A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ételkészítés technikája

A vendéglátóipari technikum IV. osztálya számára

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 246 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
Előkészletek5
Íz- és zamatkivonatok8
Pácok9
Sűrítési előkészletek10
Töltelékek, pépek, húspürék10
Raguk, szalpikonok13
ízesített, előkészített vajak14
Kocsonyák, gyümölcskocsonyák16
Talapzatok17
Paprikás zsír18
Ropogós hagymakarikák19
Ételismeret20
Levesek20
Híglevesek23
Sűrített levesek27
Nyáklevesek37
Gyümölcslevesek37
Különleges levesek38
Levesbetétek44
Előételek50
Hideg előételek50
Meleg előételek59
Mártások74
Hideg mártások75
Meleg mártások78
Főtt húsokhoz illő mártások83
Hideg és meleg halételek, rákételek90
Hideg halételek90
Meleg halételek93
Rákételek99
Húsok103
Marhahúsból készült ételek103
Borjúhúsból készült ételek116
Bárányhúsból készült ételek119
Ürühúsból készült ételek122
Sertéshúsból készült ételek124
Belsőségek felhasználása134
Háziszárnyasokból készült ételek135
Vadhúsokból készült ételek140
Főzelékek143
Köretek150
Saláták158
Tészták164
Gyúrt tészták166
Kevert tészták168
Kelt tészták172
Zsírbansült tészták173
Égetett tészták174
Omlós tészták174
Rétesek175
Hajtogatott leveles tészták177
Levegővel lazított tészták178
Felfújtak179
Mézes tészták181
Omlettek181
Fagylaltok182
Parfé184
Krémek185
Édes meleg mártások185
Gyümölcsöntetek187
A helyes élelmezés szabályai188
A magyar népélelmezés jellemzői191
Idegen nevek, idegen vendégeink élelmezése194
Ünnepi étrendek összeállítása196
A diétás élelmezés alapelvei202
A fontosabb diéták ismertetése204
Vegetáriánus élelmezés223
Közüzemi tartósítás227
Gyümölcsök, zöldségek tartósításához szükséges eszközök230
Befőttek, kompótok készítése231
A gyümölcs húsának feldolgozása234
Gyümölcsszörpök készítése236
Paradicsomfőzés237
Uborka eltevése238
Ecetes gomba készítése239
A káposzta savanyítása240
Tartósítás sűrű cukorban242
A tartósított készítmények raktározása242

Dr. Domokos Lászlóné

Dr. Domokos Lászlóné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Domokos Lászlóné könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem