1.062.338

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ételkészítési ismeretek I.

Vendéglátóipari szakmunkásképző iskolák számára/Tankönyvpótló jegyzet

Szerző
Lektor
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 165 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: B-61.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az ókor híres lakomái más jellegű ételeket kívántak, mint a mai ételbárokban készült, mikrohullámú készülékekben befejezett ételek, a rostonsültek vagy a korszerű táplálkozást jelentő vitamindús... Tovább

Előszó

Az ókor híres lakomái más jellegű ételeket kívántak, mint a mai ételbárokban készült, mikrohullámú készülékekben befejezett ételek, a rostonsültek vagy a korszerű táplálkozást jelentő vitamindús saláták. A fejlődés, megújulás nap mint nap formálja a táplálkozási, ételkészítési szokásokat. A leendő szakember csak akkor tud lépést tartani a fejlődéssel, ha az új ismereteket elsajátítja. Ehhez elengedhetetlen azoknak az alapismereteknek a megtanulása és tényleges gyakorlása, amelyeket a könyv tartalmaz. A könyvben megtalálhatók az egyes ételek készítésének ajánlott anyaghányada, a konyhatechnikai műveletsor leírása, a javasolt folyamatsor ismertetése.
Bemutatjuk a magyar és a nemzetközi konyha készítményeit, mindazt ami a mai ételválasztékra jellemző. A konyhaművészet csak akkor vezet a vendég teljes megelégedéséhez, ha alaposan ismerjük a könyv anyagát és pontosan betartjuk utasításait, és az ételek ennek megfelelően készülnek.
Vissza

Tartalom

Bevezetés3
Általános ismeretek
Alapfogalmak5
A konyha rendje, munkafegyelem5
Általános higiéniai követelmények5
Kötelező orvosi vizsgálat5
A konyhák és kapcsolódó helyiségek5
A raktárak5
Az előkészítők7
A termelőhelyiségek9
Az ételbár10
A kiegészítő helyiségek11
A termelés gépei és kezelésük12
Az előkészítő és termelő helyiségek gépei12
Gépek kezelése, működtetése14
Balesetelhárítás14
Vágóállatok
Higiéniai előírások15
Balesetvédelmi előírások15
A marhahús15
A marha bontása17
A negyed marha elejének bontása és csontozása18
A negyed marha hátuljának bontása és csontozása19
A marha belsőségei és előkészítésük21
A borjúhús15
A borjú elejének bontása és csontozása21
A borjú hátuljának bontása és csontozása23
A borjú belső részei és előkészítésük25
A sertéshús26
A félsertés bontása31
A sertés belső részei és előkészítésük31
A bárány- és ürühús31
Ételkészítés
A termelés, az ételkészítés helye a vendéglátóipari tevékenységben33
Nyersanyagok kiválasztása, előkészítése33
Elkészítő tevékenység33
Kiegészítő tevékenység33
Befejező tevékenység34
Termeléshez szükséges eszközök34
Levesek
Híg levesek35
Húsleves jellegű levesek35
Magyaros híg levesek39
Erőleves és módozatai47
Sűrített levesek47
Egyszerű sűrített levesek47
Pürélevesek54
Krémlevesek56
Gyümölcslevesek63
Nyáklevesek64
Összetett levesek64
Különleges levesek74
Levesbetétek74
Főzelékek
Sűrített főzelékek80
Egyéb főzelékek90
Angolos főzelékek90
Franciás főzelékek92
Lengyeles főzelékek93
Különleges főzelékek94
Köretek
Burgonyából készíthető köretek97
Bő zsírban sült burgonyaköretek97
Főtt burgonyaköretek102
Főtt, sült burgonyaköretek106
Rakott és töltött burgonyaköretek106
Egyéb burgonyaköretek108
Gabonafélékből készíthető köretek109
Tésztafélékből készíthető köretek111
Vegyes és gyümölcsköretek114
Saláták
Öntetek110
Nyers saláták121
Főzve készült saláták123
Tartósított saláták126
Mártások
Alaplevek130
Rövid levek131
Íz- és zamatkivonatok131
Meleg mártások132
Francia alapmártások133
Francia alapmártásokból készíthető mártások137
Egyszerű meleg mártások145
Gyümölcsmártások150
Hideg mártások151
Majonéz alapú mártások151
Egyéb hideg mártások154
Zománcmártások156
Tárgymutató158
Felhasznált irodalom162
Tartalom163
Kislexikon167

Pető Gyula

Pető Gyula műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pető Gyula könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem