1.062.618

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ételkészítési ismeretek

Klasszikus konyhaművészet A-tól Z-ig

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 1.006 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-224-285-8
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Általános ismeretek5
Alapfogalmak5
A konyha rendje, munkafegyelme5
Általános higiéniai követelmények5
Kötelező orvosi vizsgálat6
A konyhák és kapcsolódó helyiségek6
Gazdasági bejáró, átvevőhelyiség6
A termelés gépei és kezelésük19
Az előkészítő és termelőhelyiségek gépei19
A gépek kezelése, működtetésük31
Balesetelhárítás31
Vágóállatok33
Higiéniai előírások33
Balesetvédelmi előírások34
A marhahús34
A borjúhús43
A sertéshús54
A bárány- és ürühús60
Ételkészítés63
A termelés, az ételkészítés helye a vendéglátóipari tevékenységben63
Nyersanyagok kiválasztása, előkészítése63
Előkészítő tevékenység63
Kiegészítő tevékenység63
Befejező tevékenység64
A termeléshez szükséges eszközök64
Levesek66
Híg levesek67
Húsleves jellegű levesek67
Magyaros híg levesek72
Erőleves és módozatai78
Sűrített levesek84
Egyszerű sűrített levesek86
Pürélevesek96
Krémlevesek100
Gyümölcslevesek109
Nyáklevesek113
Összetett levesek114
Különleges levesek130
Levesbetétek130
Főzelékek142
Sűrített főzelékek142
Egyéb főzelékek159
Angolos főzelékek159
Franciás főzelékek161
Lengyeles főzelékek164
Különleges főzelékek165
Köretek170
Burgonyából készíthető köretek170
Bő zsírban sült burgonyaköretek171
Főtt burgonyaköretek178
Főtt-sült burgonyaköretek183
Rakott és töltött burgonyaköretek185
Egyéb burgonyaköretek187
Gabonafélékből készíthető köretek189
Tésztafélékből készíthető köretek193
Vegyes és gyümölcsköretek198
Saláták204
Öntetek205
Nyers saláták208
Főzve készült saláták212
Tartósított saláták216
Mártások222
Alaplevek223
Rövid levek225
Íz- és zamatkivonatok225
Meleg mártások226
Francia alapmártások227
Francia alapmártásokból készíthető mártások234
Egyszerű meleg mártások242
Gyümölcsmártások250
Hideg mártások252
Majonéz alapú mártások252
Egyéb hideg mártások257
Zománcmártások260
Halakból és egyéb hidegvérű állatokból készíthető ételek263
A halak csoportosítása264
Édesvízi fehér húsú halak264
Édesvízi barna húsú halak266
Tengeri fehér húsú halak269
Tengeri barna húsú halak271
Vándorhalak272
A halak előkészítése274
Egyéb hidegvérű állatok279
Folyami-édesvízi hidegvérű állatok280
Tengeri hidegvérű állatok283
Halakból készíthető ételek287
Édesvízi fehér húsú halakból készíthető ételek287
Édesvízi barna húsú halakból készíthető ételek305
Tengeri barna húsú halakból készíthető ételek320
Vándorhalakból készíthető ételek321
Hidegvérű állatokból készíthető ételek322
Marhahúsból készíthető ételek329
Bélszínből és hátszínből egészben sütéssel készíthető ételek329
Bélszínből egészben sütéssel készíthető ételek329
Bélszínből burkolással készíthető egészben sült ételek335
Hátszínből egészben sütéssel készíthető ételek344
Ízesített vajak347
Bélszínből és hátszínből frissensütéssel készíthető ételek350
Bélszínből frissensütéssel készíthető ételek350
Hátszínből frissensütéssel készíthető ételek362
Párolással készíthető marhahúsételek367
Egészben párolt marhahúsételek368
Szeletben párolt marhahúsételek3376
Töltött rostélyosok386
Főzéssel készíthető marhahúsételek390
Apróhúsból készíthető marhahúsételek393
Marhabelsőségekből készíthető ételek407
Borjúhúsból készíthető ételek414
A borjúhús jelentősége a diétás, kímélő élelmezésben414
Egészben sütéssel készíthető borjúhúsételek414
Frissensütéssel készíthető borjúhúsételek423
Párolással készíthető borjúhúsételek439
Főzéssel készíthető borjúhúsételek446
Borjúbelsőségekből készíthető ételek449
Sertéshúsból készíthető ételek458
Egészben sütéssel készíthető sertéshúsételek458
Frissensütéssel készíthető sertéshúsételek468
Párolással készíthető sertéshúsételek479
Egyben párolt sertéshúsételek479
Szeletben párolt sertéshúsételek482
Apróhúsból készíthető sertéshúsételek488
Főzéssel készíthető sertéshúsételek496
Füstölt sertéshúsok501
Disznótoros504
