kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Bevezetés | 3 |
Általános ismeretek | |
Alapfogalmak | 5 |
A konyha rendje, munkafegyelem | 5 |
Általános higiéniai követelmények | 5 |
Kötelező orvosi vizsgálat | 5 |
A konyhák és kapcsolódó helyiségek | 5 |
A raktárak | 5 |
Az előkészítők | 7 |
A termelőhelyiségek | 9 |
Az ételbár | 10 |
A kiegészítő helyiségek | 11 |
A termelés gépei és kezelésük | 12 |
Az előkészítő és termelő helyiségek gépei | 12 |
Gépek kezelése, működtetése | 14 |
Balesetelhárítás | 14 |
Vágóállatok | |
Higiéniai előírások | 15 |
Balesetvédelmi előírások | 15 |
A marhahús | 15 |
A marha bontása | 17 |
A negyed marha elejének bontása és csontozása | 18 |
A negyed marha hátuljának bontása és csontozása | 19 |
A marha belsőségei és előkészítésük | 21 |
A borjúhús | 15 |
A borjú elejének bontása és csontozása | 21 |
A borjú hátuljának bontása és csontozása | 23 |
A borjú belső részei és előkészítésük | 25 |
A sertéshús | 26 |
A félsertés bontása | 31 |
A sertés belső részei és előkészítésük | 31 |
A bárány- és ürühús | 31 |
Ételkészítés | |
A termelés, az ételkészítés helye a vendéglátóipari tevékenységben | 33 |
Nyersanyagok kiválasztása, előkészítése | 33 |
Elkészítő tevékenység | 33 |
Kiegészítő tevékenység | 33 |
Befejező tevékenység | 34 |
Termeléshez szükséges eszközök | 34 |
Levesek | |
Híg levesek | 35 |
Húsleves jellegű levesek | 35 |
Magyaros híg levesek | 39 |
Erőleves és módozatai | 47 |
Sűrített levesek | 47 |
Egyszerű sűrített levesek | 47 |
Pürélevesek | 54 |
Krémlevesek | 56 |
Gyümölcslevesek | 63 |
Nyáklevesek | 64 |
Összetett levesek | 64 |
Különleges levesek | 74 |
Levesbetétek | 74 |
Főzelékek | |
Sűrített főzelékek | 80 |
Egyéb főzelékek | 90 |
Angolos főzelékek | 90 |
Franciás főzelékek | 92 |
Lengyeles főzelékek | 93 |
Különleges főzelékek | 94 |
Köretek | |
Burgonyából készíthető köretek | 97 |
Bő zsírban sült burgonyaköretek | 97 |
Főtt burgonyaköretek | 102 |
Főtt, sült burgonyaköretek | 106 |
Rakott és töltött burgonyaköretek | 106 |
Egyéb burgonyaköretek | 108 |
Gabonafélékből készíthető köretek | 109 |
Tésztafélékből készíthető köretek | 111 |
Vegyes és gyümölcsköretek | 114 |
Saláták | |
Öntetek | 110 |
Nyers saláták | 121 |
Főzve készült saláták | 123 |
Tartósított saláták | 126 |
Mártások | |
Alaplevek | 130 |
Rövid levek | 131 |
Íz- és zamatkivonatok | 131 |
Meleg mártások | 132 |
Francia alapmártások | 133 |
Francia alapmártásokból készíthető mártások | 137 |
Egyszerű meleg mártások | 145 |
Gyümölcsmártások | 150 |
Hideg mártások | 151 |
Majonéz alapú mártások | 151 |
Egyéb hideg mártások | 154 |
Zománcmártások | 156 |
Tárgymutató | 158 |
Felhasznált irodalom | 162 |
Tartalom | 163 |
Kislexikon | 167 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.