzőt illeti, történész-politológus, kommunikációs szakértő, aki szinte a kezdetektől fogva dolgozik az újságnál. Sosem volt szakács, még kukta sem, de nagyon szeret enni, sőt főzni is. El nem mulasztja, hogy kipróbáljon egy-egy újonnan nyíló jó éttermet. Utazásai során szinte valamennyi kontinenst bejárta, és megismerkedett az autentikus helyi ízekkel. A... Tovább

Fülszöveg

Nem szokványos szakácskönyvet kínálunk ezúttal, hanem olyan receptek gyűjteményét, amely az ételek elkészítésén kívül a hozzájuk kapcsolódó történeteket is elmeséli, Humorral, szórakoztatóan kelt kedvet a főzéshez, sütéshez.
Marton Levente élvezetes gasztronómiai írásaival évek óta minden pénteken találkozhatnak a Metropol hírújságban. Kötetünkben egy nagy csokorral adunk közre ezekből az általa "gasztronovelláknak" nevezett irodalmi receptekből, amelyek között minden napszakra és alkalomra szóló, közismert étkeket és kulináris különlegességeket egyaránt megtalálunk: a reggelitől a vacsoráig, az előételtől a desszertig.
Ami a szerzőt illeti, történész-politológus, kommunikációs szakértő, aki szinte a kezdetektől fogva dolgozik az újságnál. Sosem volt szakács, még kukta sem, de nagyon szeret enni, sőt főzni is. El nem mulasztja, hogy kipróbáljon egy-egy újonnan nyíló jó éttermet. Utazásai során szinte valamennyi kontinenst bejárta, és megismerkedett az autentikus helyi ízekkel. A leginkább azonban azt szereti, ha vendégek jönnek hozzá, akik ilyenkor kísérleti alanyai is - rajtuk próbálja ki a recepteket.
Többnyire sikerrel.
Legyen most Ön a vendége! Vissza

Tartalom

Aperitif10
Virgonc reggelik13
Reggeli örömök: a rántotta bája15
A francia rántotta15
Az olasz fritatta16
Formába zárt finomságok17
Sertésszűzzel sütött nyúlpástétom18
Májpástétom19
Bőkezű indítás19
Sherrys csirkemáj tojáságyon19
A sonka, a sajt és a tojás szentháromsága20
Camembert-es tükörtojás20
Falat-bár23
Olaszország otthon: a pizzasütés fortélyai25
Szalámis-articsókás pizza25
Házitündérség felsőfokon: a kenyérsütés művészete27
Fehér kenyér, barna kenyér, meg főleg diós kenyér...27
Súlyos saláták31
Chilis csirkemáj ruccolával és marhahússaláta31
Ha nyár, akkor padlizsán!32
Majonézes padlizsánkrém32
Régi mániám...34
A Stefánia vagdalt34
Muffinfasírt36
Ricottás parajt rejtő fasírt bacon nyakkendővel36
Színes zöldek39
A zsengék ideje41
Parmezános póréhagyma - tejszínes spárga - hagymapüré41
A mostoha sorsú bab43
Tört bab és fokhagymás sült bab43
Az ismeretlen sütőtök45
Sült tök, sütőtök-krémleves és sütőtökpüré45
Krumpli krumpli hátán47
Rakott krumpli47
Polenta, született: puliszka49
Sajtokkal töltött polenta paradicsomszósszal és grillezett polenta49
Tetőtől talpig hagymában51
Hagymaleves és hagyma-Tatin51
Simogató levesek55
Gulyásleves Lajtán innen és túl57
Gulyásleves nem gulyás módra57
Egy irodalmi eledel59
A Jókai-bableves59
Kakaspártiak és tyúkpártiak61
Újházy húsleves61
Egyszerű elegancia: a krémlevesek63
Vichyssoise, spárgakrémleves ricottával, citromos szárzeller-krémleves63
Szegényleves úriasan66
Köményes burgonyaleves gorgonzolával66
Kopott rokon69
Sóskaleves csurgatott tojással és pirított fenyőmaggal69
Bab(krém)leves - újrazenésítve70
Szárazbableves csülöksaslikkal70
Víg vasánapok73
A vasárnap és a pecsenye75
Meggyel töltött pulykamell76
Hogy kerül az ökör az asztalra?77
Ököruszályleves és marhafarokpörkölt77
Tehén a paplan alatt80
Marhahús miroton módra80
A bécsi szelet és számtalan rokona83
A Wiener Schnitzel83
Sonka és Tsa84
Fényezett sonka és rozmaringos báránycomb84
Az egyik híres kolozsvári...88
A kolozsvári rakott káposzta88
A nemzet paprikás csirkéje91
A hagyományos csirkepaprikás91
Pontypecsenye szálkamentesen92
Zöldségágyon sült ponty sonkával és szalonnával92
Sajtba fojtott csirkemell94
Aszalt szilvás csirkemell roqueforttal94
Alig-alig hal96
Lazac prámai sonkában és gombás lazacfrikasszé96
Egy kis tey-mex...98
Chili con carne98
A köményes kacsa esete a rétessel100
Kínai kacsasült lila káposztával és hagymás krumplival töltött rétessel100
Amikor a marha elvadul...103
Vadas marha áfonyával103
Szenvedélyes vacsorák107
Fondü: társaság kell hozzá109
Sajt-, olaj- és csokoládéfondü109
Töltöttpaprika-történet112
Csomboros-szalonnás töltött paprika112
Az utolérhetetlen töltött dagadó114
Pisztáciás pecsenyekacsa-májjal megtöltött dagadó114
Van élet a grillcsirkén túl is!116
Csirka 40 gerezd fokhagymával és citromos sült csirke116
Nehéz mesterség a rizottófőzés118
Parmezános alaprizottó118
Wellington-bélszín kontra Sztroganoff-bélszín120
Az angol(?) és az orosz változat120
Göngyölt gyönyör122
Aszalt szilvás libamájjal töltött borjúszelet szarvasgombával122
A vizek ízei, avagy kagyló a tálban124
Feketekagyló brüsszeli módra124
Du Bary asszony kedvence127
Karfiolos karajszeletek Mornay-mártással127
Sertéskaraj krumplikucsmában128
Bordaszeletek parmezános burgonyapüré alatt128
Érzelmes édességek131
Krémesen ellenállhatatlan133
Zuppa inglese133
A Monarchia öröksége135
Túrógombóc135
A pudding nem puding!137
Yorkshire-pudding és keménypudding137
Rafinált gyönyörűség139
Zabaglione avagy borsodó139
A tévedésből született Tatin-torta141
Borított almatorta karamellizálva141
Rétesek minden mennyiségben143
Almás rétes kandírozott dióval143
Könyezetvédők: madártej146
Madártej valódi vaníliából146
Almás pite kalap nélkül...148
Almás pite rumos-karamellizált mogyoróval148
Csoko-csoko-csokoládé150
Csokoládétorta fehércsokoládé-krémmel150
Egy sikkes francia nő152
A madeleine152
Mézes, mázas szezon154
A mézeskalács154
Táncra perdült diópogácsák156
Diós aprósütemény156
Istenek eledele158
A céme brülée158
A bőrnadrágos bajor krém160
Créme bavaroise160
Amerikából jött: a "muffin"162
Áfonyás-túrós muffin és csokoládés-mascarponés muffin162
Bölcsek kedvence164
A Deák-torta164
Születési helye: Linz166
A linzertorta166
Az elfeledett birsalma168
Tojáshabos birstorta168
A túrótorták mitológiája170
Szedres túrótorta szerecsendiós tejfölmázzal170
Digestív172
Receptmutató173

Marton Levente

Marton Levente műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Marton Levente könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Ételmesék Ételmesék Ételmesék Ételmesék
Állapot:
4.400 ,-Ft
22 pont kapható
Kosárba