kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 157 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-220-801-3 |
Megjegyzés: | Tankönyvi száma: 21426. 45 ábrával illusztrált könyv. |
Bevezetés | 3 |
Meleg előételek | 4 |
Zöldség- és főzelékfélékből készült meleg előételek | 6 |
Tojásból készült meleg előételek | 13 |
Főzéssel készült meleg tojásételek | 14 |
Párolással készült meleg tojásételek | 16 |
Sütéssel készült meleg tojásételek | 17 |
Tésztából készült meleg előételek | 19 |
Csőtészták | 20 |
Gyúrt tészták | 20 |
Palacsinták | 21 |
Kelt tészták | 22 |
Forrázott tészta | 22 |
Vajastészta | 23 |
Rétesek, tekercsek, tésztakosarak (Kiegészítő anyag) | 27 |
Rizottók | 28 |
Húsokból és belsőségekből készült meleg előételek | 30 |
Sajtos falatok és melegszendvicsek | 32 |
Melegszendvicsek | 33 |
Hidegkonyhai készítmények | 39 |
A hidegkonyhai készítmények díszítése | 42 |
A díszítés anyagai | 45 |
Egyszerű és összetett saláták | 51 |
Egyszerű zöldségsaláták | 52 |
Összetett zöldségsaláták | 52 |
Összetett zöldséges-húsos saláták | 54 |
Zöldség- és gyümölcskészítmények | 58 |
Aszpikos készítmények | 62 |
Aszpikos saláták | 62 |
Kocsonyázott habok | 63 |
Kocsonyázott tojás | 64 |
Töltött tojásételek | 65 |
Pástétomok és galatinok (Kiegészítő anyag) | 68 |
Halkészítmények | 74 |
Vegyes ízelítők | 77 |
Szendvicsek | 78 |
Egyszerű szendvicsek | 79 |
Különleges szendvicsek | 80 |
Formázott alapú szendvicsek | 82 |
Sajtos készítmények | 89 |
Hidegtálak | 90 |
A konyhai munka szervezése | 96 |
Az áruellátás | 96 |
A konyhafőnök feladatai | 97 |
Az ételbár szervezési feladatai (Kiegészítő anyag) | 99 |
Az üzleten kívüli feladatok | 100 |
Étlapszerkesztés és étrend-összeállítás | 102 |
Az étlapszerkesztés szempontjai | 102 |
Az étlap formai és tartalmi szerkesztése | 104 |
Étlapminták | 108 |
Az étrend | 127 |
Étrendminták | 128 |
Nemzetek konyhái | 134 |
A magyar konyha kialakulása, ételkészítésünk jellemzése | 135 |
A francia konyha | 140 |
A skandináv országok konyhája | 142 |
Az olasz konyha | 143 |
Az angol konyha | 145 |
A német konyha | 147 |
Az orosz konyha | 148 |
A lengyel konyha | 149 |
A bolgár konyha | 150 |
A jugoszláv konyha | 151 |
A cseh és szlovák konyha | 153 |
Vallások táplálkozási előírásai (Kiegészítő anyag) | 154 |
Felhasznált irodalom | 156 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.