1.062.261

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ételkészítési ismeretek 1.

A vendéglátóipari szakmunkásképzés számára

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 207 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN: 963-220-903-6
Megjegyzés: Tankönyvi száma: 21407. 100 fekete-fehér ábrát tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
A konyha és helyiségei5
A raktárak6
Szárazáruraktár6
Földesáruraktár8
Hűtőraktár8
Göngyölegraktár9
Az előkészítők10
Zöldségelőkészítő11
Húselőkészítő12
Halelőkészítő13
A termelőhelyiségek14
Melegkonyha15
Hidegkonyha16
Ételbár18
Cukrászüzem (Kiegészítő anyag)21
Kávéskonyha (Kiegészítő anyag)22
Az előkészítők és a termelőhelyiségek gépi eszközei23
A gépesítés jelentősége23
Baleset-elhárítósi óvórendszabályok23
A konyha rendje24
Munkaeszközök24
Forró anyagok mozgatása24
Gépek kezelése25
Elektromossággal kapcsolatos előírások26
Tűzvédelem26
Higiéniai előírások27
Az előkészítők gépei28
Zöldség-előkészítő gépek28
Húselőkészítő gépek30
Egyetemes konyhagép és segédgépei34
Hőközlő berendezések és gépek37
Tűzhely37
Főzőzsámolyok40
Főzőüstök41
Sütőkemencék42
Sütőkészülékek44
Ételbár infragrill sor48
Nagykonyhai blokksorok (Kiegészítő anyag)49
Ételkészítő automaták (Kiegészítő anyag)50
Tálalóberendezések52
Vízmedencés étel-melegentartó52
Tálalóasztal53
Hűtőberendezés54
Kigészítő helyiségek55
Mosogatók55
Szociális helyiségek56
Irodák56
Ételkészítési alapismeretek58
Előkészítő műveletek58
A növényi eredetű élelmiszerek előkészítése58
Gyökérgumósok59
Káposztafélék59
Kabakosok60
Hagymafélék60
Levélzöldségek61
Hüvelyesek (borsó, bab, lencse)61
Évelők61
Gombák62
Burgonyafélék62
Gyümölcsök előkészítése64
Tartósított zöldségek és gyümölcsök65
Hőkezeléssel tartósított főzelékkonzervek65
Hőelvonással tartósított főzelékfélék65
Állati eredetű élelmiszerek előkészítése66
Vágóállatok67
Szarvasmarha67
Borjú69
Sertés71
Malac73
Juhfélék73
Vadon élő állatok76
Nyúl, őz, szarvas, vaddisznó76
Fácán, fogoly, fenyvesmadár, fürj, szalonka, vadkacsa, vadliba77
Baromfifélék78
Halak, hidegvérű állatok80
Előkészítő műveletek84
Főzés84
Gőzölés85
Sütés86
Párolás89
Mikrohullámú felmelegítés (Kiegészítő anyag)89
Kiegészítő műveletek90
Bundázás91
Sűrítés és dúsítás92
Alaplevek és kivonatok készítése95
Ízesítés, fűszerezés97
A fűszerezés általános szabályai99
Befejező műveletek100
Melegentartás100
Tálalás101
A szakács feladatai102
A szakács ismeretei102
Díszítés104
Levesek és levesbetétek107
Sűrítés nélküli levesek108
Sűrítés nélküli levesek betétei111
Sűrített levesek115
Sűrített zöldség- és húslevesek116
Püré- és krémlevesek118
Gyümölcslevesek119
Sűrített levesek betétei121
Különleges levesek122
Levesalapok (Kiegészítő anyag)124
Ételeink kiegészítői126
Főzelékek126
Sűrített főzelékek126
Sűrítés nélküli főzelékek131
Pácolt főzelék (francia mód)131
Gőzöléssel készült főzelékek (angolos mód)133
Köretek133
Burgonyaköretek133
Főtt burgonyaköretek134
Főtt-sült burgonyaköretek135
Sült burgonyaköretek137
Rizsköretek138
Párolt rizs138
Feltárt rizs139
Tésztaköretek, koncentrátumok (Kiegészítő anyag)139
Gyümölcsköretek140
Friss gyümölcsből készült köretek140
Tartósított gyümölcsből készült köretek140
Köretek összeállítása141
Saláták143
Nyers saláta143
Főtt saláta146
Tartósított saláták147
Mártások149
Hideg mártások151
Majonéz alapú mártások151
Gyümölcs alapú mártások153
Meleg mártások154
Francia alapú mártások154
Tejmártás vagy besamel154
Fehérmártás vagy velouté155
Vajas vagy holland mártás156
Barna vagy spanyol mártás157
Egyszerű meleg mártások160
Gyümölcsmártások161
Zománcmártások162
Éttermi tészták166
Alapműveletek166
Hőközlési eljásárok168
Az éttermi tészták kiegészítői169
Mártások169
Öntetek170
Habok170
Borhab170
Az éttermi tészták csoportosítása171
Gyúrt tészták171
Főtt tészták172
Főzéssel-sütéssel készült tészták173
Kevert tészták175
Egyszerű palacsinták176
Összetett palacsinták176
Flambírozott palacsinták177
Egyéb kevert tészták179
Kelt tészták179
Omlós tészták182
Sárga linzertészta készítése182
Pozsonyi tészta készítése185
Rétesek186
Rétestöltelékek187
Vajastészták188
Forrázott tészták192
Forrázott tészta készítése192
Felfújtak és pudingok193
Felfújtak készítése194
Pudingok készítése194
Felvert tészták196
Hidegen készített könnyű felvert tészta196
Melegen készített könnyű felvert tészta196
Frissen készített tészták197
Gyümölcsös készítmények198
Gyümölcssaláták198
Hideg gyümölcsös készítmények199
Meleg gyümölcsös készítmények200
Reggeli italok (Kiegészítő anyag)201
Felhasznált irodalom)205

Galla János

Galla János műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Galla János könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem