| Általános ismeretek | 5 |
| Alapfogalmak | 5 |
| A konyha rendje, munkafegyelme | 5 |
| Általános higiéniai követelmények | 5 |
| Kötelező orvosi vizsgálat | 6 |
| A konyhák és kapcsolódó helyiségek | 6 |
| Gazdasági bejáró, átvevőhelyiség | 6 |
| A termelés gépei és kezelésük | 19 |
| Az előkészítő és termelőhelyiségek gépei | 19 |
| A gépek kezelése, működtetésük | 31 |
| Balesetelhárítás | 31 |
| Vágóállatok | 33 |
| Higiéniai előírások | 33 |
| Balesetvédelmi előírások | 34 |
| A marhahús | 34 |
| A borjúhús | 43 |
| A sertéshús | 54 |
| A bárány- és ürühús | 60 |
| Ételkészítés | 63 |
| A termelés, az ételkészítés helye a vendéglátóipari tevékenységben | 63 |
| Nyersanyagok kiválasztása, előkészítése | 63 |
| Előkészítő tevékenység | 63 |
| Kiegészítő tevékenység | 63 |
| Befejező tevékenység | 64 |
| A termeléshez szükséges eszközök | 64 |
| Levesek | 66 |
| Híg levesek | 67 |
| Húsleves jellegű levesek | 67 |
| Magyaros híg levesek | 72 |
| Erőleves és módozatai | 78 |
| Sűrített levesek | 84 |
| Egyszerű sűrített levesek | 86 |
| Pürélevesek | 96 |
| Krémlevesek | 100 |
| Gyümölcslevesek | 109 |
| Nyáklevesek | 113 |
| Összetett levesek | 114 |
| Különleges levesek | 130 |
| Levesbetétek | 130 |
| Főzelékek | 142 |
| Sűrített főzelékek | 142 |
| Egyéb főzelékek | 159 |
| Angolos főzelékek | 159 |
| Franciás főzelékek | 161 |
| Lengyeles főzelékek | 164 |
| Különleges főzelékek | 165 |
| Köretek | 170 |
| Burgonyából készíthető köretek | 170 |
| Bő zsírban sült burgonyaköretek | 171 |
| Főtt burgonyaköretek | 178 |
| Főtt-sült burgonyaköretek | 183 |
| Rakott és töltött burgonyaköretek | 185 |
| Egyéb burgonyaköretek | 187 |
| Gabonafélékből készíthető köretek | 189 |
| Tésztafélékből készíthető köretek | 193 |
| Vegyes és gyümölcsköretek | 198 |
| Saláták | 204 |
| Öntetek | 205 |
| Nyers saláták | 208 |
| Főzve készült saláták | 212 |
| Tartósított saláták | 216 |
| Mártások | 222 |
| Alaplevek | 223 |
| Rövid levek | 225 |
| Íz- és zamatkivonatok | 225 |
| Meleg mártások | 226 |
| Francia alapmártások | 227 |
| Francia alapmártásokból készíthető mártások | 234 |
| Egyszerű meleg mártások | 242 |
| Gyümölcsmártások | 250 |
| Hideg mártások | 252 |
| Majonéz alapú mártások | 252 |
| Egyéb hideg mártások | 257 |
| Zománcmártások | 260 |
| Halakból és egyéb hidegvérű állatokból készíthető ételek | 263 |
| A halak csoportosítása | 264 |
| Édesvízi fehér húsú halak | 264 |
| Édesvízi barna húsú halak | 266 |
| Tengeri fehér húsú halak | 269 |
| Tengeri barna húsú halak | 271 |
| Vándorhalak | 272 |
| A halak előkészítése | 274 |
| Egyéb hidegvérű állatok | 279 |
| Folyami-édesvízi hidegvérű állatok | 280 |
| Tengeri hidegvérű állatok | 283 |
| Halakból készíthető ételek | 287 |
| Édesvízi fehér húsú halakból készíthető ételek | 287 |
| Édesvízi barna húsú halakból készíthető ételek | 305 |
| Tengeri barna húsú halakból készíthető ételek | 320 |
| Vándorhalakból készíthető ételek | 321 |
| Hidegvérű állatokból készíthető ételek | 322 |
| Marhahúsból készíthető ételek | 329 |
| Bélszínből és hátszínből egészben sütéssel készíthető ételek | 329 |
| Bélszínből egészben sütéssel készíthető ételek | 329 |
| Bélszínből burkolással készíthető egészben sült ételek | 335 |
| Hátszínből egészben sütéssel készíthető ételek | 344 |
| Ízesített vajak | 347 |
| Bélszínből és hátszínből frissensütéssel készíthető ételek | 350 |
| Bélszínből frissensütéssel készíthető ételek | 350 |
| Hátszínből frissensütéssel készíthető ételek | 362 |
| Párolással készíthető marhahúsételek | 367 |
| Egészben párolt marhahúsételek | 368 |
| Szeletben párolt marhahúsételek | 3376 |
| Töltött rostélyosok | 386 |
| Főzéssel készíthető marhahúsételek | 390 |
| Apróhúsból készíthető marhahúsételek | 393 |
| Marhabelsőségekből készíthető ételek | 407 |
| Borjúhúsból készíthető ételek | 414 |
| A borjúhús jelentősége a diétás, kímélő élelmezésben | 414 |
| Egészben sütéssel készíthető borjúhúsételek | 414 |
| Frissensütéssel készíthető borjúhúsételek | 423 |
| Párolással készíthető borjúhúsételek | 439 |
| Főzéssel készíthető borjúhúsételek | 446 |
| Borjúbelsőségekből készíthető ételek | 449 |
| Sertéshúsból készíthető ételek | 458 |
| Egészben sütéssel készíthető sertéshúsételek | 458 |
| Frissensütéssel készíthető sertéshúsételek | 468 |
| Párolással készíthető sertéshúsételek | 479 |
| Egyben párolt sertéshúsételek | 479 |
| Szeletben párolt sertéshúsételek | 482 |
| Apróhúsból készíthető sertéshúsételek | 488 |
| Főzéssel készíthető sertéshúsételek | 496 |
| Füstölt sertéshúsok | 501 |
| Disznótoros | 504 |
| Sertésbelsőségekből készíthető ételek | 505 |
| Háziszárnyasokból készíthető ételek | 512 |
| Egészben sütéssel, töltéssel készíthető háziszárnyasételek | 514 |
| Frissensütéssel készíthető háziszárnyasételek | 525 |
| Párolással készíthető háziszárnyasételek | 536 |
| Főzéssel készíthető háziszárnyasételek | 549 |
| Bárány- és ürühúsból készíthető ételek | 555 |
| Egészben sütéssel készíthető bárány- és ürühúsételek | 555 |
| Frissensütéssel készíthető bárány- és ürühúsételek | 562 |
| Párolással készíthető bárány- és ürühúsételek | 571 |
| Főzéssel készíthető bárány- és ürühúsételek | 578 |
| Vadakból készíthető ételek | 583 |
| A vadak húsának jellemzése | 583 |
| A vadak csoportosítása | 583 |
| Nagyvadak | 583 |
| Apróvadak | 587 |
| Egészben sütéssel készíthető vadhúsételek | 590 |
| Nagyvadakból egészben sütéssel készíthető ételek | 590 |
| Apróvadakból egészben sütéssel készíthető ételek | 594 |
| Frissensütéssel készíthető vadhúsételek | 603 |
| Nagyvadakból frissensütéssel készíthető ételek | 603 |
| Apróvadakból frissensütéssel készíthető ételek | 608 |
| Párolással készíthető vadhúsételek | 609 |
| Nagyvadakból párolással készíthető ételek | 609 |
| Apróvadakból párolással készíthető ételek | 612 |
| Főzéssel készíthető vadhúsételek | 617 |
| Gyúrt tészták | 625 |
| Főtt trészták | 625 |
| Egyszerű gyúrt tészta | 625 |
| Burgonyával készített gyúrt tészták | 636 |
| Túróval készített gyúrt tészták | 639 |
| Gesztenyével készített gyúrt tészták | 641 |
| Főtt-sült tészták | 643 |
| Édes főtt-sült tészták | 643 |
| Sós főtt-sült tész ták | 650 |
| Kevert tészták | 653 |
| Palacsinták | 653 |
| Galuskák | 674 |
| Morzsafélék | 677 |
| Egyéb kevert tészták | 678 |
| Kelt tészták | 683 |
| Omlós tészták | 701 |
| Rétesek | 719 |
| Felvert tészták | 728 |
| Vajastészták | 734 |
| Frissen készített tészták | 740 |
| Égetett tészták | 747 |
| Felfújtak, pudingok | 754 |
| Felfújtak | 754 |
| Pudingok | 760 |
| Krémek | 769 |
| Gyümölcskészítmények | 775 |
| Hideg gyümölcskészítmények | 775 |
| Meleg gyümölcskészítmények | 777 |
| Fagylaltserlegek | 778 |
| Öntetek, mártások, habok | 781 |
| Öntetek | 781 |
| Mártások | 782 |
| Habok | 784 |
| Sajtok | 788 |
| Meleg előételek | 791 |
| Zöldség- és főzelékfélékből készíthető meleg előételek | 793 |
| Bundázott előételek | 793 |
| Töltött előételek | 798 |
| Ropogósok | 802 |
| Felfújtak | 805 |
| Csőbensültek | 808 |
| Egyéb készítmények | 810 |
| Tésztákból készíthető meleg előételek | 814 |
| Vajastésztából készíthető meleg előételek | 815 |
| Sós omlós tésztákból készíthető meleg előételek | 822 |
| Főtt tésztákból készíthető meleg előételek | 823 |
| Palacsintából készíthető meleg előételek | 829 |
| Fánkok | 834 |
| Tekercsek (Roulades) | 835 |
| Rizottók | 836 |
| Sajtból készíthető meleg előételek | 840 |
| Bundázott sajtok | 840 |
| Ropogósok | 841 |
| Felfújtak | 841 |
| Egyéb készítmények | 842 |
| Tojásból készíthető meleg előételek | 844 |
| Főtt tojások | 844 |
| Bevert tojások | 845 |
| Edénykében párolt tojások | 850 |
| Habart tojások | 851 |
| Tojáslepények | 853 |
| Tükörtojás | 855 |
| Tálon sült tojások | 855 |
| Rántott tojás | 857 |
| Töltött tojás | 857 |
| Húsokból és bvelsőségekből készíthető meleg előételek | 858 |
| Bundázott előételek | 858 |
| Ropogósok | 859 |
| Felfújtak | 860 |
| Csőben sültek | 860 |
| Egyéb készítmények | 861 |
| Meleg vegyes ízelítő | 863 |
| Hideg előételek | 867 |
| A hidegkonyha munkájáról általában | 868 |
| Zöldség- és főzelékfélékből készíthető hideg előételek | 875 |
| Összetett saláták | 875 |
| Töltött zöldség- és főzelékfélék | 884 |
| Gyümölcsökből készíthető hideg előételek | 889 |
| Tojásból készíthető hideg előételek | 893 |
| Töltött tojások | 893 |
| Kocsonyázott tojások | 898 |
| Pástétomok | 901 |
| Kocsonyázott pástétomok, habok | 901 |
| Párolt pástétomok | 905 |
| Tésztában párolt pástétomok | 906 |
| Galantinok | 909 |
| Kocsonyák | 914 |
| Hideg halételek | 917 |
| Hideg húsételek és felvágottak | 924 |
| Vegyes ízelítők | 936 |
| Dísztálak | 939 |
| Szendvicsek | 942 |
| Nyitott szendvicsek | 943 |
| Zárt szendvicsek | 949 |
| Rakott szendvicsek | 949 |
| Nemzetek konyhái | 953 |
| A magyar konyha | 953 |
| A magyar konyha kialakulása | 953 |
| A mai magyar konyha jellemzői | 955 |
| A szomszédos népek konyhája | 957 |
| Az osztrák konyha | 957 |
| A román konyha | 957 |
| Délszláv népek konyhája | 958 |
| A cseh és a szlovák konyha | 959 |
| A francia konyha | 960 |
| Az orosz konyha | 962 |
| Az angol konyha | 964 |
| Az olasz konyha | 965 |
| A kínai konyha | 967 |
| A skandináv népek konyhája | 968 |
| Konyhai munkaszervezés | 971 |
| Étlap, étrend | 974 |
| Az étlap feladata, szerepe | 974 |
| Az étlap rendszere, tartalma | 974 |
| Az étlap összeállításának szempontjai | 976 |
| Felhasznált irodalom | 981 |
| Tárgymutató | 983 |