kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 703 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal és ábrákkal illusztrálva. |
A konyha elhelyezése, berendezése, felszerelése | |
A konyha elhelyezése és a különböző helyiségek kapcsolata | 3 |
Gazdasági bejáró - áruátvevő hely | 4 |
Raktárak | 5 |
Előkészítő helyiségek | 7 |
Elkészítő helyiségek (konyhák) | 9 |
Kiegészítő tevékenységek végzésére alkalmas helyiségek | 13 |
A konyha berendezése | 13 |
A konyhagépek ismerete és kezelésük | 13 |
Főző- és sütőberendezések | 25 |
Főzőüstök | 26 |
Tűzhelyek és sütőberendezések | 29 |
Egyéb sütőkészülékek | 32 |
Tálalóberendezések | 33 |
Mosogató és meleg víz szolgáltató berendezések | 34 |
A hűtők | 36 |
Fagylaltgépek | 37 |
A konyha felszerelése | 38 |
Konyháinkon szükséges edények és egyéb eszközök | 38 |
Konyhatechnikai eljárások | |
Növényi eredetű anyagok előkészítő műveletei | 41 |
Tisztítás | 42 |
Főzéshez és sütéshez való előkészítés | 44 |
Húsfélék előkészítő műveletei | 58 |
A vágóállatok | 58 |
Előkészítés főzéshez, sütéshez | 99 |
A vadak | 107 |
Nagy vadak részekre bontása és kicsontozása | 109 |
A vadhúsok előkészítése főzésre, sütésre | 111 |
Háziszárnyasok és vadszárnyasok | 113 |
A háziszárnyasok levágása | 114 |
Vadszárnyasok bontása | 118 |
Háziszárnyasok és vadszárnyasok előkészítése főzéshez és sütéshez | 118 |
Halak, rákok és egyéb hidegvérű állatok | 126 |
Tisztítás, bontás | 126 |
Előkészítés főzéshez, sütéshez | 129 |
A rákok | 134 |
Az élő teknősbéka előkészítése főzésre | 135 |
Ételek készítése | |
Főzés | 136 |
Párolás | 138 |
Sütés | 139 |
Zárt hőben vagy sütőben sütés | 139 |
Nyílt hőben sütés | 141 |
Az ételkészítéshez szükséges egyéb műveletek | 146 |
Sűrítés | 147 |
Ízesítés és fűszerezés | 148 |
Íz- és zamatkivonatok (fumets-essence) | 150 |
Lazítás | 153 |
Bundázás | 154 |
Lerakás, rétegezés | 155 |
Töltés | 155 |
Tiszítás, derítés | 156 |
Szűrés | 157 |
Áttörés | 158 |
Feljavítás (legírozás és montírozás) | 159 |
Kőmozsárban törés | 159 |
Galuska szaggatás | 159 |
Smizírozás | 160 |
Fényezés (glasszírozás) | 160 |
Áthúzás, bevonás | 160 |
Dermesztés | 161 |
Fagyasztás | 161 |
Kiszúrás formákkal | 161 |
Lepréselés, sajtolás | 161 |
Formaadás (dresszírozás) | 162 |
Húspürék (farce-ok) | 163 |
Pépek | 164 |
Raguk | 164 |
Színezés | 164 |
Pecsenyelé (jus) | 164 |
Tálalás | 165 |
Díszítés | 167 |
A diétás főzés | 168 |
Diétás étrendek | 169 |
A nagyüzemi főzés | 171 |
Levesek és leves betétek | |
Híg levesek | 173 |
Magyaros híg levesek | 175 |
A híg levesek betétei | 176 |
Erőlevesek | 181 |
Sűrített levesek | 186 |
Egyszerű sűrített levesek | 187 |
Áttört vagy püré levesek | 191 |
Krémlevesek | 192 |
Sűrített levesek betétei | 196 |
Nyáklevesek | 196 |
Gyümölcslevesek | 197 |
Különleges vagy összetett levesek | 199 |
Főzelékek | |
Sűrített főzelékek | 205 |
Egyéb főzelékek | 211 |
Párolt főzelékek (légumes á la francaise) | 212 |
Angolos főzelékek (légumes á l'anglaise) | 214 |
Köretek | |
Burgonyából készült köretek | 217 |
Gabonafélékből készült köretek | 223 |
Tésztafélékből készült köretek | 225 |
Vegyes köretek | 227 |
Saláták | |
Nyersen készült saláták | 228 |
Főzve készült saláták | 230 |
Tartósított saláták | 232 |
Mártások | |
Hideg mártások | 235 |
Majonézes mártások | 235 |
Egyéb hideg mártások | 238 |
Zománcmártások | 239 |
Meleg mártások | 240 |
Alapmártások | 240 |
Barna vagy spanyol mártás | 240 |
Tejmártás vagy besamel | 243 |
Fehér mártás vagy velutée | 244 |
Hollandi mártás | 245 |
Egyszerű meleg mártások | 247 |
Gyümölcsmártások | 249 |
Meleg előételek | |
Zöldség- és főzelékfélék | 250 |
Tojásételek | 260 |
Tojásételek csoportosítása | 261 |
Lágy tojások | 262 |
Töltött tojások | 263 |
Bevert tojások | 264 |
Habart tojások | 267 |
Edényben pácolt tojások | 268 |
Tálon sült tojások | 268 |
Tojáslepények | 269 |
Tésztafélék | 271 |
Vajastészta készítése | 272 |
Rizottók | 286 |
Húsok és belsőségek | 287 |
Sajtfélék | 291 |
Hideg előételek | |
A hideg ételek nyersanyagai, készítése, tálalása és díszítése | 293 |
Aszpik (aspic) | 294 |
Hideg előételek csoportosítása | 295 |
Meleg halételek és egyéb hidegvérű állatokból készült meleg ételek | |
A halak és egyéb hidegvérű állatok ismertetése | 322 |
Édesvízi fehérhúsú halak | 332 |
Édesvízi barnahúsú halak | 336 |
Tengeri fehérhúsú halak | 339 |
Tengeri barnahús halak | 341 |
Vándorhalak | 344 |
A kaviár készítése | 345 |
Egyéb hidegvérű állatok | 346 |
Édesvízi rák | 346 |
Tengeri rákok | 346 |
A kagylók | 348 |
Béka | 350 |
Teknősbéka | 350 |
A meleg halételek készítése | 350 |
Édesvízi fehérhúsú halakból készült ételek | 351 |
Édesvízi barnahúsú halakból készült ételek | 359 |
Tengeri fehérhúsú halakból készült ételek | 364 |
Tengeri barnahúsú halakból készült ételek | 366 |
Vándorhalakból készült ételek | 367 |
Egyéb hidegvérű állatokból készült ételek | 367 |
Édesvízi rák | 367 |
Tengeri rákok | 369 |
Kagylók | 370 |
Béka | 371 |
Teknősbéka | 372 |
Hideg halételek készítése | |
Hideg halételek készítése és tálalása | 373 |
Marhahúsból készített ételek | |
A marhahús felhasználás előtti kezelése | 387 |
Általános tudnivalók a marhahúsból különböző módokon készült ételekről | 388 |
A bélszínből és hátszínből egészben sütve vagy felszeletelve frissen készült ételek | 393 |
Párolással készített marhahúsfélék | 407 |
Főzéssel készített marhahúsok | 416 |
Apróhúsból készült ételek | 417 |
Belsőségekből készült ételek | 424 |
Borjúhúsból készített ételek | |
Egybesütéssel és egyéb módokon a borjúhúsból készíthető ételek | 429 |
Sertéshúsból készített ételek | |
Füstölt sertéshúsok | 456 |
Egybesült sertéshúsok | 456 |
Frissen sült sertéshúsok | 460 |
Párolással készült sertéshúsok | 463 |
Főzéssel készült sertéshúsok | 476 |
A házi vegyes disznótor | 480 |
Bárány- és ürühúsból készített ételek | |
Bárányhúsból készített ételek | 483 |
Egybesütéssel és egyéb módokon készült bárányhús ételek | 484 |
Ürühúsból készített ételek | 490 |
Egybesütéssel és egyéb módokon készíthető ételek ürühúsból | 491 |