Sertésbelsőségekből készíthető ételek505
Háziszárnyasokból készíthető ételek512
Egészben sütéssel, töltéssel készíthető háziszárnyasételek514
Frissensütéssel készíthető háziszárnyasételek525
Párolással készíthető háziszárnyasételek536
Főzéssel készíthető háziszárnyasételek549
Bárány- és ürühúsból készíthető ételek555
Egészben sütéssel készíthető bárány- és ürühúsételek555
Frissensütéssel készíthető bárány- és ürühúsételek562
Párolással készíthető bárány- és ürühúsételek571
Főzéssel készíthető bárány- és ürühúsételek578
Vadakból készíthető ételek583
A vadak húsának jellemzése583
A vadak csoportosítása583
Nagyvadak583
Apróvadak587
Egészben sütéssel készíthető vadhúsételek590
Nagyvadakból egészben sütéssel készíthető ételek590
Apróvadakból egészben sütéssel készíthető ételek594
Frissensütéssel készíthető vadhúsételek603
Nagyvadakból frissensütéssel készíthető ételek603
Apróvadakból frissensütéssel készíthető ételek608
Párolással készíthető vadhúsételek609
Nagyvadakból párolással készíthető ételek609
Apróvadakból párolással készíthető ételek612
Főzéssel készíthető vadhúsételek617
Gyúrt tészták625
Főtt trészták625
Egyszerű gyúrt tészta625
Burgonyával készített gyúrt tészták636
Túróval készített gyúrt tészták639
Gesztenyével készített gyúrt tészták641
Főtt-sült tészták643
Édes főtt-sült tészták643
Sós főtt-sült tész ták650
Kevert tészták653
Palacsinták653
Galuskák674
Morzsafélék677
Egyéb kevert tészták678
Kelt tészták683
Omlós tészták701
Rétesek719
Felvert tészták728
Vajastészták734
Frissen készített tészták740
Égetett tészták747
Felfújtak, pudingok754
Felfújtak754
Pudingok760
Krémek769
Gyümölcskészítmények775
Hideg gyümölcskészítmények775
Meleg gyümölcskészítmények777
Fagylaltserlegek778
Öntetek, mártások, habok781
Öntetek781
Mártások782
Habok784
Sajtok788
Meleg előételek791
Zöldség- és főzelékfélékből készíthető meleg előételek793
Bundázott előételek793
Töltött előételek798
Ropogósok802
Felfújtak805
Csőbensültek808
Egyéb készítmények810
Tésztákból készíthető meleg előételek814
Vajastésztából készíthető meleg előételek815
Sós omlós tésztákból készíthető meleg előételek822
Főtt tésztákból készíthető meleg előételek823
Palacsintából készíthető meleg előételek829
Fánkok834
Tekercsek (Roulades)835
Rizottók836
Sajtból készíthető meleg előételek840
Bundázott sajtok840
Ropogósok841
Felfújtak841
Egyéb készítmények842
Tojásból készíthető meleg előételek844
Főtt tojások844
Bevert tojások845
Edénykében párolt tojások850
Habart tojások851
Tojáslepények853
Tükörtojás855
Tálon sült tojások855
Rántott tojás857
Töltött tojás857
Húsokból és bvelsőségekből készíthető meleg előételek858
Bundázott előételek858
Ropogósok859
Felfújtak860
Csőben sültek860
Egyéb készítmények861
Meleg vegyes ízelítő863
Hideg előételek867
A hidegkonyha munkájáról általában868
Zöldség- és főzelékfélékből készíthető hideg előételek875
Összetett saláták875
Töltött zöldség- és főzelékfélék884
Gyümölcsökből készíthető hideg előételek889
Tojásból készíthető hideg előételek893
Töltött tojások893
Kocsonyázott tojások898
Pástétomok901
Kocsonyázott pástétomok, habok901
Párolt pástétomok905
Tésztában párolt pástétomok906
Galantinok909
Kocsonyák914
Hideg halételek917
Hideg húsételek és felvágottak924
Vegyes ízelítők936
Dísztálak939
Szendvicsek942
Nyitott szendvicsek943
Zárt szendvicsek949
Rakott szendvicsek949
Nemzetek konyhái953
A magyar konyha953
A magyar konyha kialakulása953
A mai magyar konyha jellemzői955
A szomszédos népek konyhája957
Az osztrák konyha957
A román konyha957
Délszláv népek konyhája958
A cseh és a szlovák konyha959
A francia konyha960
Az orosz konyha962
Az angol konyha964
Az olasz konyha965
A kínai konyha967
A skandináv népek konyhája968
Konyhai munkaszervezés971
Étlap, étrend974
Az étlap feladata, szerepe974
Az étlap rendszere, tartalma974
Az étlap összeállításának szempontjai976
Felhasznált irodalom981
Tárgymutató983

Pető Gyula

Pető Gyula műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pető Gyula könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem