kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 246 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | III. kiadás. Tankönyvi szám: 21 136. |
Bevezetés | 3 |
Előkészletek | 5 |
Alapelvek | 5 |
Íz- és zamatkivonatok | 8 |
Pácok | 9 |
Sűrítési előkészletek | 10 |
Töltelékek, pépek, húspürék | 10 |
Raguk, szalpikonok | 13 |
ízesített, előkészített vajak | 14 |
Kocsonyák, gyümölcskocsonyák | 16 |
Talapzatok | 17 |
Paprikás zsír | 18 |
Ropogós hagymakarikák | 19 |
Ételismeret | 20 |
Levesek | 20 |
Híglevesek | 23 |
Sűrített levesek | 27 |
Nyáklevesek | 37 |
Gyümölcslevesek | 37 |
Különleges levesek | 38 |
Levesbetétek | 44 |
Előételek | 50 |
Hideg előételek | 50 |
Meleg előételek | 59 |
Mártások | 74 |
Hideg mártások | 75 |
Meleg mártások | 78 |
Főtt húsokhoz illő mártások | 83 |
Hideg és meleg halételek, rákételek | 90 |
Hideg halételek | 90 |
Meleg halételek | 93 |
Rákételek | 99 |
Húsok | 103 |
Marhahúsból készült ételek | 103 |
Borjúhúsból készült ételek | 116 |
Bárányhúsból készült ételek | 119 |
Ürühúsból készült ételek | 122 |
Sertéshúsból készült ételek | 124 |
Belsőségek felhasználása | 134 |
Háziszárnyasokból készült ételek | 135 |
Vadhúsokból készült ételek | 140 |
Főzelékek | 143 |
Köretek | 150 |
Saláták | 158 |
Tészták | 164 |
Gyúrt tészták | 166 |
Kevert tészták | 168 |
Kelt tészták | 172 |
Zsírbansült tészták | 173 |
Égetett tészták | 174 |
Omlós tészták | 174 |
Rétesek | 175 |
Hajtogatott leveles tészták | 177 |
Levegővel lazított tészták | 178 |
Felfújtak | 179 |
Mézes tészták | 181 |
Omlettek | 181 |
Fagylaltok | 182 |
Parfé | 184 |
Krémek | 185 |
Édes meleg mártások | 185 |
Gyümölcsöntetek | 187 |
A helyes élelmezés szabályai | 188 |
A magyar népélelmezés jellemzői | 191 |
Idegen nevek, idegen vendégeink élelmezése | 194 |
Ünnepi étrendek összeállítása | 196 |
A diétás élelmezés alapelvei | 202 |
A fontosabb diéták ismertetése | 204 |
Vegetáriánus élelmezés | 223 |
Közüzemi tartósítás | 227 |
Gyümölcsök, zöldségek tartósításához szükséges eszközök | 230 |
Befőttek, kompótok készítése | 231 |
A gyümölcs húsának feldolgozása | 234 |
Gyümölcsszörpök készítése | 236 |
Paradicsomfőzés | 237 |
Uborka eltevése | 238 |
Ecetes gomba készítése | 239 |
A káposzta savanyítása | 240 |
Tartósítás sűrű cukorban | 242 |
A tartósított készítmények raktározása | 242 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.