Háziszárnyasokból készített ételek | |
A különböző háziszárnyasok | 499 |
Fehérhúsú háziszárnyasokból készített ételek | 501 |
Sötéthúsú háziszárnyasokból készített ételek | 514 |
Vadhúsokból és vadszárnyasokból készített ételek | |
A vadpác készítése | 527 |
Általános tudnivalók az elkészítési módokról | 527 |
Vadnyúlból készített ételek | 528 |
Őzből készített ételek | 533 |
Szarvashúsból készített ételek | 537 |
Vadsertésből készített ételek | 538 |
Vadszányasok készített ételek | 540 |
Éttermi meleg tészták és egyéb utóételek készítése | |
Lazítási eljárások | 550 |
Formálás | 551 |
Hőbehatás | 552 |
Melegkonyhai tészták, illetve egyéb utóételek csoportosítása | 552 |
Gyúrt tészták | 552 |
Tészták főzése | 553 |
Kevert tészták | 560 |
Galuskák | 560 |
Palacsinták | 561 |
Egyéb kevert tészták | 564 |
Dara morzsa | 564 |
Császár morzsa | 564 |
Máglyarakás | 564 |
Kelt tészták | 564 |
Omlós tészták | 567 |
Rétesek | 572 |
A rétestészta készítése | 572 |
Vajas tészták | 573 |
Hájas tészta | 574 |
Égetett tészták | 576 |
Felfújtak | 578 |
Felfújtak | 579 |
Pudingok | 580 |
Hideg felfújtak és pudingok | 281 |
Frissen készített tészták | 282 |
Hideg krémek | 584 |
Felvert tészták | 585 |
Teasütemények | 589 |
Édes teasütemények | 590 |
Sós teasütemények | 592 |
Krémtöltelékek, torta- és süteménymázak | 593 |
Vajkrém készítése | 593 |
Torta- és süteménymáz készítése | 596 |
Gyümölcs készítmények | 597 |
Hideg gyümölcs készítmények | 598 |
Meleg gyümölcs készítmények | 598 |
Fagylaltok és parfék | 600 |
Tejesfagylaltok | 601 |
Gyümölcsfagylaltok | 602 |
Parfék | 603 |
Tésztafélékhez mártások, habok és öntetek | 604 |
Meleg mártásak | 605 |
Meleg habok | 605 |
Meleg öntetek | 606 |
Hideg mártások | 607 |
Hideg habok | 607 |
Hideg öntetek | 607 |
A kávéskonyha készítményei | 608 |
Sajtok | 612 |
Nemzetiségi konyhák | |
A magyar konyha | 614 |
A magyar konyha kialakulása | 614 |
A magyar konyha speciális főzéstechnikája | 617 |
Magyaros étrendek és az ételek elkészítése | 619 |
A francia konyha | 625 |
A francia konyha kialakulása | 625 |
A francia konyha néhány ételkülönlegessége | 627 |
Az orosz konyha | 633 |
Az orosz konyha kialakulása | 633 |
Az orosz konyha néhány ételkülönlegessége | 635 |
Az olasz konyha | 640 |
Az olasz konyha kialakulása | 640 |
Az olasz konyha néhány ételkülönlegessége | 642 |
Az angol konyha | 646 |
Az angol konyha kialakulása | 646 |
Az angol konyha néhány ételkülönlegessége | 647 |
A kínai konyha | 652 |
A kínai konyha kialakulása | 652 |
A kínaji konyha néhány ételkülönlegessége | 653 |
A szomszédos népek konyhája | 658 |
Osztrák konyha | 658 |
Román konyha | 658 |
Jugoszláv konyha | 659 |
Csehszlovák konyha | 661 |
Lengyel konyha | 661 |
Bolgár konyha | 662 |
Német konyha | 662 |
Az északi és egyéb népek konyhája | 664 |
Étlapszerkesztés és étrend összeállítás | |
Az étlap | 666 |
Étlap minták | 674 |
Az étrend | 689 |
Étrend minták | 690 |
Felhasznált irodalom | 694 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.