kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 221 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-220-818-8 |
Megjegyzés: | Tankönyvi száma: 21414. Fekete-fehér ábrákkal illusztrált könyv. |
Bevezetés | 3 |
Marhahúsból készült ételek | 5 |
A marhahús értékelése és osztályozása | 5 |
A marhahúsrészek előkészítése | 6 |
Egészbensütéssel készítéett marhahúsételek | 10 |
A szakácsszakma történetéből (kiegészítő anyag) | 15 |
Frissensütéssel készített marhahúsételek | 17 |
Párolással készített marhahúsételek | 28 |
Egészben párolt marhahúsételek | 29 |
Szeletben párolt marhahúsételek | 31 |
Apróhúsból készített marhahúsételek | 36 |
Főzéssel készített marhahúsételek | 42 |
Borjúhúsból készült ételek | 46 |
A borjúhús értékelése és osztályozása | 46 |
A borjúhúsrészek előkészítése | 47 |
Egészbensütéssel készített borjúhúsételek | 49 |
A borjúgerinc különleges elkészítési módjai. (kiegészítő anyag) | 50 |
Frissensütéssel készített borjúhúsételek | 54 |
Párolással készített borjúhúsételek | 64 |
Szeletben párolt borjúhúsételek | 65 |
Apróhúsokból készített borjúhúsételek | 67 |
Főzéssel készített borjúhúsételek | 69 |
Sertéshúsból készült ételek | 72 |
A sertéshús értékelése és osztályozása | 72 |
A sertéshúsrészek előkészítése | 73 |
Egészbensütéssel készített sertéshúsételek | 74 |
Frissensütéssel készített sertéshúsételek | 79 |
Roston- és nyársonsültek | 79 |
Párolással készített sertéshúsételek | 84 |
Egészben párolt sertéshúsételek | 84 |
Szeletben párolt sertéshúsételek | 86 |
Apróhúsból készített sertéshúsételek | 90 |
Főzéssel készített sertéshúsételek | 93 |
Füstölt sertéshúsból készített ételek (kiegészítő anyag) | 97 |
Bárány- és ürühúsból készült ételek | 101 |
A bárány- és ürühúsból értékelése és osztályozása | 101 |
A húsrészek előkészítése | 102 |
Egészbensütéssel készített bárány- és ürühúsételek | 103 |
Frissensütéssel készített bárány- és ürühúsételek | 107 |
Párolással és főzéssel készített bárány- és ürühúsételek | 111 |
Vadhúsokból készült ételek | 118 |
A vadhúsok előkészítése | 118 |
Egészbensütéssel készített vadhúsételek | 122 |
Frissensütéssel készített vadhúsételek | 126 |
Flambírozott, fóliában és nyárson sült ételek. (kiegészítő anyag) | 127 |
Párolással készített vadhúsételek | 130 |
Főzéssel készített vadhúsételek | 140 |
Hideg vérű állatokból készült ételek | 144 |
Halból készült ételek | 144 |
A halhús értékelése, a halak osztályozása | 144 |
A halak előkészítése | 145 |
Sütéssel készíthető halételek | 148 |
Párolással készített halételek | 152 |
Főzéssel készíthető halételek | 163 |
Tengeri halak elkészítési módjai (kiegészítő anyag) | 168 |
Rákból készült ételek | 171 |
Békából és csigából készült ételek (kiegészítő anyag) | 175 |
Háziszárnyasokból készült ételek | 179 |
A baromfihús értékelése, a szárnyasok osztályozása | 179 |
A szárnyasok előkészítése | 180 |
Egészbensütéssel készíthető szárnyasételek | 183 |
Frissensütéssel készíthető szárnyasételek | 187 |
Párolással készített szárnyasételek | 192 |
Főzéssel készített szárnyasételek | 200 |
Kímélő ételek készítése | 204 |
A megfelelő élelmiszerek kiválasztása | 206 |
A kímélőétel-készítés alapműveletei | 208 |
Kímélő hús- és belsőségételek | 210 |
Tejtermékekből készített ételek | 213 |
Gyermekek étkeztetése (kiegészítő anyag) | 214 |
Felhasznált irodalom | 217 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.